Uutiset

Raportti: KaMa voittoon Henri Pulkkisen paluuottelussa

 

 Oulun Lippo Pesis – Kankaanpään Maila 0-1 (4-4, 0-3)

Kankaanpään Maila sai Lippo Pesis -ottelun alla, kun lähes koko kauden sivussa ollut Henri Pulkkinen palasi kokoonpanoon. Vain 122 katsojan edetyssä pelissä Pulkkinen oli vireessä napaten kakkospalkinnon ja kannatellen nihkeän ottelun pelanneen KaMan sisäpeliä heti ensimmäisessä ottelussaan.

Avausjaksolla Lippo Pesis siirtyi heti aloittavalla vuorolla johtoon Rami Ruokojärven lyönnillä, mutta KaMan vastine tuli jo tasoittavalla Kari Kellokosken kotiuttaessa Jouni Itävalon, kun Henri Pulkkinen oli käynyt ensin vaihtelemassa Itävalon ykköseltä kolmoselle. Toisessa vuorossa Lippo Pesis siirtyi jälleen johtoon Ari Lankisen kotiuttaessa Eino Järvelän.

KaMan paras sisävuoro osui tasoittavalle vuorolle, kun joukkue rakensi palottoman ajolähdön, josta peräkkäin kotiutuksissa kävivät onnistumassa Itävalo, Kellokoski sekä Petteri Kortelainen. Tämän jälkeen KaMan sisäpeli hieman hyytyi eikä lisäjuoksuja saatu kotiutustilanteista huolimatta. Kun ulkopelikään ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, ja Lippo pääsi iskemään kolmannessa ja neljännessäkin vuorossa juoksut, niin avausjakso tasattiin 4-4.

Toiselle jaksolle saapui hitusen terästäynyt KaMa. Sisäpeli ei vieläkään ottanut auetakseen, mutta ulkopeli oli nyt totutun varmaa, ja Lippo Pesis jätettiin jaksolla vain kolmeen kolmostilanteeseen, jotka torjuttiin varmuudella. KaMa teki jakson avausjuoksunsa vasta kolmannessa vuorossa, kun Petteri Kortelainen iski Mikko Paunan kotiin viimeistä edellisessä vuorossa Henri Pulkkisen rakentelemasta kolmostilanteesta.

Viimeisessä vuorossa KaMa teki helpottavat pari juoksua lisää, kun ykköspalkinnon napannut Teemu Rouhiainen iski pallon läpi ja kiersi kauden seitsemännen kunnarinsa tyhjään kenttään. Tämän jälkeen Henri Pulkkinen kävi jälleen vaihtelemassa Kellokoskea kaksi pesänväliä, ja Petteri Kortelainen iski "Kellarin" kotiin viimeisenä lyöjänä. Saadulla lisäkierroksella ei enää juoksuja nähty, joten toinen jakso KaMalle 0-3, joka takasi Oulun reissulta kaksi pistettä.

Ottelun tilastot & pöytäkirja

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK