Tuplaraportti: KaMalle piste Kaakkois-Suomen vieraskiertueelta

Kouvolan Pallonlyöjät – Kankaanpään Maila 2-0 (11-2, 4-1)
 Imatran Pallo-Veikot – Kankaanpään Maila 2-1k (6-3, 3-5, 0-0, 3-2)

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkui Kaakkois-Suomen vieraskiertueella, kun joukkue kohtasi tiistaina vahvassa vedossa olevan Kouvolan Pallonlyöjät sekä keskiviikkona yhden tämän kauden päävastustajistaan, Imatran Pallo-Veikot. Kiertue oli pitkä sekä hienoisen otteluruuhkan keskellä, mutta lohtua toi, että matkoilta ei tarvinnut palata täysin tyhjin käsin, vaan tärkeä piste tarttui matkaan mukaan.

Kouvolassa isäntäjoukkue näytti KaMalle heti, miksi he ovat Superpesiksen sarjataulukossa toisena hävittyään kauden aikana vain yhden ottelun – senkin kärkijoukkue ViVelle Vimpelissä heti kauden avausottelussa. Tuon jälkeen KPL on voittanut kaikki ottelunsa murskaavalla juoksuerolla 94-33. Ja KaMaakin vastaan joukkue johti toisen aloittavan jälkeen jo 6-0. KaMa pyristeli mukana Teemu Utusen tappikumuralla ja Petteri Kortelaisen kakkospuolen näpäytyksellä, mutta isäntäjoukkue osoitti vahvuutensa voittaen jakson selvästi 11-2.

– Isät vastaan pojat meininki. KPL oli laadukkain sisäpelijoukkue, jonka olemme tällä kaudella kohdanneet. Ennen ottelua puhuimme, että joudumme varmasti puolustamaan paljon takatilannetta, mutta varsinkin ensimmäisellä jaksolla tuli valtavan hyviä lyöntejä eikä meillä ollut siinä oikeastaan mitään jakoa. Tänään emme ansainneet mitään. Aineksia joukkueessamme on kuitenkin paljonkin, kun nuoret tekevät kovaa töitä. Ottaa oman aikansa, että saamme pelimme haluamaamme muottiin, jutteli jälleen kerran KaMan ykköspalkinnon napannut Jouni Itävalo lehdistötilaisuudessa.

Kouvola otti komennon heti toisenkin jakson alussa, mutta tällä kertaa KaMa pystyi laittamaan kampoihinkin, kun Topias Liljan etutilanteen kakkosjatkepuhkaisu kavensi tilanteen 2-1:een, ja KaMa sai tilanteessa jatkuvan ajotilannepaineen päälle. Kouvola ei tästä kuitenkaan paljoa hätkähtänyt, vaan varmasti puolusti KaMan paineen jättäen vierailijat tuohon yhteen juoksuun. Varmuuden vuoksi joukkue iski vielä Juha Korhosen ykkösraja- ja Toni Laakson kakkosrajanäpeillä jakson loppulukemiksi 4-1.

– Ensimmäistä jaksoa kuvasti hyvin kotijoukkueen laadukas tilanteenrakentelu Lammilan ja Laakson toimesta sekä Latvalan kotiutustyöskentely, johon ei ollut paljoa tehtävissä. Toisella jaksolla tuo sama jatkui, mutta siinä me olimme paljon paremmin pelissä mukana. Ehkä sitten tuon jakson lukemien verran hävisimme ulkopelissä. Sisäpeli oli meiltä kohtuullisen vaisua läpi ottelun. Kahdeksalla kolmostilanteella ei voida pelata ottelun voitosta, vaan siinä täytyisi olla kakkonen edessä. Täytyy kyllä nostaa Kouvolaa tämän kauden arvostuksessa ylöspäin, sillä he pelasivat hienoa pesäpalloa, antoi puolestaan KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen kehuja vahvalle isäntäjoukkueelle.

Ottelun pöytäkirja & tilastot

Ottelun juoksukooste

Piste mukaan Imatralta

KaMa jatkoi jo heti seuraavaksi päiväksi Imatralle Ukonniemeen, jossa se kohtasi yhden tämän kauden päävastustajistaan. Ottelu venyi lopulta reilusti yli kolmen tunnin pituiseksi, ja ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan aina toiselta kotiutulyöntikilpailukierrokselta asti. Isäntäjoukkue oli lopulta niukasti vahvempi todella tapahtumarikkaan ja melkoisten sattumusten jälkeen.

– Yksi pinna ei kyllä tyydytä. Toisella jaksolla meiltä hieno taistelu, mutta siinä alussa ensimmäinen jakso kyllä annettiin käsistä aika helponlaisesti. Supervuoropari ja kotiutuslyöntikilpailu oli tiukkaa vääntämistä, ja niissä tapahtui kaikennäköistä, mutta ei se kyllä tyydytä lähteä yhden pinnan kanssa kotiin. Lopussa alkoi kyllä kieltämättä vähän tuntumaan eilinen Kopla-ottelu, kun tässä on nyt pari päivää saanut ravata melkoisen paljon, kuvaili KaMan ykköspalkinnon napannut Teemu Rouhiainen ottelun kulkua.

Avausjaksoa edettiin tasatahtia, kunnes toisessa sisävuorossaan isäntäjoukkue karkasi äkisti neljän juoksun karkumatkalle. Pelinjohtaja Jukka Karttunen kuvaili tapahtumia seuraavasti:

– Ensimmäinen jakso lähti meiltä hyvin liikkeelle, ja saimme toisessa vuoroparissa nopeat kaksi paloa. Sitten oli kolmoselta tulossa selvä kolmas palo, mutta pallo räpylän reunasta ampumapenkalle ja siitä pinna, jolla kotijoukkueen peli aukeaa, ja sen jälkeen sitten tulikin kaverilta valtavan hienoja lyöntejä. Kun annat kaverille hieman siimaa, niin meitä vastaan se kyllä käytetään hyödyksi välittömästi.

KaMan tasoittavalla Itä-Länsi -ehdokas Kari Kellokosken kakkospuolen kumura kotiutti ykköspalkittu Rouhiaisen. Isännät eivät tästä kummastuneet, vaan iskivät jäljellä olevissa sisävuoroissaan juoksun kummassakin lisää. Neljännen tasoittavalla KaMa kuitenkin hieman kaunisteli lukemia Kellokosken tuodessa kavennuksen harhaheitolla ja Miikka Riikosen kotiuttaessa kakkospuolen välilyönnillään Arttu Vilanderin.

– Neljännessä vuorossa ehkä sitten päästiin jo hieman jollain tavalla peliin mukaan. Kokonaisuutena meidän peli oli ihan hyvää koko ajan, mutta kun kaveri lyö palloa merkistä väliin, niin ei siinä paljoa selittelyt sitten auta, jatkoi Karttunen.

KaMa aloitti toisen jakson vahvasti iskien juoksun molempiin avaussisävuoroihin. Isäntäjoukkue Imatra kampesi kuitenkin itsensä johtoon toisen ja kolmannen vuoron tasoittavillaan, mutta KaMa löysi taisteluvireen viimeiseen sisävuoroonsa. Petteri Kortelainen löysi tilaa kolmossaumasta, Arttu Vilander iski hienon tappikumuran sekä Kari Kellokoski löi taidokkaan lyönnin linjaan, joilla KaMa siirtyi johtoon ja lopulta vei toisen jakson.

– Toiselle jaksolle oli sitten pakko muuttaa ulkopeliä sekä reagoida ongelmakohtiin, ja aika isojen muutosten kautta saimme sen jakson sitten itsellemme, kiitos hyvän neljännen vuoroparin. Loppua kohti alkoivat sitten miehet mennä hiljalleen huonompaan kuntoon, kun tuon eilisen pelin rasitus alkoi näkymään, kertoi pelinjohtaja Karttunen.

Supervuoropari tasattiin 0-0, ja ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan aina kotiutuslyöntikilpailusta asti, jossa tapahtumia ja sattumia riitti aina KaMan lyöntijärjestyksestä sekä kilpailun pareista alkaen.

– Kaikennäköistä alkoi sitten loppua kohti sattumaan ja kotiutuslyöntikilpailun hässäkät vielä siihen päälle. Tilastojen valossa tänään olisi varmaan 1-1 -tulos ollut ihan oikeutettu, kun lähes kaikki tilastot ovat tasan. Ehkä hienoinen harmitus tuosta kotiutuslyöntikilpailusta, kun 2-0 -johdossa minun sekä monen muun mielestä varsin selkeä väärä ja vapaataival jäi tuomitsematta. Tällä kertaa se näytettiin oikeaksi, ja siitä sitten meidän pasmat hieman sekosivat, harmitteli Karttunen.

– IP-V tuli sitten parilla hienolla suorituksella tasoihin. Ja jollet tuon jälkeen tee kolmella lisäparilla yhtäkään juoksua, niin kyllä kotijoukkueella sen verran lyöntivoimaa on, että ei vain voi nollille jäädä.

KaMa otti matkaansa kuitenkin tärkeän pisteen yhdeltä päävastustajistaan. Enemmänkin ehkä oli otettavissa, mutta katseet pitää kääntää jo lauantaina Porissa pelattavaan Superlauantaihin, jossa kello 14 mittelevät viime kauden naisten Superpesis-finalistit Porin Pesäkarhut ja Manse PP sekä tämän jälkeen noin kello 17 miesten ottelussa KaMa kohtaa Koskenkorvan Urheilijat.

– Taukoa pesäpallosta emme vieläkään saa, kun täältä matkustamme torstaiaamuksi kotiin Kankaanpäähän, perjantaina pitäisi taas harjoitella ja lauantaina pelata Koskenkorvaa vastaan Porissa.

– Tämä oli silmiä avartava kokemus, ja pyritään tästä ottamaan enemmän mukaan kuin vain yksi piste. Toiselle jaksolle paransimme roimasti omaa peliämme, ja siitä varmasti jatkamme eteenpäin jollain tavalla. Aikaa tässä ei kuitenkaan ole huilailla, vaan huilaillaan sitten vasta, kun tulee jotain tavaraa päälle, päätti Karttunen lehdistötilaisuuden.

Pori(Kuvaa klikkaamalla pääset Superlauantain Facebook-tapahtuman sivulle)