Uutiset

Ennakko: KoU saapuu KaMan vieraaksi Porin Superlauantaihin

 

Kankaanpään Mailan ja Porin Pesäkarhujen järjestämä perinteinen Superlauantai on täällä taas! Kello 14 alkavassa naisten Superpesiksen ottelussa kohtaavat viime kauden finalistit Pesäkarhut ja Manse PP. KaMa-väriä ottelussa nähdään Pesäkarhujen Emilia Itävalon sekä Manse PP:n Mira Kolehmaisen ja Anniina Kiviharjun toimesta. Miesten ottelussa noin kello 17 KaMa kohtaa Ville-Veikko Ollin ja Jukka Latvalan edustaman Koskenkorvan Urheilijat.

Sarjatilanne

Kotijoukkue Kankaanpään Maila löytyy 10 pelatun ottelun jälkeen sijalta 11, kun pisteitä noista peleistä on kertynyt myös 10 kappaletta. Vierailija Koskenkorvan Urheilijat on pelannut ottelun vähemmän, mutta löytyy kaksi sijaa KaMan yläpuolelta. Pisteitä on kertynyt vain yksi KaMaa enemmän, mutta joukkueiden väliin mahtuu silti KaMan kanssa tasapisteissä oleva Hyvinkään Tahko.

Viimeisimmät 3 peliä

Kotijoukkue Kankaanpään Maila on ehtinyt pelaamaan kolme viimeisintä otteluaan jo kesäkuun puolella. Juuri päättyneeltä Kaakkois-Suomen vieraskiertueelta KaMa hankki yhden pisteen Imatran Pallo-Veikkojen vieraana, kun ottelusta tuloksena oli niukka tappio toisen kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Edeltävänä päivänä KaMa oli kärsinyt puhtaan tappion erittäin vahvassa vedossa olevan Kouvolan Pallonlyöjien vieraana. Viime sunnuntaina joukkue voitti kotonaan Alajärven Ankkurit 1-0, joten viimeisistä kolmesta ottelusta KaMa on kerännyt kolme pistettä.

Koskenkorvan Urheilijat nappasi keskiviikkona varmasti makeaakin makeamman 1-0 -kotivoiton paikallisvastustaja Seinäjoen JymyJusseista. Tätä ottelua edelsivät KaMan tapaan puhdas 2-0 -tappio Kouvolan Pallonlyöjille sekä toukokuun viimeisenä päivänä tiukin mahdollinen kotitappio Hyvinkään Tahkolle supervuoroparin jälkeen. Joukkueiden tasaisuutta kuvaakin, että myös KoU on kerännyt viimeisistä kolmesta ottelustaan kolme pistettä.

Kauden kohtaamiset

HalliSM 4.3.        Kankaanpään Maila – Koskenkorvan Urheilijat 0-2 (0-7, 0-4)     Tilastot
Harjoitusottelu 28.4.   Kankaanpään Maila – Koskenkorvan Urheilijat 0-2 (9-11, 1-2)

Ennakkoasetelmat

Kuten sarjataulukkokin kertoo, pelataan lauantaina Porin Superlauantaissa isoista pisteistä molempien joukkueiden osalta. Superpesiksen keskikasti on muodostunut jälleen tänäkin kaunna erittäin tasaiseksi. Runkosarjaan kuuluvasta alkusarjasta on pelattu jo yli kolmannes, ja kaikki alemman keskikastin joukkueet varmasti janoavat paikkaa ylempään loppusarjaan, eli seitsemän parhaan joukkoon, jolla pystyisi varmistamaan pudotuspelipaikan. Alemmasta loppusarjasta jaetaan myös voittajalle paikka pudotuspeleihin, mutta toisaalta siellä riskinä ovat myös raastavat karsintapelit tai jopa suora putoaminen. Ennakkoasetelmat otteluun ovat siis erittäin tasaiset, ja ottelussa on ensinnäkin tarjolla molemmille joukkueille erittäin tärkeitä pisteitä sekä toisekseen napattavissa niitä myös pois yhdeltä pahimmista kilpailijoista.

Kankaanpään Mailalle kuluvasta kaudesta joissakin kausiennakoissa povattiin vaikeaa, sillä joukkue uudistui syksyllä rajusti ja joukkueeseen liittyi paljon nuoria vielä Superpesis-tasolle tuntemattomia nimiä. Uudet pelaajat ovat kuitenkin osoittaneet pelaavansa oikealla sarjatasolla, ja KaMa on pelannut paremmin kuin kaudenalusennakot antoivat odottaa. Viime kauteen verrattuna erityisesti kotiutustyöskentely on parantunut, kun joukkue on iskenyt reilut kaksi juoksua enemmän ottelua kohden kuin viime kaudella. Ulkopeli on ollut lähes yhtä tehokasta muutamia heikkoja yksittäisiä jaksoja ja virheitä lukuunottamatta. KaMa on napsinut hyvin pisteitä pahimmilta vastustajiltaan, ja onkin täysin mukana taistelussa seitsemän parhaan joukkoon ja tuohon tavoiteltuun ylempään loppusarjaan. Pisteissä eroa tuolle paikalle on vain kolme kappaletta.

Koskenkorvan Urheilijat löytyivät kauden alla pelinjohtajien ennakkorankingista sijalta yhdeksän – siis juuri siltä sijalta, jolla joukkue juuri nyt majailee. Koskenkorvan kausi on ollut melkoista vuoristorataa, josta on puuttunut tasaisuutta. Joukkue on saattanut napata pisteen tai voittaa jonkun edellään olevan joukkueen vieraskentälläkin, mutta vastapainoksi puolestaan on tullut myös yllättäviä kotitappioita heikommille joukkueille. Esimerkiksi Alajärven Ankkurit oli napannut ennen tämän päiväistä Tahko-voittoa kauden ainoan voittonsa juuri Koskenkorvan kotikentältä. Tätä vuoristorataa nähtiin pienoiskoossa jo Kankaanpäässä pelatussa joukkueiden välisessä harjoitusottelussa, jossa Koskenkorva iski hienoilla lyönneillä itsensä äkkiä selvään johtoon, mutta oli päästää KaMan lopulta viimeisessä ulkovuorossa ohitseen lähes kymmenen juoksun takaa. Toiselle jaksolle peli kääntyikin päinvastaiseksi, kun iloinen sisäpeli loisti poissaolollaan ja toisaalta viimeisessä vuorossa reikäjuustoa ollut ulkopeli olikin terästä. Mielenkiintoista onkin nähdä saapuuko Porin Superlauantaihin Koskenkorvan Urheilijat tällä kertaa on vai off -tilassa.

Kokoonpanot

KaMan kokoonpano on hakenut jälleen viime kierroksilla muotoaan, ja pieniä muutoksia on luvassa huomiseen Koskenkorva-otteluunkin Joonas Peltomäen loukattua itseään Kaakkois-Suomen vieraskiertueella. Kärjenkin numerojärjestykseen tehtiin pieniä hiomisia Kouvola- ja Imatra-otteluiden välillä. Noilla muutoksilla saatiinkin kolmostilannemäärä pompsautettua nopeasti kahdeksasta 21:een, joten kärki kulkenee huomenna samanlaisessa formussa kuin Imatrallakin. Tästä linkistä klikkaamalla pääset tutkimaan tuon ottelun kokoonpanoa ja tilastoja.

 KaMan kokoonpano julkaistaan Kankaanpään Mailan kotisivuilla pelipäivänä kello 12.

Jos muuttui KaMan kokoonpano syksyllä, niin sitä teki myös Koskenkorvan Urheilijoiden joukkue. Useita peräkkäisiä vuosia kymmenien tuhansien eurojen tappioita per kausi tehnyt seura joutui keventämään palkkakustannuksiaan, joka näkyi pelaajien liikkumisena. Joukkueen jättivät Imatralle siirtynyt Jere Dahlström, Alajärvelle lähtenyt Antti Pukkinen, paikalliskilpailija JymyJusseihin siirtynyt Jouni Koskela, uransa lopettanut Mikko Kytömäki, Haminaan karannut Janne Leppälä sekä pelinjohtajaksi KaMalaisille tutun Tomi Niskasen tilalle pelaajan paikalta vaihtanut Jukka Latvala. Tilalle KoU haali lupaavia nuoria pelaajia. Esimerkiksi KaMalaisille erittäinkin tuttu Ville-Veikko Olli edustaa tällä kaudella Koskenkorvaa, hänen lisäkseen Ilmajoelle siirtyivät jokerikotiuttaja Markus Hallasuo Seinäjoelta sekä Kouvolan junioriputken läpi kolunnut Eero Kuitunen. Kovimmaksi vahvistukseksi on osoittautunut kuitenkin viime kaudella Koskenkorvan A-nuorissa pelannut Vaasan Mailan kasvatti ja Sotkamon Jymyn akatemiaputken läpi käynyt Patrik Wahlsten. Jukka Latvalan kokoamaan viimeisimpään kokoonpanoon JymyJussit-ottelussa voit tutustua vaikkapa tämän linkin takaa.

Taisteluparit

Kärkimiehet. Koskenkorvan Urheilijoiden kärkikaksikko Tuomas Tuohisaari ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä ovat tällä kaudella rakentaneet tilannetta hyvin prosentein. KaMalta vaaditaan huomenna onnistumisia vastaavissa rooleissa olevilta Teemu Rouhiaiselta sekä Mikko Paunalta. Imatralla kaksikko oli huippuvireessä – kuinka käy huomenna? Lisäksi mielenkiintoinen taistelu tulee olemaan myös vaihtajakotiuttajien vääntö, jossa KoUn Juho Toivola ja Antti Kuusisto yrittävät laittaa kampoihin KaMan Jouni Itävalolle sekä Kari Kellokoskelle.

Jokerimörssärit. Mikäli kärkimiehet rakentavat tilannetta, kuten tilastot antavat odottaa, tullaan ratkaisu tekemään jokerikotiuttajien onnistumisilla. Huippuvireessä oleva Wahlsten on nakuttanut jo 1+23 lyötyä. KaMasta miestä lähimpänä on Petteri Kortelainen 0+16 lyödyllä juoksulla. Tulitukea Wahlstenille antavat Markus Hallasuo sekä mahdollisesti yhdeksikössä pelaava Ville-Veikko Olli. KaMasta tukea Kortelaiselle antavat Miikka Riikonen sekä Arttu Vilander. Lähtötilanne tässäkin taisteluparissa on erittäin tasainen.

Lukkarit. Kaksi nuorta tulevaisuuden lukkarilupausta mittelevät paremmuudestaan lauantaina. Molempien ura on myös hyvässä nosteessa vahvan talvikauden jälkeen, kun Juho Hakomäki ei ole antanut KaMassa lautasen äärellä esiintyneelle Ville-Veikko Ollille peliaikaa lukkarin paikalla. KaMan nuori Joona Lehtinen puolestaan näyttää syrjäyttäneen talven ja kevään aikana Sami Virron ykköslukkarin paikalta. Kumpi tulevaisuuden suurnimistä johdattaa lauantaina joukkueensa voittoon?

Ottelun ratkaisee

Ulkopeli. Molemmilla joukkueilla on vahvat ykköskärjet, jotka ovat rakentaneet tilannetta mallikkaalla tekemisellään. Tämän lisäksi molempien joukkueiden kotiutusosastolta löytyy paljon laatua, vaihtoehtoja, monipuolisuutta sekä mikä kaikkein tärkeintä – tehoja. Sisäpelillisesti joukkueet ovatkin niin tasaiset, että erot lauantaina tullaan tekemään ulkopelissä. Kumman joukkueen räpylä pitää paremmin? Kumman joukkueen rautainen ulkopeli onnistuu pimentämään vastustajan tilanteenrakentelun tai kotiutustyöskentelyn? Ilmaisia juoksuja ei ole varaa antaa. Räpylävarmempi joukkue tulee voittamaan huomisen ottelun.

Pelinjohtaja Jukka Karttusen kommentit

 – Joukkueessa on tällä hetkellä rauhallinen ja rento fiilis. Olemme saaneet jo pitkään keskittyä rauhassa itse asiaan, pesäpalloon, ilman voittamisen painetta tai muita ulkopuolisia häiriötekijöitä. Keskitytään vain omaan hommaan. Ja vähän vastustajaankin.

 – Porin Superlauantai tuo varmaan suurimpana muutoksena normaaliin peliin sen, että tällä kertaa alkuverryttely suoritetaan naisten ottelun vuoksi luonnonnurmella emmekä ennen ottelua pääse lämmittelemään itse stadionilla ollenkaan. Porissa on jostain syystä kentän pinta epätasainen, mutta kenttä itse kuitenkin pehmeä, joten mitään suurta eroa normaaliin ei tuolla tule.

 – Ulkopelissä huomenna pitää meidän räpylän kestää sekä Koskenkorvan ykköskeula on saatava kiinni. Wahlsten ja Hallasuo ovat olleet hyvässä lyönnissä, joten ykköskärjen ei saa antaa tehdä heille liikaa tilannetta. Odottelen vähäjuoksuista peliä, joka lopulta kääntyy meidän voitoksemme.

 – Sellaisen toiveen voisin vielä heittää, että kun Ville-Veikolla (Olli) on niin kova käsi, niin pallo voisi pari kertaa karata kotipesästä tai vaikka kakkoselta ohi, jotta saisimme niillä harhoilla pari juoksua.

Jo perinteeksi muodostunut Superlauantai on täällä taas! Naisten ottelussa riittää jännitettävää KaMa-lasienkin takaa katseltuna ja tuon jälkeen ei tarvitse pitkään odottaa, että miehet pääsevät iskemään tärkeääkin tärkeämmistä pisteistä. Ottelun parhaat pelaajat palkitsee ST1 Luvia sekä Xmeal Tikkula. Tervetuloa Porin Erku-Areenalle kannustamaan Pesäkarhut ja KaMa voittoihin!

SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #Superlauantai #KAIKKIpeliin #60v #SydäntäPeliin #Pääskysasento

 -MK

Pori

P.S.

Olethan huomannut, että kesän avausfestarit, Kankaanpää Rocks, juhlitaan Kankaanpään Palloiluhallilla 16.6.2018 klo 19.30 alkaen. Musiikista vastaavat huikeat bilebändit Remix! ja George sekä valtakunnan suurin iskelmäkuningatar, Paula Koivuniemi ja hänen svengaava orkesteri.

Konserttialue on K-18. Liput: Ennakkoon 29,50€ ja ovelta 39,50€.  Lippuja myyvät Kankaanpään ST1-asema ja K-Citymarket Kankaanpää sekä Lippu.fi.  VIP-lippu 100€ (sisältää liput aitioon, ruoan sekä 5kpl juomia). Liput tulevat myyntiin 30.5. Ole nopea! Tästä linkistä pääset tapahtuman Facebook-sivuille. Tästä linkistä puolestaan lipunmyyntiin.

Jullari-kauppa