Uutiset

Ennakko: Vahvistunut IPV saapuu mittaamaan KaMan kevätvireen

 

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu kotiottelulla Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. Syksyllä kovia hankintoja tehneen IPV:n panostukset eivät ole vielä näkyneet joukkueen tuloksissa, joten Leppäkoski Areenalle saapuu varmasti nälkäinen vierasjoukkue. KaMa lähtee ottelusta metsästämään kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan, kun taas vierailijoille kelpaisi varmasti kauden avausvoitto.

Kotijoukkue Kankaanpään Maila on kerännyt neljästä pelaamastaan ottelusta kolme pistettä. Molemmat pelatut kotiottelut ovat kartuttaneet pistepottia, kun Kempeleen Kiri kaatui supervuoroparin jälkeen avauskotiottelussa Leppäkoski Areenalla, ja Koskenkorvan Urheilijoiltakin KaMa nappasi pisteen Porin Superlauantaissa.

Vierailija Imatran Pallo-Veikot metsästää puolestaan edelleen kauden avausvoittoaan. Neljästä ottelusta plakkariin on jäänyt yksi piste, kun IPV hävisi Kiteellä kotijoukkueelle supervuoroparin jälkeen, vaikka johti tuota jo 0-2 ja oli ulkovuorossa saanut kaksi paloa taululle. KaMan kolme pistettä oikeuttaa sarjataulukossa sijalle 10, kun taas IPV löytyy yhdellä pisteellään sijalta 12 takanaan KaMalta pisteen ottanut. Kempeleen Kiri sekä sarjan ainoa nollakerholainen, Pattijoen Urheilijat Raahesta.

Imatra nousi Superpesikseen kaudeksi 2017, ja on sen jälkeen hallinnut joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia. KaMan ainoa voitto löytyy vajaan kahden vuoden takaa elokuulta. Viime kaudella Imatra voitti kaikki joukkueiden keskinäiset kohtaamiset, ja pitkälti noiden voittojen ansiosta sijoittui sarjataulukossa sijan KaMan yläpuolelle yhdeksänneksi. KaMa lähteekin otteluun kaunistelemaan keskinäisten ottelujen tilastoja, sillä IPV:n uuden tulemisen jälkeiset kuusi kohtaamista ovat menneet vieraille pistein 5-12.

Pelinjohtajien ennakossa sijalle 11 povattu KaMa on vielä hakenut hieman tasaisuutta otteisiinsa. Todella hyviäkin vuoroja KaMalta on nähty, mutta vielä alkukaudesta turhan usein peräkkäiset onnistumiset ovat jääneet puuttumaan sisäpelistä, mikä on tehnyt kotiutustyöskentelystä vaikeaa, sillä usein miehen ollessa kolmosella taulullakin on jo risti tai kaksi.

Siinä missä KaMan hankaluudet ovat pitkälti olleet sisäpelissä, on IPV puolestaan Superpesiksen heikoin ulkopelijoukkue päästettyään eniten juoksuja. Ottelun ratkaisu tullaankin näkemään pitkälti tästä kaksintaistelusta, sillä Imatralla materiaali riittää hienoon sisäpeli-ilotulitukseen. Löytyykö ottelussa enemmän onnistujia KaMan sisäpelistä vai IPV:n ulkopelistä?

Imatra teki syksyllä siirtomarkkinoilla kovia rekrytointeja, ja ehkä kaikkein kovin rekrytointi tapahtui etukentälle, kun Sami "Eko" Partanen vaihtoi Kiteeltä hieman etelämmäs. Muita mielenkiintoisia hankintoja olivat Koplasta tulleet viime kauden SM-hopeamitalistit Teemu Nurmio ja Konsta Hyötyläinen sekä KaMasta itärajalle vaihtanut Arttu Vilander.

Koko edeltävän nelikon lisäksi Imatralta kannattaa seurantaan laittaa myös nuori lukkari Joona Sikiö, joka esiintyy lautasen ääressä ensimmäistä täyttä kauttaan Superpesiksessä. Unohtaa ei sovi myöskään ex-KaMa Jere Dahlströmiä. Imatran laajan kotiutusosaston hyökkäykseen vastineensa antavat KaMasta hyvään sisäpelivireeseen äityneet Kari Kellokoski sekä Miikka Riikonen.

KaMa ei ole alkukaudesta päässyt täysin terveellä kokoonpanolla pelaamaan vielä otteluakaan, ja liikennettä sairastuvalla tapahtuu huomiseenkin otteluun. KaMan kokoonpano otteluun julkaistaan kotisivuilla pelipäivänä kello 11.

KaMa taistelee huomenna siis erittäin tärkeistä pisteistä, sillä vastassa on yksi Superpesiksen huipputasaisen keskikastin päävastustajista. Ennakkoasetelmat ja joukkueiden historia antavat luvan odottaa jälleen huipputasaista vääntöä, joten tule osoittamaan tukesi KaMalle Leppäkoski Areenalle! Huomisessa ottelussa otteluisäntänä toimii Kuljetus T. Roskala Ky. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!

Ipv19