Uutiset

Raportti: KaMa päätti juhlakautensa voittoon

 

 Hyvinkään Tahko – Kankaanpään Maila 1-2s (2-1, 3-6, 0-1)

Kankaanpään Maila matkasi 60-vuotisjuhlakautensa viimeiseen otteluun Hyvinkäälle, jossa se kohtasi Tahkon Pihkalan pesäpallostadionilla. Ottelu oli molemmille joukkueille merkityksetön, sillä mitään saavutettavaa tai menetettävää joukkueille ei ottelussa ollut. Tiukan avausjakson jälkeen KaMa käänsi kuitenkin ottelun voitokseen, ja päätti juhlakautensa kunniaakkaasti. Pelaajat pääsivät ansaituille lomille hienolla vierasvoitolla.

Läpi avausjakson KaMan sisäpelistä tehoja söivät lukuisat takapalot. Tahko puolestaan onnistui luomaan jatkuvaa painetta KaMan ulkopelille ja pääsikin joka vuorossa yrittämään kotiutusta useampaankin kertaan. KaMan takatilanneulkopelaaminen oli kuitenkin avausjaksolla hyvällä tasolla. Avaussisävuorossaan KaMa sai Jouni Itävalon kolmospesän turviin, mutta tilanne kuivahti palojen täyttyessä ennen ensimmäistäkään kotiutusyritystä. Tahko puolestaan iski ottelun avausjuoksun heti tasoittavallaan Mikko Mahlamäen toimesta.

 – Tavoitteena oli voittaa sekä jättää parin nihkeän pelin jälkeen hieman parempi maku suuhun. Ja nyt on kyllä aikalailla parempi maku suussa. Teemana oli Kellokoskelle yksi tuotu ja Pomellille yksi lyöty sekä muutamat kärkilyöntitilastot ja jokunen näyttävä suoritus, jotka oli etukäteen sovittu. Niitä siellä vähän näkyikin, kertoi KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen panoksettoman ottelun hieman erilaisemmista tavoitteista.

Toisen vuoroparin jälkeen lukemat säilyivät, vaikka molemmilla joukkueilla oli kotiutuspaikkansa. Kolmannen aloittavalla KaMa onnistui lopulta tasoittamaan ottelun, kun Petteri Kortelainen kotiutti viimeisenä lyöjänä Kari Kellokosken. KaMa kesti Tahkon tasoittavan vuoron ahdistelut, ja pääsi vielä viimeisessäkin sisävuorossaan luomaan painetta Tahkon ulkokentälle. Tällä kertaa juoksujen teossa ei kuitenkaan onnistuttu. Tahko puolestaan viimeisen vuoron tasoittavallaan rakensi kakkoskärjestään heti palottoman ajolähdön, josta avausjakson voittojuoksun iski jokeriksi vaihdettu numero 4 Teemu Nikkanen.

Toisella jaksolla hieno nousu voittoon

Toinen jakso alkoi KaMan osalta heikosti, kun heti avausvuorossa Tahko siirtyi 2-0 -johtoon Nikkasen ja Santtu Patovan onnistumisilla. Tasoittavalla KaMa joutui tyytymään jälleen Petteri Kortelaisen kotiutusyritykseen viimeisenä lyöjänä, mikä ei tällä kertaa tuottanut tulosta. Toisessa vuorossa Tahko lisäsi edelleen johtoaan Mikko Mahlamäen onnistuessa toistamiseen ottelussa. Toisessa ja kolmannessa vuorossa Tahko loi muutenkin vahvaa painetta KaMan ulkokentälle KaMan puolestaan jäädessä tyystin kolmostilanteitta toisen tasoittavalla.

 – Lähdettiin pitämään hauskaa, ja kun viimeiset kaksi-kolme peliä olivat olleet aika vaikeita, niin kyllähän se on paljon parempi päättää kausi voittoon. Ja kyllähän tästä aika paljon parempi maku jäikin kuin mitä se olisi ollut tappiolla tai Kitee-ottelun jälkeen. Tähän on hieno päättää kausi, totesi upean kauden KaMa-paidassa pelannut ja viimeisestäkin ottelusta ykköspalkinnon napannut kärkietenijä Teemu Rouhiainen.

Kolmannen tasoittavalla kaikki kuitenkin muuttui. KaMa rakensi kärjestä yhden palon ajolähdön, josta Kari Kellokosken hieno rannekääntö puhkaisi Tahkon ulkokentän kolmosrajasta "Kellarin" kiertäessä kunnarin.  Heti perään Toni Pomell kotiutti vielä Kellokosken hienolla kakkosjatkelyönnillään. Lyöty juoksu oli myös Pomellin Superpesis-uran ensimmäinen. KaMa lisäsi vielä johtoaan 3-6:een Miikka Riikosen onnistuessa kotiutuksessaan.

 – Tuohon Kellokosken kunnariin asti oli meiltä pikkasen vaisua sisällä ja ulkona. Ulkopelistä sanoin, että Nikkanen ei meitä vastaan läpi lyö, sillä viimeksi hävittiin siihen ja tänään sillä voitettiin. Tyytyväinen olen siitä, myhäili Karttunen.

Hienon kolmannen sisävuoron jälkeen KaMan ulkopeli parantui myös vaihtotilannepelaamisen osalta. Viimeisessä sisävuorossa Tahkolta kotiutusta pääsi yrittämään vain Nikkanen, mutta jakso päättyi paloon kotipesään. Myös supervuoroparissa Nikkanen oli ainoa Tahkon kotiutustilanteen saanut pelaaja, mutta nyt yritys päättyi haavoihin. KaMa puolestaan rakensi heti kärjestään palottoman ajolähdön, josta ottelun hahmo Kari Kellokoski napautti ensimmäisenä yrittäjänä voittojuoksun. Näin KaMan juhlakausi sai hienon ja arvoisensa päätöksen komealla vierasvoitolla.

 – Tämä oli melko pitkä matka uudelle ja kokemattomalle joukkueelle. Suora säilyminen ja hyviä hetkiä paljon matkassa, mutta ehkä tätä ruoditaan sitten jossain vaiheessa paremmin, summasi Karttunen KaMan kauden 2018 Pihkalan lehdistötilaisuudessa.

KaMan Superpesis-miehistö kiittää kaudesta 2018 kaikkia faneja, tukijoita ja taustajoukkojaan! Nähdään Vatajankosken Energiakentällä jälleen ensi kaudella, ja tehdään tuosta yhdessä tätäkin kautta mahtavampi ja menestyksekkäämpi!

Ottelun tilastot & pöytäkirja

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK

B-poijat Lippo