Uutiset

Raportti: Vimpeli toistamiseen liian vahva vastus KaMalle

Vimpelin Veto – Kankaanpään Maila 2-0 (5-2, 7-1)

Kankaanpään Maila ja Vimpelin Veto kohtasivat torstaina back-to-back -tuplaotteluiden toisessa osassa Saarikentällä. Isäntäjoukkue löi heti avaussisävuorossa vahvat tahdit, jotka siivittivät hallitsevat Suomen mestarit toiseenkin selvähköön voittoon KaMasta. Superpesis siirtyy nyt Itä-Länsi -viikonlopun viettoon, jossa KaMaa edustavat miesten ottelussa kapteeni Jouni Itävalo sekä B-pojissa tällä kaudella Superpesis-debyyttinsä tehnyt Joni Levä.

KaMa aloitti ottelun sisällä ja pääsi yrittämään heti kotiutusta. Vimpelin ulkokenttä kesti kuitenkin Kari Kellokosken yrityksen. Tasoittavalla kotijoukkue iskikin tahdit, joilla se siivitti itsensä koko jakson voittoon. Viisi juoksua avausvuoroparissa oli KaMalle liikaa, vaikka tämän vuoron jälkeen ulkopeli paranikin huomattavasti, ja Vimpeli pidettiin jakson lopuissa sisävuoroissa nollassa juoksussa.

– Täytyy tietysti sanoa se, että ottelun alku oli hieman erilainen kuin edellisessä kohtaamisessa. Vimpeli hyökkäsi heti alussa kohtuullisen vahvasti meitä vastaan ja onnistui siinä. 5-0 -tilanteessa on tietysti sitten vähän helpompaa pelata, mutta pikkuhiljaa saimme siinä omaa peliäkin käyntiin, kommentoi KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen ottelun alkua.

KaMa pääsi yrittämään kotiutusta jokaisessa sisävuorossaan, mutta kuparisen rikkoutumista saatiin odotella aina viimeiseen sisävuoroon saakka, jossa KaMa rakensi ottelun ensimmäisen palottoman ajolähtönsä. Kakkospalkinnon napannut Jouni Itävalo kotiutti heti ykköspalkittu Teemu Rouhiaisen. Kellokosken ja Petteri Kortelaisen vuoroilla tuloksena oli palot, mutta viimeisenä lyöjänä iskemään tullut Miikka Riikonen onnistui vielä Topias Liljan kotiutuksessa, ja KaMa pääsi hakemaan kavennusta ja tasoitusta vielä uudelta lyöntikierrokselta siinä kuitenkaan onnistumatta.

Ihan hyvin pääsin kentälle, mutta Vimpeliä vastaan pitää kyllä lyödäkin hyviä lyöntejä, ei siellä etenemään ilmaiseksi pääse. Vähän kolmostilanteet tässä ottelussa tippuivat edellisestä, mutta ehkä se selittyy sillä, että emme aivan yhtä hyvään sisäpeliin pystyneet kuin kotona. Ulkopelissä piti vähän kiirettä. Aika hyviä lyöntejä napsui jatkeelle ja keskelle taakse, että töitä sai kyllä tehdä. Ansaittu häviö tällä kertaa kyllä, totesi ykköspalkinnon napannut Rouhiainen rehellisesti.

Toisella jaksolla KaMan ulkopeli ei onnistunut vimpeliläisten pimentämisessä ensimmäisen jakson loppupuolen tapaan, vaan ViVe iski juoksuja jokaisessa sisävuorossaan. Ensimmäisestä, toisesta ja neljännestä sisävuorosta KaMa selvisi yhdellä takaiskulla, mutta jaksolukujen repeäminen tuli kolmannen aloittavalla kotijoukkueen ykköspalkinnon napanneen Sami Haapakosken onnistuessa etutilanteessa puhkomaan KaMan ulkokenttää kunniajuoksun arvoisesti.

– Jos alkukaudella Kouvolan pelin jälkeen sanoin, että oli valtakunnan kovin lyöntiporukka, niin täytyy nyt kyllä nostaa Vimpeli siitä vielä pykälä edelle; hyvää ulkopeliä sekä valtava lyöntivoima ja nopeus, niin eipä meistä ollut oikein haastamaan edes sitä vähää, mitä kotona pystyimme, antoi Karttunen tunnustusta tämän viikon vastustajalle.

KaMan jakson ainokaisen iski kolmannen tasoittavalla vuorolla tuttu parivaljakko, kun palkinnoille yltäneistä pelaajista Itävalo kotiutti jälleen Rouhiaisen – tälläkin kertaa palottomasta ajolähdöstä. KaMa pääsee hakemaan pistepussinsa lihottamista Itä-Länsi -viikonlopun jälkeen tiistaina, kun kello 18 alkavassa kotiottelussa Vatajankosken Energiakentällä joukkue kohtaa tasapisteissä, mutta enemmillä kolmen pisteen voitoilla edellään olevan Imatran Pallo-Veikot.

– Päällisin puolin näiden kahden ottelun jälkeen väittäisin, ettemme me näissä otteluissa huonosti pelanneet, vaikka me vähän virheitä teimmekin. Lukemat taululla tässäkin ottelussa olivat enemmän kaverin hyvyyttä kuin meidän huonouttamme. Minulla on vahva usko ja luotto siihen, mitä tuleva tuo tullessaan, uskoi Karttunen kauden vahvaan jatkumiseen, vaikka tämän viikon otteluissa vastustaja olikin hieman liian vahva.

Tiistaina pelataankin isoista pisteistä, kun KaMa kohtaa tasapisteissä olevan IP-V:n. Jaossa on erittäin tärkeitä pisteitä taisteluun pudotuspelipaikasta, ja KaMa tarvitseekin tuossa ottelussa kotiyleisönsä täyden tuen. Tervetuloa huutamaan ja kannustamaan KaMa erittäin tärkeään voittoon Vatajankosken Energiakentällä kello 18 alkavassa ottelussa!