Tuplaraportti: KaMa voittoputkessa haastamaan Suomen mestarit

Siilinjärven Pesis – Kankaanpään Maila 0-1 (3-3, 2-9)
Koskenkorvan Urheilijat – Kankaanpään Maila 0-1s (3-3, 4-4, 0-1)

KaMan Superpesis-miehistö pelasi männä viikolla kaksi voitokasta vierasottelua. Sunnuntaina kaatui kauden 2017 karsintavastustaja SiiPe 0-1 kahdessa jaksossa. Perjantaina KaMa puolestaan haki revanssin Porin Superlauantaissa koetulle supervuoroparitappiolle, kun KoU kaatui Etenee alueleirin leiriottelussa myös 0-1, mutta tällä kertaa supervuoroparin jälkeen. KaMa lähteekin näin siis kolmen ottelun voittoputkessa kotiotteluun hallitsevaa Suomen mestaria Joensuun Mailaa vastaan.

Liekö pitkä bussimatka vai mikä syynä, mutta sunnuntain ottelussa KaMalla oli hienoisia käynnistymisvaikeuksia avausjaksolla. Avausjakson kolmostilanteet kirjattiin kotijoukkue SiiPelle 10-5, mutta itse jakson KaMa taisteli 3-3 tasapeliin. Juoksujen teon aloitti kotijoukkue Kimmo Lukkarin johdolla, mutta KaMa nousi johtoon toisessa vuoroparissa polttoheiton kakkoselle karatessa Mantun monttuun. Lisää tuli kolmannessa vuoroparissa, kun Topias Lilja pääsi harhaheiton turvin kolmospesälle, ja Miikka Riikonen kiskaisi pallon viimeisellään väliin. Avausjaksoa pääosin hallinnut SiiPe taisteli kuitenkin tasoihin Lukkarin ja Roope Räisäsen lyömillä juoksuilla kolmannen tasoittavalla.

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä. Tällä kertaa oli KaMan ja Kari Kellokosken vuoro aloittaa juoksutehtailu sekä SiiPen vuoro nousta johtoon toisen aloittavalla. Juoksut iskivät kotijoukkueen ykköspalkittu Lukkari sekä kakkospalkittu Teemu Kinnunen. Miikka Riikonen toi KaMan tasoittavalla tasoihin ja lopulta kolmannessa vuorossa aukesi ketsuppipullo. Tai tarkemmin sanoen alkoi Kari Kellokoski -show. "Kellari" siirsi KaMan ensimmäisellä lyöntikierroksella 2-4 johtoon, ja hänen vanavedessään onnistuivat myös Jouni Itävalo sekä Toni Pomell. Toisella lyöntikierroksella lävähti vielä paremmin, kun Kellokoski iski pallon maisemaan kakkosjatkeelta ja kiersi kunniaa. Toinen jakso merkattiin lopulta KaMalle murskalukemin 2-9 sekä koko ottelu 0-1.

Koskenkorvalla huipputiukkaa

KaMa ja KoU ovat pelanneet viime kausina useita tiukkoja otteluita. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen Porin Superlauantaissa ratkesi vasta supervuoroparissa molempien voitettua jakson yhdellä juoksulla. Poikkeusta ei tuonut tämäkään Etenee-alueleirin virallinen leiriottelu. Juoksujen teon ottelussa aloitti KoU, kun Veli-Pekka Yli-Hirvelä iski kunnarin kahden palon tilanteessa ensimmäisessä vuoroparissa. Hänet kotiin iski vielä KaMalaisille tuttuakin tutumpi mies, kun Ville-Veikko Olli pelasi kauden ensimmäisen Superpesis-ottelunsa loukkaantumisensa jälkeen.

Koskenkorvalaisten vahvan alun jälkeen ottelun hallinta siirtyi hiljalleen vieraille. Tutut miehet häärivät mailan varressa tälläkin kertaa. Kari Kellokoski kavensi tilanteen toisen aloittavalla. KaMan peli hieman aukeni avausjuoksun jälkeen ja seuraava ulkovuoro oli tappavan tehokas. Kolmannen aloittavalla KaMa siirtyikin johtoon Kellokosken onnistuessa toistamiseen ja Miikka Riikosen puhkottua saumaa. Tämän jälkeen molempien joukkueiden ulkopeli tiivistyi. KoU tasoitti jakson lopulta neljännen tasoittavalla Patrik Wahlstenin onnistuttua. Tämän jälkeen kotiutusta yrittivät vielä Wahlsten toistamiseen sekä Olli, mutta KaMan ulkopeli kesti nämä ahdistelut.

Toinen jakso alkoi tiukasti isäntien komennossa, kun Tuomas Tuohisaari iski kunnarin koko jakson ensimmäisenä lyöjänä. Tuohisaaren tuplajuoksu tuli Anttoni Jakobssonin mailasta, ja kolmen juoksun karkumatkalle isännät iski vielä aina vaarallinen Wahlsten. KoUn vahva sisäpeli jatkui seuraavissa vuoroissa, mutta KaMan ulkopeli oli rautaista takatilanteissa. Kotijoukkue onnistui kuitenkin tekemään neljännenkin juoksun, kun vielä hetki sitten Vaasan Sportissa Liigaa pelannut Jesse Rantamäki iski ensimmäisen juoksunsa Superpesiksessä. Tuo juoksu ei ollut vähempää kuin kunnari – peräti ottelun kolmas koskenkorvalaisille tyhjään kenttään.

Osa katsojista lähti jo kotiin olettaen ottelun olleen pelattu, mutta mitä vielä. KaMan nousu alkoi kolmannen tasoittavalla. Taululle tarvittiin vielä kaksi paloa, jotta nousua ei tehtäisi liian helpoksi. Yhden palon ajolähtöön ensimmäisenä tullut Riikonen ei onnistunut, mutta tämän jälkeen upeilla onnistumisilla peräjälkeen ottelun kavensivat 4-3:een Jouni Itävalo, Petteri Kortelainen sekä Joona Anttila. Rautainen ulkopeli ei päästänyt isäntiä viimeisessä sisävuorossa edes kakkospesälle, ja KaMa lähti hakemaan raivokkaasti tasoitusjuoksua. Jälleen taululle tarvittiin kaksi paloa, kun Jouni Itävalon painuva lyönti kakkospuolelle tippui väliin ja Arttu Ruuska livisti kotiin.

KaMan upean nousun 4-0 tappioasemasta kruunasi supervuoropari, jossa koskenkorvalaiset pääsivät näkemään kakkospesän muutamaan kertaan, mutta kolmoselle asti ei heitä päästetty. Tasoittavalla KaMa rakenteli yhden palon ajolähdön. Lopulta kahden palon tilanteessa hyvää lyöntivirettä lähestyvä Petteri Kortelainen puhkaisi kakkossauman Ruuskan tuodessa ottelun ratkaisujuoksun. Näin KaMa haki revanssin edellisestä KoU-ottelusta sekä pääsee lähtemään seuraavaan kotiotteluun hallitsevaa Suomen mestaria Joensuun Mailaa vastaan kolmen ottelun voittoputkessa! Sunnuntaina kannattaa siis saapua Leppäkoski Areenalle nauttimaan jälleen mahtavasta pesäpallospektaakkelista ja kannustaa KaMa makeaan voittoon ja tärkeisiin pisteisiin. Liput voit hankkia kätevästi ennakkoon Tiketistä.