Uutiset

Ennakko: Tasapisteissä olevat KaMa ja IP-V kohtaavat huippuottelussa


Tiistaina Vatajankosken Energiakentällä on luvassa todellinen huippuottelu, kun sarjataulukossa tasapisteissä majailevat Kankaanpään Maila ja Imatran Pallo-Veikot kohtaavat toisensa. Joukkueiden aiempi kohtaaminen enteilee tasaista ottelua, ja sarjataulukko sekä taistelu pudotuspelipaikoista varmistavat sen, että panoksia ottelussa riittää enemmän kuin tarpeeksi. Luvassa tiistaina on siis todellista pesäpalloilun juhlaa!

Sarjatilanne

Kuten mainittua, joukkueet majailevat sarjataulukossa tasapisteissä sijoilla 10 ja 11. Molemmat joukkueet ovat keränneet 16 pistettä yhtä monesta ottelusta. IP-V majailee KaMaa korkeammalla kerättyään useamman kolmen pisteen voiton. Niitä imatralaisilla on kolme KaMan kahta vastaan. Tasapistetilanteen täydentää vielä 12:ntena oleva Alajärven Ankkurit, jolla voittoja on KaMan kanssa yhtä monta, mutta juoksusuhde huomattavan paljon heikompi.

Viimeisimmät 3 peliä

Kotijoukkue Kankaanpään Maila pelasi viime viikon tuplaotteluissa hallitsevaa Suomen mestaria Vimpelin Vetoa vastaan häviten molemmat kohtaamiset kovalle joukkueelle puhtaasti 2-0. Näitä otteluita edelsi juoksurikas kohtaaminen Hyvinkään Pihkalassa, josta KaMa ryöväsi paikalliselta Tahkolta pisteen supervuoroparin jälkeen.

Vierailija Imatran Pallo-Veikkojen viime viikon tuplaotteluvastustaja sen sijaan löytyi aivan vastakkaisesta päästä sarjataulukkoa. IP-V nappasi puhtaat 2-0 -voitot Oulun Lippo Pesikseltä, joka on jumiutunut selväksi sarjajumboksi ollen toiseksi viimeisenä olevaa Haminaa perässä peräti 11 pistettä. Lippo-otteluita IP-V:llä edelsi vierasottelu Raaheen, jossa Pattijoen Urheilijat oli kotikentällään vahvempi lukemin 1-0.

Kauden kohtaamiset

Runkosarja 6.6.  Imatran Pallo-Veikot – Kankaanpään Maila 2-1k (6-3, 3-5, 0-0, 3-2)   Tilastot

Ennakkoasetelmat

Lähtökohdat otteluun ovat erittäin herkulliset pesäpalloilun ystäville, sillä ottelussa riittää panoksia yllin kyllin molemmille joukkueille. Lisäksi aiempaa kohtaamista tarkastellessa, on tästäkin ottelusta odotettavissa erittäin tasainen. Ottelussa jaossa olevat pisteet kelpaisivat varmasti molemmille joukkueille, sillä matkaa pudotuspeleihin oikeuttaville sijoille ei ole paljoa. Kahdeksannelle sijalle, eli viimeiselle pudotuspelipaikalle, molemmilla joukkueilla on matkaa neljä pistettä. Sama on ero myös seitsemännelle sijalle, joka oikeuttaisi paikkaan ylemmässä jatkosarjassa, mikä taasen tietäisi varmaa pudotuspelipaikkaa jo ennen runkosarjan päätöstä.

Kankaanpään Mailan 60-vuotisjuhlakausi on sujunut varsin vakaissa merkeissä. Vaikka nuorta joukkuetta veikkailtiin sarjan häntäpäähän, on KaMa edelleen täysillä mukana taistelussa pudotuspelipaikoista. Lisäksi minkäänlaista pelillistä notkahdusta ei ole ollut näköpiirissä. Virheitä toki sattuu, mutta pelaamisen taso on säilynyt ottelusta toiseen hyvänä. Niin myös viime viikon otteluissa Vimpelin Vetoa vastaan, vaikka lukemat suuriksi repesivätkin. Joukkueella on ollut nyt Itä-Länsi -viikonloppu aikaa nollata nuo ottelut ja latautua jälleen tärkeään otteluun yhtä tämän kauden päävastustajaa vastaan. Jaossa on jälleen pisteitä, jotka varmasti kelpaavat nyt ja eritoten myöhemmin syksyllä.

Vierailija Imatran Pallo-Veikkojen kausi on ollut vaikea, vaikkakin paranemaan päin. Pelinjohtajien ennakkorankingissa joukkuetta sijoiteltiin jopa pudotuspeleihin asti, sillä joukkue löytyi tuosta rankingista sijalta kahdeksan. Alkukausi oli kuitenkin joukkueelta huono, ja joukkue löytyi sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta vielä ennen edellistä ottelukierrostakin. Tuplaottelut ylivoimaista sarjajumboa, Oulun Lippo Pesistä, vastaan kuitenkin pelastivat – tai kaunistelivat – tilastoja sen verran, että joukkue nousi mukaan pudotuspelikamppailuun. IP-V lähteekin tästä ottelusta varmasti hakemaan jatkoa pisteputkelleen sekä voitokkaille otteilleen, jottei kuntokäyrä kääntyisi jälleen kohti sarjan häntäpäätä.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen pelaava kokoonpano on ollut viime kierrokset melko muuttumaton. Pitkäaikaisloukkaantuneet Mika Ihanamäki ja Aleksi Pajuniemi jatkavat sairastuvalla. Lukkaritilannekin selkiytyi, kun Sami Virron sopimus purettiin yhteisymmärryksessä, ja hän siirtyi Manse PP:hen. Ainoastaan Arttu Vilanderin opiskelukiireet ovat muokanneet kokoonpanoa otteluiden välillä, mutta huomenna hänkin on jälleen kokoonpanossa mukana. Muutoin huomiseksi lienee luvassa pieniä muutoksia numerojärjestykseen, mutta pelaava kokoonpano pitäisi olla Vilanderin paluuta lukuunottamatta hyvin samanlainen kuin viimeisimmässä Vimpeli-ottelussa.

 KaMan kokoonpano julkaistaan Kankaanpään Mailan kotisivuilla pelipäivänä kello 12.

Imatran Pallo-Veikkojen kokoonpano eli hieman viime kaudesta. Hurjassa kotiutusvireessä ollut Lauri Rönkkö siirtyi takaisin Sotkamon Jymyyn, Juhani Myyryläinen vaihtoi Kiteen Palloon ja Lauri Kaartokallio siirtyi sarjanousija Haminan Palloilijoihin. Tilalle joukkue hankki vahvaa lyöjäosaamista jokeriosastolle nelinkertaisen lyöjäkuninkaan Jere Dahlströmin muodossa, kun KaMaakin edustanut "Dalla" saapui itärajalle Koskenkorvan Urheilijoista. Ulkopeliosaamista polttolinjaan IP-V haki puolestaan Ykköspesiksestä, kun viime kauden Superpesis-karsinnoista KaMallekin tuttu mies Tuisku Tuovinen siirtyi punapaitaan. Muutoin kokoonpanoa on vahvistettu omien nuorten tasonnostoilla, kun esimerkiksi Joona Sikiö, Konsta Kurikka, Mikko Kosonen ja Jarkko Matikka ovat pystyneet murtautumaan viime kautta suurempiin rooleihin joukkueessa. Huomisen ottelun mielenkiintoisin kysymys on Imatran pelin sielun, Miikka Matikan, pelikunnossa, sillä mies oli jokerina esimerkiksi tässä viimeisimmässä Oulu-ottelussa.

Taisteluparit

Jere Dahlström vs. KaMan ulkopeli. "Dalla" oli hurjassa vireessä viimeisimmässä Lippo-kohtaamisessa, kun mies iski peräti 1+10 lyötyä juoksua. Lisäksi kärkilyöntejä tuli 15 kappaletta hurjilla 94% tehoilla. Tällä hetkellä Dahlström löytyy lyöjätilaston kuudennelta sijalta, kun 16 otteluun mies on iskenyt 1+48 juoksua. KaMan takatilanteella onkin huomenna tekemistä miehen pimentämisessä. Ulkopelin rautainen onnistuminen Dahlströmiä vastaan on yksi huomisen ottelun merkittävimmistä tekijöistä ottelun voittajaa ratkaistaessa.

Imatran lukkarit vs. KaMan kaari. Viime kaudella mallikkaan sisääntulon Superpesikseen tehnyt Ville Liukku on saanut kovan haastajan tällä kaudella nuoresta Joona Sikiöstä. Imatran pelaamista ei ole kuitenkaan helpottanut molempien miesten heikohko vire. Liukku aloitti kauden ykköslukkarina, mutta alkukauden vapaataivaljuoksujen jälkeen tuo valtikka oli siirtymässä Sikiölle. Juhannustaukoa edeltävässä PattU-ottelussa kuitenkin Sikiölläkin alkoi lipsumaan. IP-V lahjoitti peräti kolme vapaataivaljuoksua raahelaisille, ja tuon ottelun jälkeisissä Lippo-otteluissa lautasen äärellä hääri jälleen Liukku. KaMan kaaren tuleekin saada kovaa painetta Imatran lukkareille, jotta vapaataipalia lipsahtelisi tässäkin ottelussa. Tässä taisteluparissa olisi myös suurta apua äänekkäästä kotiyleisöstä, joka toisi myös oman paineensa vieraiden lautasten herroille.

Ottelun ratkaisee 

Kotiutustyöskentely. Molemmilta joukkueilta löytyy vahvat kärjet sekä vahvat vaihtajat. Miikka Matikka ja tämän kauden Itä-Lännessä esiintynyt Juuso Lattu ovat luoneet tilannetta kovalla prosentilla. Paljoa heikompi ei kuitenkaan ole ollut KaMankaan pitkä kärki Mikko Paunan, Topias Liljan ja Jouni Itävalon hoitamana. Tilannetta huomenna tullee riittämään säistä huolimatta. KaMan ulkopelin pitää pystyä pimentämään Dahlström sekä Ville Liukku, ja KaMan kotiutusosastolta on löydyttävä hyvävireisiä lyöjämiehiä. Tuo osasto on KaMalla ollut tällä kaudella laaja, mutta päivän vire on vaihdellut paljon lyöjäkohtaisesti. Huomenna Kari Kellokosken, Petteri Kortelaisen, Miikka Riikosen sekä Arttu Vilanderin on löydettävä nokkimisjärjestyksen osalta selvät sävelet ja hyvä vire alusta saakka, jotta KaMa voisi ottelusta tärkeät pisteet kairata.

Pelinjohtaja Jukka Karttusen kommentit

 – Aika paljon olemme joutuneet ulkopelikeskeisesti elämään sekä sitä vaihtelemaan. Vimpeliä vastaan kuitenkaan numerot eivät kerro ihan kaikkea, vaan me pelasimme ihan hyvin, mutta kaveri vain oli todella kova. Seuraavat ottelut päästäänkin pelaamaan sitten päävastustajiamme vastaan. Varsinkin viisi seuraavaa ottelua ovat meille isoja pelejä.

 – Osa porukastamme oli viikonlopun Itä-Länsissä ja pidimme harjoituksellisesti vapaata, vaikka muuta ohjelmaa meillä tuossa olikin. Vapaita viikonloppuja ei kuitenkaan tämän jälkeen enää tässä kuussa ole, joten pidimme hieman naamalomaa ja tänään palattiin jälleen treeneihin.

 – Vähän repaleinen valmistautuminen tässä on, kun Jouni (Itävalo) pelasi eilen ja A-pojat tänään. Meillä on kuitenkin pelillisesti – ei tuloksellisesti – hieno viikko takana. Huomenna varmasti ollaankin jälleen täysin pelifiiliksissä. Tänään vähän pienellä porukalla hienosäädettiin pelaamistamme. Itseluottamuspeli kun on kyseessä, niin varmasti olemme huomenna jälleen valmiita.

 – Huominen pelaamisemme riippuu pitkälti vastustajan miehistöstä. Ville Liukku on ollut yleensä meitä vastaan hyvä, mutta kumpiko syöttelee huomenna? Entä onko Matikka juoksukunnossa? Jos Matikka on pois ulkopelistä, niin koppariosasto on sen jälkeen Imatralla heikko, ja tällöin pitäisi päästä lyömään hyvistä syötöistä painavia siivuja takakentälle.

 – Meillä on kovimmista vastustajista jäljellä vain Joensuu ja Sotkamo vieraissa sekä Kouvola kotona. Huomisen ottelun tavoite on voitto, ja se on meille iso juttu. Olemme laitelleet tällä kaudella jokaiseen otteluun pieniä välitavoitteita, ja niillä olemme yleensä saaneet jokaisesta pelistä hieman paremman tuloksen. Huomenna Imatran nolla pistettä tarkoittaisikin meidän kahta tai kolmea pistettä, ja se olisi varsin mukava tulos ottelusta.

Huomenna mennään taas, ja jaossa onkin tärkeässä ottelussa huipputärkeitä pisteitä! Huomisen ottelun otteluisäntänä toimii OP Länsi-Suomi, ja otteluisännän kestitsee tuttuun tapaan Lumiainen Oy. Lisäksi jaksotauolla on luvassa tämän vuoden pesiskoululaisten diplomien jako. KaMa tarvitsee huomenna kotiyleisönsä täyden tuen, joten tervetuloa sankoin joukoin Vatajankosken Energiakentälle huutamaan ja kannustamaan KaMa tärkeisiin pisteisiin sekä makeaan, niin makeaan, voittoon!

SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #KAIKKIpeliin #60v #SydäntäPeliin #Pääskysasento

 -MK

Ottelukaruselli KaMa - IPV