Uutiset

Ennakko: KaMa lähtee suistamaan Sotkamon Jymyä raiteiltaan


Sotkamon Jymy tulee! Oletko valmis? Kankaanpään Maila saa keskiviikkona vieraakseen legendaarisen Sotkamon Jymyn sekä elävän pesäpallolegendan, Toni Kohosen. Syksyllä isoja muutoksia kokenut "Kainuun kultajuna" ei ole puksutellut vielä aivan edellisvuosien malliin, ja KaMa lähteekin hakemaan ottelusta jatkoa hyville otteilleen sekä menneelle KoU-voitolle.

Sarjatilanne

Kotijoukkue Kankaanpään Maila majailee tällä hetkellä sarjataulukossa 11:nnellä sijalla, kun 11 ottelusta on tarttunut mukaan 12 pistettä. Yhden ottelun vähemmän pelanneella vierailija Sotkamon Jymyllä on KaMaan nähden seitsemän pisteen kaula. 19 pistettä oikeuttavat sarjataulukossa sijalle neljä.

Viimeisimmät 3 peliä

Kotijoukkue Kankaanpään Maila nappasi sunnuntaina Porin Superlauantaissa makeaakin makeamman 2-1 -voiton kotiutuslyöntikilpailun jälkeen Koskenkorvan Urheilijoista. Tätä ottelua edelsi viime viikon tiistaina ja keskiviikkona Kaakkois-Suomen vieraskiertue, jolta tuomisina oli yksi piste. Tiistaina KaMa hävisi 2-0 kovassa vireessä olevalle Kouvolan Pallonlyöjille ja keskiviikkona Imatran Pallo-Veikkojen vieraana mukaan tarttui yksi piste kolmen tunnin ja 20 minuutin sekä toisen kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

Sotkamon Jymy puksuttaa heille hieman epätyypilliseen tapaan kahden ottelun tappioputkessa. Viime perjantaina joukkue hävisi kotonaan tiukan taistelun ja supervuoroparin jälkeen Vimpelin Vedolle. Edeltävänä päivänä torstaina puolestaan Joensuun Maila murskasi kotonaan SoJyn jaksoin 2-0 sekä juoksuin 10-0. Edellinen voitto on kesäkuun alkupäiviltä Oulusta, kun sarjajumbo Lippo Pesis kaatui puhtaasti 0-2.

Ennakkoasetelmat

Näiden kahden joukkueen kohtaamisissa on ollut jo useamman vuoden ajan selvä haastaja vastaan ennakkosuosikki -asetelma. KaMa on lähtenyt kiusaamaan suurta Goljatia, ja SoJy on puolestaan yrittänyt lihottaa pistepussiaan mahdollisimman monella pinnalla. Useammankin kerran KaMa on kuitenkin onnistunut niistämään kotikentällään näiden joukkueiden kohtaamisista sen paksumman pistesaaliin. Esimerkiksi edellistä kertaa ei tarvitse hakea viime kautta kauempaa.

Kankaanpään Maila on aloittanut kautensa ennakoihin nähden varsin mallikkaasti. Pisteitä on tarttunut mukaan tasaiseen tahtiin. Joitakin ikäviä pistemenetyksiä on tullut sieltä täältä, mutta toisaalta myös makeita voittoja löytyy tililtä. KaMa on mukana huipputasaisen keskikastin kamppailussa seitsemän parhaan joukkoon pääsystä, jolla varmistettaisiin pääsy pudotuspeleihin jo ennen runkosarjaan kuuluvaa jatkosarjaa. Ennen tiistaina pelattua kierrosta sijoilla 5–11 peräti seitsemän joukkuetta mahtui vaivaisen kahden pisteen sisään. Tätä taustaa vasten jokainen raavittu piste olisi KaMalle kuin voitto, sillä tuossa taistelussa on tärkeää pysyä mukana mahdollisimman pitkään, ja nyt tiistain kierroksella esimerkiksi Imatra ja Hyvinkää raapivat korkeammalle sijoittuvilta yllätyspisteitä.

Sotkamon Jymy koki totuttuja suurempia muutoksia syksyllä useammankin runkopelaajan lopettaessa uransa. SoJy onnistui toki hankkimaan myös laatua tilalle, mutta joukkueen hitsautumisessa ja roolien löytymisessä menee oma aikansa. Tällä hetkellä joukkue kuitenkin on viime kaudelta tutulla sijalla neljä runkosarjassa. Kuitenkin jo kymmenen ottelun jälkeen kärkikolmikko alkaa olla joukkueelta hieman karussa, joskin myös takana tulevaan tasaiseen keskikastiin on turvaväliä viisi pistettä. Menneiden vuosien dominointi alkaa kuitenkin olemaan historiaa. Viime kauden voittoprosentti joukkueella oli 70, kun tällä kaudella se on enää 60. Parhaina vuosina tuo luku huiteli peräti 90:ssä. Kolmen pisteen voittoja on tarttunut mukaan neljä.

Kokoonpanot

KaMa nappasi Porin Superlauantaissa makean voiton Koskenkorvan Urheilijoista eikä voittavaa joukkuetta lähdetä suotta muuttamaan. KaMalta loukkaantuneiden listalla jatkavat Mika Ihanamäki, Joonas Peltomäki sekä Aleksi Pajuniemi. Lisäksi Arttu Vilander on huomenna poissa kokoonpanosta Maanpuolustustehtävien vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kokoonpanossa nähdään huomenna uutta verta ja uusi Superpesis-debyytti! Huomisia kokoonpanoja odotellessasi voit kuitenkin käydä katsomassa tästä linkistä klikkaamalla voittoisan KoU-ottelun kokoonpanoa ja tilastoja.

 KaMan kokoonpano julkaistaan Kankaanpään Mailan kotisivuilla pelipäivänä kello 12.

Kuten todettua, Sotkamon Jymy koki viime syksynä heille epätyypilliseen tapaan melko suurtakin vaihtuvuutta joukkueessa, kun pelikentät jättivät monivuotiset luottosoturit Immo ja Kosti Rautiainen, Mikko Korhonen sekä pelinjohtajaksi siirtynyt Jani Komulainen. Akatemiatoimintansa kautta SoJy tuottaa rosteriinsa myös vahvoja junioreita, mutta joskus tarpeen vaatiessa joukkue hankkii myös kovia vahvistuksia muualta. Viime syksynä SoJy joutui turvautumaan tähän vaihtoehtoon, ja naarasi huippukauden pelanneen Antti Korhosen Oulun Lippo Pesiksestä. Lisäksi SoJy kotiutti nappikauden Imatran Pallo-Veikoissa pelanneen Lauri Rönkön vuokrasopimuskierrokseltaan. Menoa kuluvalla kaudella ovat jarruttaneet myös loukkaantumiset, joista tuntuvin on ollut Niko Korhosen poissaolo. Lisäksi myös Antti Hartikainen ja Saku Hakkarainen ovat menettäneet otteluita vaivojen myötä. Jymyn viimeisimmän Vimpeli-ottelun kokoonpanoon voit tutustua vaikkapa tämän linkin takaa.

Taisteluparit

Kankaapääläisyleisö vs. Toni Kohonen. Toni Kohonen on saanut aina Kankaanpäähän tullessaan yleisöltä lämpimän vastaanoton, ja varmasti tälläkin kertaa "Kode" toivotetaan tervetulleeksi Vatajankosken Energiakentälle. Joko viimein vuosien väsytystaistelun jälkeen onnistuu ihon alle pääseminen? Entä minkälaista painetta omilla suorituksillaan antaa KaMan virkaveli Joona Lehtinen? Kumpi vie, mestari vai oppipoika?

Tilanteenrakentelu. Kärjen pitää huomenna toimia, jotta voitosta voisi kumpikaan joukkueista huomenna pelata. KaMa saa tasoitusta Niko Korhosen verran, ja kun kärkikolmikko Teemu RouhiainenMikko PaunaJouni Itävalo on toiminut viime aikoina hyvin, on mielenkiintoista nähdä pystyvätkö Sotkamon Jere VikströmNiilo Piiponniemi – Antti Hartikainen vastaamaan haasteeseen. Kumpi voittaa kolmostilanteet?

Jokerimörssärit. Roope Korhonen on ottelun ykkösnimi, ja tällä kaudella Sotkamo on voittanut ja kaatunut Korhosen onnistumisten myötä. Mielenkiintoinen tilastollinen kaksintaistelu on myös luvassa ottelussa, kun Petteri Kortelainen lähtee metsästämään Lauri Rönkön päänahkaa lyöjätilastoissa. Tällä hetkellä eroa on vain yksi lyöty Rönkön hyväksi. Entä millaista tulitukea Kortelaiselle antaa Miikka Riikonen? Ja mikä on sieppareiden Antti Korhosen sekä Kari Kellokosken kaksintaistelun tulos?

Ottelun ratkaisee 

Kokonaisvaltaisuus. Sotkamon Jymyä ja muita Superpesiksen kärkijoukkueita vastaan onnistuminen sekä pisteiden raapiminen vaatii aina kokonaisvaltaista onnistumista koko joukkueelta kaikilla osa-alueilla ja mahdollisimman yhtäaikaisesti ilman suuria mustia hetkiä. Tämänkaltaista vahvaa suoritusta lähtee KaMakin huomenna hakemaan. Helpotusta savottaan tuonee kuitenkin se, ettei Jymynkään kokonaisvaltainen pelaaminen ole ollut edellisvuosien tasolla. Itsensä ylittämistä ei siis huomenna tarvita, ainoastaan omaa hyvää suorittamista laajalla rintamalla, jotta pisteitä tai voitto ottelusta Vatajankosken Energiakentälle jäisi.

Pelinjohtaja Jukka Karttusen kommentit

 – Porissa oli hieno tapahtuma ja upea yleisö, joka oli varsinkin lopussa pelissä mukana, ja auttoi meitä paljon kannustuksellaan. Tärkeä voitto satakuntalaisten pitäessä yhtä katsomossa ja kentällä.

 – Huomenna vastaan saapuu varmasti sisuuntunut Sotkamon Jymy edellisten pelien vuoksi, jotka eivät tuloksellisesti tai pelillisesti ole sujuneet niin kuin pelinjohtaja on kaavaillut. Heillä on nopea joukkue ja paljon lyöntivoimaa, vaikkakin otteet ovat ailahdelleet. Lisäksi Niko Korhonen on poissa, joka on aika iso osa heidän sisä- ja ulkopeliään, mutta niillä on pelattava, keitä on, kuten meidänkin tapauksessamme.

 – Talvella pelasimme Jyväskylässä halliharjoitusottelun heitä vastaan, ja SoJy näytti kyllä oman voimansa silloin. Mikäli huomenna haluamme voitosta kilvoitella, niin meidän pitää kyllä onnistua hyvin niin sisällä kuin ulkonakin.

 – Ei heillä ulkopelissä mitään suurempaa vikaa ole, kun sijoittuminen ulkokentällä on hyvin sotkamolaista vahvistettuna vahvoilla ulkopelitaidoilla. Mutta kyllä meillä jälleen paikat ja pelaajat on katsottuna, minne painetta annetaan. Ulkopelissä huomenna tärkein osa-alue meiltä on nollatilanne, jotta saadaan Sotkamon kärki kiinni.

Joka kesäinen huippuottelu Sotkamon Jymyä vastaan jälleen vuorossa! Tämä ottelu on herättänyt vuodesta toiseen niin KaMan joukkueen kuin kotiyleisönkin. Esimerkiksi viime kaudella kotiyleisö pauhasi KaMan voittoon ja SoJyn pitkälle kotimatkalle tappio niskassaan. Eiköhän siis toisteta tämä temppu jälleen tänä vuonna?! Huippuottelua isännöi Puolustusvoimien Porin Prikaati, ja heitä kestitsee tuttuun tyyliin Lumiainen Oy. Tulehan paikan päälle Vatajankosken Energiakentälle suuremmankin joukkion kanssa huutamaan ja kannustamaan KaMa voittoon! Joukkue tarvitsee jälleen juuri Sinun tukeasi – Tervetuloa!

SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #Superlauantai #KAIKKIpeliin #60v #SydäntäPeliin #Pääskysasento

 -MK

Ottelukaruselli KaMa - Sotkamo

P.S.

Olethan huomannut, että kesän avausfestarit, Kankaanpää Rocks, juhlitaan Kankaanpään Palloiluhallilla ensi lauantaina 16.6.2018 klo 19.30 alkaen. Musiikista vastaavat huikeat bilebändit Remix! ja George sekä valtakunnan suurin iskelmäkuningatar, Paula Koivuniemi ja hänen svengaava orkesteri.

Konserttialue on K-18. Liput: Ennakkoon 29,50€ ja ovelta 39,50€.  Lippuja myyvät Kankaanpään ST1-asema ja K-Citymarket Kankaanpää sekä Lippu.fi.  VIP-lippu 100€ (sisältää liput aitioon, ruoan sekä 5kpl juomia). Liput tulevat myyntiin 30.5. Ole nopea! Tästä linkistä pääset tapahtuman Facebook-sivuille. Tästä linkistä puolestaan lipunmyyntiin.

Jullari-kauppa