Uutiset

Raportti: KaMa kellisti KeKin kotiavauksessaan!

 

 Kankaanpään Maila – Kempeleen Kiri 2-1s (1-2, 2-1, 4-0)

Koleassa kevätsäässä pelattu KaMan kauden kotiavausottelu ei ollut sisäpelin juhlaa. Hienoja suorituksia ja suurta draamaa ottelu kuitenkin tarjosi paikalle saapuneiden iloksi. KaMan peli ei ollut vieläkään täysin valmiin näköistä, mutta parannusta torstain otteisiin oli tullut sen verran, että joukkue avasi kauden piste- ja voittotilinsä.

KaMa onnistui heti avausjakson avausvuorossa luomaan kolmostilanteen, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Seuraavaa kolmostilannetta ja avausjuoksua saatiin odotella toisen tasoittavalle, kun vieraiden ykköspalkinnon napannut Matti Korhonen iski pallon hienosti väliin. Samassa vuorossa onnistui vielä Jonne Luhtavaarakin painavalla kolmosjatkekumurallaan.

Vieraat saivat luotua ajolähdöillä painetta vielä kolmannessakin vuorossa, mutta KaMan ulkopeli kesti. KaMan viimeinen sisävuoro alkoi upeasti, kun Toni Pomellin välilyönti livahti Kirin kakkoskopparin alta läpi, ja mies kiersi kunnarin tyhjään kenttään. KaMa rakensi vielä ajolähdön, mutta Petteri Kortelaisen kotiutusyritykset eivät tuottaneet tulosta. Näin avausjakso merkittiin vieraille 1-2.

 – Kyllähän tuo kylmyys aina vähän vaikuttaa peliin, kun pallo kulkee vähän hitaammin, mutta ei sitä itse tuolla kentällä huomaa. Tämä oli meiltä hyvä tasonnosto, kun varsinkin ulkona teimme paljon vähemmän virheitä kuin torstaina, kommentoi KaMan ykköspalkinnon napannut ja uransa ensimmäisen kunnarin Superpesiksessä lyönyt Pomell ottelua.

Toiselle jaksolle ilmestyi sisuuntunut KaMa. KeKiä ei päästetty avausvuorossa edes kakkospesälle. Tasoittavalla KaMa rakensi vielä kahdella palolla kakkoskärjestään kolmostilanteen. Lopulta Luukas Poutanen kiisi kotiin, kun Petteri Kortelaisen pussinpohjalyönti yllätti kempeleläisten ulkokentän. KaMa lisäsi johtoaan kolmannen tasoittavalla, kun Kari Kellokoski iski upealla välilyönnillä Topias Liljan kotipesän suojiin.

 – Kempeleellä sarja-avaus ja meillä toinen peli eikä tuo meidänkään sarja-avaus mikään kovin hehkeä ollut, jota ei ollut peli tänään myöskään avausjaksolla. Toisen jakson tasonnosto tuli siitä,kun aloimme saamaan edes vähän peräkkäisiä onnistumisia sisäpelissä. Ensimmäiseltä jaksolta ne puuttuivat oikeastaan koko jakson. Siitä olen todella tyytyväinen, että räpylävirheitä ei meiltä tänään juuri nähty, ja KeKi löi kaikki kolme juoksuaan vain merkistä suoraan väliin, myhäili lopputulokseen suhteellisen tyytyväinen isäntien viuhkamies Jukka Karttunen.

KeKi lähti viimeisessä sisävuorossaan raivoisaan takaa-ajoon ja sai lopulta aikaiseksi takatilanteen yhdellä palolla. Ex-KaMoista Valtteri Kleemolan kotiutusyritys päättyi paloon Topias Liljan hurjan polttoheiton ansiosta, mutta Korhonen iski jälleen pallon taidokkaasti väliin. Jäljellä oli vielä kolmostilanne ja viimeinen lyönti, johon KaMan lukkari Joona Lehtinen heitti todella ikävän sääntöjen rajamailla olleen syötön. KeKin kaari huusi tuota vääräksi, mutta tuomio oli oikea. Näin Kirin kiri kuivahti kasaan ja toinen jakso merkattiin isännille 2-1.

 – Peli ei mennyt odotusten mukaan. En nyt osaa sanoa mitään syytä, mistä se johtui ja mikä oli syynä. Peli oli vähän tällaista läpsyttelyä molemmilta joukkueilta eikä ollut lähelläkään Superpesis-tasoa, harmitteli vieraiden pelinjohtaja ex-KaMa Antti Vihtkari nihkeää ottelua.

Riikonen ratkaisee supervuorossa

Hutunkeiton voittanut KaMa valitsi aloituksen ulkovuorosta. KaMan timanttinen ulkopeli piti KeKin kärjen aisoissa, mutta vieraat onnistuivat rakentamaan vielä ajolähdön kakkoskärjestään. Hurjin tilanne oli etutilanteessa, kun KaMa-kasvatti Juhani Ojala iski täydellisen iskun kolmosjatkeelle, joka näytti selvältä läpilyönniltä. Kolmoskoppari Lilja haki kuitenkin pallon upeasti kaukaa kentän rajojen ulkopuolelta eikä tilanteesta syntynyt vaihtoa kummempaa kentän parhaaksi ulkopelaajaksi valitun Liljan ansiosta. Syntynyt ajolähtö kuivahti kasaan, kun Lilja taisteli Korhosen välilyöntiyrityksen jälleen upeasti kopiksi. Tämän jälkeisestä vaihtolyönnistä KaMa nappasi kolmannen palon kolmoselta.

 – Nihkeää oli enkä tiedä miksi. Samalla fiiliksellä lähdettiin matsiin, jolla talvikin vedettiin, mutta ei se kyllä näkynyt pelissä tänään, komppasi vieraiden ykköspalkinnon napannut Korhonen pelinjohtajansa näkemyksiä ottelusta.

KaMan auennut sisäpeli toimi supervuorossa, kärki rakensi nopeasti takatilanteen. KaMa yritti yllätyskotiutusta Jouni Itävalon patenttiratkaisulla, mutta tuo jäi kopiksi linjaan. Kari Kellokoski rakenteli kuitenkin ajolähdön hienolla viimeisen lyönnin ratkaisullaan. Ensimmäisenä lyöjänä ajolähtöön asteli Miikka Riikonen, joka kiskaisi heti ensimmäisellään pallon KeKin kolmoskoppari Ojalan yli vesitornille. Näin KaMa voitti supervuoroparin 4-0, ja avasi piste- ja voittotilinsa hienolla 2-1 -voitolla yhdestä päävastustajistaan.

 – Ehkä yleisö ja joukkue tästä lämpenevät, kun kelitkin lämpiävät. Joukkueet keskittyivät tänään itse peliin, ja Kempele tulee varmasti olemaan paljon kovempi ja vaarallisempi, kun seuraavan kerran kohtaamme Kempeleessä Sinisellä Laguunilla. Paljon pitää harjoitella ja viedä asioita eteenpäin, mutta tämä oli kuitenkin meille itsellemme sellaisen uskonpalautuksen vuoksi tärkeä voitto, naulasi Karttunen lehdistötilaisuuden lopuksi.

KaMan kausi jatkuu seuraavaksi vierasottelulla Vimpelin Vetoa vastaan. Ottelu pelataan legendaarisella Saarikentällä torstaina alkaen kello 18:00. KaMan seuraava kotiottelu pelataan ensi lauantaina Porissa perinteisessä Superlauantai-tapahtumassa. KaMa kohtaa tuolloin jälleen yhden päävastustajistaan, Koskenkorvan Urheilijat, ja Porin Pesäkarhut puolestaan Manse PP:n. Tapahtumaan myydään päivälippuja, joilla näet molemmat ottelut. KaMan ja Pesäkarhujen kausikorteilla tapahtumaan normaalisti ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa kannustamaan KaMa ja Pesäkarhut voittoihin!


Ottelun kokoonpanot ja tilastot

Ottelun Twitter-liveseuranta

Ottelun lehdistötilaisuus


-MK