Uutiset

Raportti: KaMa taipui Ankkureiden käsittelyssä

 

 Kankaanpään Maila – Alajärven Ankkurit 0-2 (1-3, 4-5)

Kankaanpään Maila ja Alajärven Ankkurit kohtasivat molempien joukkueiden kannalta tärkeässä kohtaamisessa. Vaikka KaMa vei ottelun kolmostilanteet sekä kärkilyöntiprosentit, oli Ankkurit vahvempi ottelussa, kun avausjaksolla ei KaMan sisäpeli ottanut pyöriäkseen ja toisella jaksolla ulkona koettiin vaikeita jaksoja. Yleisö oli kuitenkin löytänyt jälleen mahtavasti lehtereille, ja ottelua seurasikin komeat 1098 henkeä.

Vierailija Ankkurit tuli sisuuntuneena otteluun, kun olivat edellisessä Tahko-ottelussaan onnistuneet katkaisemaan peräti 12 ottelun mittaisen tappioputkensa. Se näkyi heti avaussisävuorossa, jossa KaMa-faneille tuttu Valtteri Kleemola vei vierailijat johtoon, kun vaihtolyönnin jälkeen yllätysmerkki oli päällä, ja kakkossauma puhkesi hienolla lyönnillä. Lisää kylmää vettä KaMan niskaan tuli Sami Mikkolanahon toimesta, joka viimeisenä lyöjänä siirteli ensin Henri Heikkisen kolmoselle, ja viimeisellään iski tappikumuran komeasti väliin.

 – Pelasimme hyvää nopeaa peliä, ja vaikka ulkopelissä välillä vähän jostain juoksu rapsahtaakin, niin päät eivät notkahda. Olen todella ylpeä. Tämä on pelaajien peli, ja nämä kaksi peliä ovat osoittaneet sen, että kun pelaajilta löytyy sellainen sopiva, rento ja hyvä fiilinki, niin jälki on parempaa kuin mitä tässä on meiltä tällä kaudella nähty, kommentoi huojentunut vieraiden pelinjohtaja Risto Ojanperä.

KaMan lukko ei ottanut auetakseen, kun tasoittavalla ei kotijoukkue nähnyt edes kakkospesää. Avausvuoroparin jälkeen pelinjohto olikin pakotettu ottamaan aikalisä joukkueen herättelemiseksi. Ulkopelissä ryhtiliike näkyi selvästi, mutta sisäpeli ei ottanut auetakseen. KaMan jakson ainoa juoksu tuli kolmannen tasoittavalla, kun Ankkurien sieppari Manu Haukkala viskasi pallon yli kolmospesästä Miikka Riikosen näpin jälkeen, ja Mikko Pauna pääsi livistämään kotipesän suojiin.

 – Jos oli kaveri hyvin latautunut, niin tähän voi kääntää homman niin, että meille ilmeisesti tällainen vapautunut ilmapiiri ottelussa ja hyvä ottelu alla, ei oikein sovi. Jos me saimme Alajärvellä voiton halvalla, niin nyt täytyy kyllä sanoa, että Alajärvi sai tänään meistä ilman mitään vastusta aika helpolla kolme pistettä, harmitteli puolestaan pettynyt KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen.

Ankkurien jakson viimeisessä vuorossa Sami Mikkolanaho onnistui jälleen viimeisenä lyöjänä kotiutuksessa, kun vastustamaton kumura painui kakkoskoppari Teemu Rouhiaisen eteen ja Valtteri Kleemola pääsi kirmaamaan kotiin lukemiksi 1-3. Nämä olivat lopulta myös jakson loppulukemat, kun KaMan kiri tasoittavalla vuorolla jäi ponnettomaksi kolmen ykköspalon myötä.

 – Oli kova lataus tähän päivään. Tasaista oli, mutta silti itselleni jäi tunne, että olimme vähän niskan päällä läpi ottelun. KaMalla oli aika aneeminen kaari, ja varsinkin avausjaksolla tuntui, että pääsin tekemään vähän mitä halusin. Hyvä voitto, iloitsi vahvaa ulkopeliä esittänyt ja KaMan sisäpelin varsinkin avausjaksolla jäädyttänyt KaMa-kasvatti Ville Väliaho, joka pelasi jälleen Vatajankosken Energiakentällä vahvan ottelun saaden vieraiden ykköspalkinnon.

Toisella jaksolla sisäpeli aukeaa, mutta ulkopeli pettää

KaMa tuli toiselle jaksolle loistavasti sisään, ja rakenteli heti ottelun ensimmäisen palottoman ajolähdön. Paine tuotti tulosta ja Ankkurien tasoittavalle siirryttiin isäntien 2-0 -johdossa, kun Kari Kellokoski kotiutti kolmospuolen pussinpohjalyönnillään Mikko Paunan ja Miikka Riikonen painavalla keskikumurallaan Jouni Itävalon. Ulkona KaMa sai Ankkurien kärjen kiinni, mutta tyhjään kenttään lyömään tullut vieraiden Aki Orava kiskaisi heti ensimmäisellään pallon kakkoskopparin yli ja kiersi kunnarin.

 – Jos meikäläinen on täällä lehdistötilaisuudessa, niin silloin on kyllä joku meidän pelissä mennyt vikaan, repi todella vahvan ulkopelin pelannut ja monta paloa napsinut Jussi Kivelä lehdistötilaisuudessa huumoria ykköspalkinnostaan.

Ankkurit rakensi vielä Oravan kunnarin perään palottoman ajolähdön, josta Mikkolanaho onnistui kakkossauman puhkaisullaan. Manu Haukkala rakensi puolionnekkaasti korkealla varrellaan uuden ajolähdön, josta Nestori Yli-Sissala onnistui kakkosrajanäpillään polttoheiton karatessa ohi lukkari Joona Lehtisestä. Ville Väliaho pääsi purkamaan seuraavaa ajolähtöä, mutta kotiutuslyönti kantoi kopiksi. Komealla kakkosjatkelyönnillä Ankkurit sai kuitenkin jälleen ajolähdön päälle, josta oli Henri Heikkisen vuoro onnistua viimeisen lyönnin tappikumurallaan. Näin Ankkurit käänsi nopeasti KaMan kahden juoksun johdon 2-4:ään.

  – Vähän oli meiltä uninen suoritus. Voisi sanoa, että aivan vastakohta Hamina-ottelusta. Se peli oli koko ajan hallussa, mutta tässä ottelussa tuntui, että vaikka päästiin 2-0 -johtoon, niin ei oltu pelin päällä missään vaiheessa. Toki Akin kunnari tuli siinä pahaan paikkaan. Tämä oli meiltä kaikinpuolin huono suoritus eikä tästä tämän enempää, irtosi KaMan ykköspalkitulta myös analyysi ottelusta.

KaMa pääsi tasoittavallaan yrittämään kotiutusta siinä kuitenkaan onnistumatta. Kolmannen aloittavalla Ankkurit sai jälleen miehen kolmoselle viimeiselle lyöjälleen. Mikkolanaho asteli jälleen vuoroon. Lyönnit jäivät viimeiseen ja lukkari Lehtinen syötti ikävän väärän, mutta Mikkolanaho onnistui silti osumaan palloon. Lyönti karkasi korkeuksiin, mutta leijasi ikävästi juuri linjan yli kopparien eteen ja tilanne oli jo 2-5.

 – Aivan jumalaton määrä virheitä niin sisällä kuin ulkonakin, mikä kielii siitä, että oma pää ei ollut mukana pelissä. Vaikka voitat kolmostilanteet, niin ei sillä ole oikein merkitystä, jos kaveri sitten räppää käytännössä 11 tilanteesta kahdeksan juoksua. Se ei paljoa lämmitä silloin, höyrysi Karttunen.

Kolmannen aloittavallaan KaMa rakenteli kakkoskärjestään palottoman ajolähdön. Neljästä kotiuttajasta Jussi Kivelä oli lopulta ainoa onnistuja toisen lyönnin keskipompullaan. Tasoittavalla KaMan ulkopeli jätti Ankkurit kolmostilanteitta ja viimeiseen sisävuoroonsa KaMa lähti kirimään kahden juoksun takaa-ajoasemasta. Jouni Itävalo onnistui tarkalla linjan taa lyödyllä pystymailallaan kotiuttamaan Rouhiaisen. KaMa sai vielä Kari Kellokosken kolmospesälle ja pääsi yrittämään tasoitusjuoksun tekoa, mutta Petteri Kortelaisen yrityksestä Ankkurit tehtaili kotiin kolmannen palon, ja pääsi juhlimaan toista peräkkäistä kolmen pisteen voittoaan.

 – Tämä lopputulos tarkoittanee sitä, että meidän haaveemme kahdeksan sakkiin pääsystä menevät, vaikka Kitee tänään huilasikin. Ylihuomenna tarvitsemme kolme pistettä, ja tällä esityksellä täytyy kyllä kohta tuolla kopissa kertoa, että ei tuo karsintaviivakaan niin kaukana ole. Jos eilen tuntui hyvälle, niin tänään tuntuu kyllä melko pahalle, päätti pettynyt Karttunen lehdistötilaisuuden.

KaMan ottelut jatkuvat siis torstaina sarjajumbo Oulun Lippo Pesiksen vieraana. Sunnuntaina puolestaan on vuorossa luultavasti kauden viimeinen kotiottelu, kun Vatajankosken Energiakentälle saapuu tällä hetkellä viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävä Kiteen Pallo-90. Tervetuloa jälleen tuolloin Vatajankosken Energiakentälle huutamaan ja kannustamaan KaMa makeaan voittoon!

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

Ottelun Twitter-liveselostus

 -MK