Uutiset

Raportti: KaMa varasti pisteen Pihkalan juoksujuhlista

  

 Hyvinkään Tahko – Kankaanpään Maila 2-1s (6-4, 8-9, 6-0)

Kankaanpään Mailan Superpesis-miehistö kävi pelaamassa Hyvinkään Pihkalassa tiistaina viimeisen ottelunsa ennen ansaittua juhannustaukoa. Ottelu oli erittäin tapahtumarikas sisältäen keskeytyksen rankkasateen vuoksi, peräti 33 juoksua sekä KaMan huiman nousun toisella jaksolla tärkeään jaksovoittoon ja pisteeseen.

KaMa aloitti avausjakson terävästi päästen antamaan heti avaussisävuorossa painetta ajolähtöjen myötä. Juoksuja ei noista tilanteista kuitenkaan syntynyt ja Tahko rokotti heti tasoittavallaan iskien peräti kuusi juoksua KaMan ulkokentästä. Toisessa vuorossa KaMa pääsi peliin mukaan hyvinkääläisten lahjoittaessa KaMalle kaksi juoksua harhaheitolla.

Jakson loppua kohden KaMan ulkopeli terävöityi ja isäntäjoukkue pidettiin nollilla. KaMa sen sijaan kavensi johtoa jälleen kolmannessa vuorossa, kun peräti viisi juoksua lyönyt Petteri Kortelainen puhkoi Tahkon ulkokenttää kahden juoksun arvoisesti. Pian tämän jälkeen myrskytuuli ja rankkasade pakottivat keskeyttämään ottelun hetkeksi aikaa. Tauon jälkeen KaMa pääsi vielä jatkamaan sisävuoroaan, muttei onnistuntu lisäjuoksujen teossa.

Tasoittavallaan Tahko sai pari kotiutustilannetta, mutta KaMan ulkokenttä torjui nämä, kuten toisessakin ulkovuorossa. Viimeiseen vuoroon KaMa lähti rajulla hyökkäyksellä rakentaen välittömästi palottoman ajolähdön. Tätä tilaisuutta ei kuitenkaan kyetty hyödyntämään, ja Tahko nappasi avausjakson voiton KaMan heikon ensimmäisen ulkovuoron myötä.

 – Molempiin jaksoihin meidän osalta aika katastrofaaliset alut. Ensimmäisellä jaksolla ei siitä oikein toivuttu, mutta loppua kohden otteet sitten paranivat ja saimme kolme nollavuoroa ulkona siihen perään. Ehkä se sitten antoi uskoa ja siivitti meidät toisella jaksolla tuohon, että teimme jokaisessa sisävuorossa juoksuja - tulivatpa ne sitten harhaheitolla tai eivät, niin tilannetta kuitenkin saatiin, pohdiskeli KaMan viuhkamies Jukka Karttunen syitä ja seurauksia ottelun kulkuun.

 Toisen jakson kiri riittää

Toisen jakson ulkovuoro oli KaMalta yhtä heikko kuin ensimmäisenkin ja hurjavireisen Teemu Nikkasen johdolla Tahko mätti KaMan ulkokentästä tällä kertaa viisi juoksua. Kuten avausjaksollakin, tälläkin kertaa KaMan kiri lähti käyntiin harhaheittojuoksulla. Tämän jälkeen ykköspalkittu Jouni Itävalo sekä Kortelainen kavensivat tilanteen 5-3:een.

Ottelussa peräti neljä juoksua harhaheitoilla antanut Tahko sai ainoan vastaavanlaisensa toisessa sisävuorossaan. Tämä kuitattiin kuitenkin jälleen tasoittavalla KaMan neljännellä juoksulla ja Miikka Riikonen iski vielä KaMan vain juoksun päähän avaussisävuorossaan karanneesta Tahkosta.

 – Yli kolme pinnaa kun lyödään joka jakson alkuun niin paha siitä nousta on. Se pitää kuitenkin sanoa omasta porukasta, että kyllä me peli tänään siitä huolimatta aika tiukaksi laitettiin. En tiedä oliko ulkopeli tänään nyt niin huonoa, mutta sisällä käytimme paikkamme aika hyvin hyväksi, vaikka Tahko meille vähän juoksuja heittelikin, jutteli jo kauden seitsemännen ykköspalkintonsa napannut kapteeni Itävalo. 

KaMa siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon kolmannessa vuoroparissa, kun alun ulkovuorossa Tahko onnistuttiin nollaamaan ja tasoittavalla Kari Kellokoski sekä Petteri Kortelainen onnistuivat juoksujen teossa. Kauaa ei KaMa ehtinyt johtoasemaansa juhlia, kun Tahko siirtyi viimeisessä sisävuorossaan jälleen johtoon Nikkasen ja Mikko Mahlamäen lyömillä juoksuilla.

 – Kyllä yhteen pisteeseen pitää melkein olla tyytyväinen, koska kaverilla kävi tänään todella hyvin keppiin. Vaikea peli, mutta tärkeä nousu toisella jaksolla sekä tärkeä pinna sieltä kuitenkin meille, totesi KaMan tämän kauden joka toisessa lehdistötilaisuudessa nähty Itävalo.

KaMa ei kuitenkaan johdon menettämisestä lannistunut, vaan edellisestä vuorosta tutut kaksi miestä onnistuivat jälleen kovien paineiden alaisena viimeisen vuoroparin tasoittavalla. Kellokosken lyönnillä kotiin kirmasi jakson neljännen ja koko ottelun viidennen juoksuna tuonut Mikko Pauna sekä Kortelaisen onnistumisella hyvin numerolle kolme sisäpelissä tottunut Topias Lilja. Näin todella vuoristoratamaisen jakson myötä KaMa nappasi erittäin tärkeän pisteen taistelussa pudotuspelipaikoista sekä lähti hakemaan lisäpistettä supervuoroparista.

 – Olen tyytyväinen yhteen pisteeseen tuon toisen jakson hienon nousun myötä. Supervuoroparissa kävi mitä kävi. Rouhiainen pelasi hienon ottelun jälleen kärkenä, Kortelainen 5/8 kotiutukset ja yli 20 kolmostilannetta, niin kyllä sillä useimmiten ollaan kilvoittelemassa ottelun voitosta, summasi Karttunen ottelun annin.

Supervuoropari ei kuitenkaan tuonut muutosta ensimmäisen ja toisen jakson alkujen heikkoihin ulkopeliotteisiin, ja tälläkin kertaa Tahko karkasi välittömästi. Peräti kolme kunnaria, kahdeksan tavallista, viisi tuotua sekä 20 kärkilyöntiä 21 yrityksestä keränneen Teemu Nikkasen johdolla Tahko kierrätti sisäpeliään kaksi ja puoli lyöntikierrosta iskien kuusi juoksua. KaMalla ei tähän enää tasoittavallaan riittänyt paukkuja vastata, ja näin lisäpiste jäi isäntien haltuun.

 – Toivottavasti tällaisia pelejä ei paljoa kauden mittaan tule. Oli kyllä melkoista ilotulitusta ja Nikkanen oli melkoisen hyvässä lyönnissäLoppukaneettina pitää vielä sanoa, että aika mielenkiintoista on pelata hänen kanssaan seuraava peli sitten samalla puolella. Katsotaan miten käy, vihjasi Itävalo vielä kuun vaihteessa edessä oleviin Itä-Länsi -otteluihin, joissa sekä Itävalo että Nikkanen pelaavat Lännen väreissä.

Yksikin piste ottelusta oli kuitenkin KaMan pudotuspelipaikkakamppailun kannalta erittäin tärkeä. Tasaisessa keskiryhmässä KaMa on noussut aivan pudotuspelipaikan tuntumaan yhdeksänneksi. Kausi jatkuu juhannustauon jälkeen tiistaina kotiottelulla Henri Puputin tähdittämää Vimpelin Vetoa vastaan.

Tervetuloa jälleen tiistaina kannustamaan KaMa makeaan voittoon hallitsevasta Suomen mestarista! Tuossakin ottelussa jaossa on jälleen tärkeitä pisteitä kamppailuun paikasta ylempään jatkosarjaan sekä pudotuspeleihin!

Ottelun tilastot & pöytäkirja

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK


Ottelukaruselli KaMa - Vimpeli