Uutiset

Tuplaraportti: KaMalle tappiot Kouvolasta ja Pöytyältä

Kouvolan Pallonlyöjät – Kankaanpään Maila 2-0 (9-5, 8-5)
 Kankaanpään Maila – Hyvinkään Tahko 0-2 (0-1, 2-4)

KaMa teki lupaavan vierailun Kouvolaan laittaen sarjakärjen todella tiukille, mutta isännät onnistuivat kääntämään molemmat jaksot itselleen yhdellä vahvalla sisävuorolla. Sisäpelin aukeaminen lupasi kuitenkin hyvää etäkotipeliin Pöytyän Kymppi-Katto Areenalle Hyvinkään Tahkoa vastaan. Erinäiset vaikeudet kuitenkin vesittivät haaveet voitosta ja pistetilin karttumisesta.

Kouvolassa avausjaksolla KaMa kiri isäntien kahden juoksun johdon kiinni toisessa sisävuorossaan, kun Kari Kellokoski, Petteri Kortelainen ja Luukas Poutanen onnistuivat juoksujen teossa siirtäen vieraat johtoon. Kopla ratkaisi kuitenkin avausjakson seuraavassa vuorossa, kun Juho Hacklinin painava lyönti takakentälle painui ajolähtötilanteessa läpi. KaMa loi tilannetta vielä myöhemmissäkin sisävuoroissa, mutta Miikka Riikosen onnistumiset olivat laiha lohtu, kun samaan aikaan Matti Latvala oli vahvassa lyöntivireessä kotijoukkueelta lyöden neljä yksittäistä juoksua avausjakson aikana.

– Ensimmäisen jakson Hacklinin lyönti oli aivan puhdas yksilövirhe meiltä, kun siitä yksi olisi voinut tulla, mutta tulikin neljä ja jakso lipsahti siinä. Toisella jaksolla jälleen hyvä alku, 3-1 johtoon, toisen tasoittavalle ja palo alle. Sitten linjasta perussuorituksella pallo kotiin, mutta se tippuukin räpylästä ja perään juoksu vapailla, niin maksamme aika suurta hintaa nyt virheistämme. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen tällä kelillä pelattuun sisäpeliimme, sillä aika kohmeessa pelaajat ovat, kun ulkopelissäkin viisi minuuttia seisovat kentällä. Kyllähän se virheinä sitten näkyy, harmitteli KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen kalliita virheitä sekä sateista säätä.

KaMa aloitti toisenkin jakson vahvasti siirtyen heti aloittavalla sisävuorolla johtoon Mikko Paunan livistettyä kotiin harhaheitolla sekä Kari Kellokosken kotiuttaessa Arttu Ruuskan. KPL onnistui kertaalleen tasoittavallaan, mutta Petteri Kortelainen siirsi vieraat jälleen kahden juoksun johtoon toisen aloittavalla. Toisen tasoittava oli kuitenkin sarjaa johtavalta Kouvolan Pallonlyöjiltä todellista ilotulitusta, kun se mätti peräti seitsemän juoksua yksittäisillä hienoilla lyönneillä. KaMa kiri jälleen jakson lopussa Miikka Riikosen johdolla, mutta vesisade vesitti haaveet KaMan noususta, kun Riikosen läpilyönti pysähtyi vesilammikkoon. Topias Lilja ja Arttu Ruuska ehtivät lyönnillä kotiin, mutta KaMan kiri tyrehtyi lopulta kuitenkin tähän 8-5 lopputulokseen.

– Pitää aina muistaa se, mistä me lähdimme tähän kauteen, ja sen vuoksi olemme pyrkineet nousujohteiseen pesäpalloon. Mielestäni tänään otimmekin jälleen askeleita eteenpäin. Tänään tuloksessa ehkä eniten kuitenkin näkyy joukkueiden rutiiniero, kun pysyimme puolisen jaksoa mukana molemmilla jaksoilla. Ensin päästettiin kaveri turhan helpolla peliin sisään, ja se on selvä, että kun ilmaiseksi näin hyvälle joukkueelle antaa siimaa, niin niitä onnistumisia alkaa sieltä sitten tulla, löysi KaMan ykköspalkinnon napannut kapteeni Jouni Itävalo kuitenkin hyviäkin asioita tappiosta huolimatta.

Pöytyällä nihkeää

KaMa matkusti viime kauden tapaan etäkotiotteluun Pöytyälle Hyvinkään Tahkoa vastaan. Viime kauden juoksujuhla oli muisto vain, kun molempien joukkueiden tilanteenrakentelu tökki. KaMan Kouvolan reissun iloisen sisäpelin odotettiin jatkuvan aurinkoisessa säässä, mutta avausjakson ainoan juoksun iski kuitenkin vieraiden Juha Korhonen. KaMalaisittain tilanne maistui happamalta, kun juoksun tuoneesta Riku Hokkasesta oli mahdollisuus ottaa helppo palo kolmospesältä sekä kotiutuslyöntikin vieri koppareille ulkopelaajan räpylän kautta.

– Ei pisteet tällä ulkopelivirhemäärällä kovin lähellä olleet, vaikka lukemat tasaiset ovatkin. Helppoja virheitä tuli tänään paljon myös sisäpelissä ajatusvirheinä. Ei oikein päästy henkisesti peliin mukaan missään vaiheessa. Se oli harmi, sillä tänään vähänkin paremmalla pelillä olisimme pystyneet kilvoittelemaan ottelun voitosta, harmitteli Karttunen myös tämän ottelun lehdistötilaisuudessa.

Toisella jaksolla KaMa sai juoksutilinsä auki, kun Topias Lilja pääsi livistämään kotiin harhaheitolla sekä Kari Kellokosken täydellisellä tappikumuralla. Tahko pysyi kuitenkin kyydissä mukana, kun Korhonen iski Tahkon ensimmäisissä sisävuoroissa juoksut jälleen helpohkosti räpylävirheiden avustuksella. Jakson ja ottelun ratkaisu nähtiin neljännessä vuoroparissa, kun Tahkon Teemu Nikkanen iski täydellisen lyönnin läpi kolmosjatkeelta. Pöytyän suljetun kolmospuolen ansiosta tilanteesta tuli vain kaksi juoksua, mutta Kama ei onnistuinut kuitenkaan tasoittavallaan enää kirin luomisessa, ja näin toinenkin jakso sekä koko ottelu merkattiin vieraille kolmen pisteen arvoisesti.

– Tahko pelasi ehjemmän pelin kuin me ja he ansaitsivat tänään voittonsa. Kovaa taistelua on. Rikkinäisiä miehiä kenttä täynnä, ja siihen sitten päälle vielä kaiken maailman muut show't. Täytyy nostaa kyllä hattua niille tahoille, jotka yrittävät pitää hommaa kasassa, sivusi Karttunen joukkueen huolia muun muassa loukkaantumistilanteen suhteen.