Uutiset

Otteluennakko Seinäjoki - KaMattaret

Seinäjoen Maila-Jussit 6 ott. / 13 p. - Kankaanpään Maila 8 ott. / 19 p. Ilkka-Areena, Seinäjoki, Klo:14.00.

Kauden tilanne:

Juuri ennen juhannustaukoa Kankaanpää matkaa yhteen kesän tärkeimpään otteluunsa Seinäjoelle. Ykköspesiksen kärkikamppailu tulee olemaan selkeä virstanpylväs molemmille joukkueille, sillä kummankin tavoitteena on nousu Superpesikseen ja ennakkoon tiedetään molempien joukkueiden olevan vahvoja. 

KaMattaret eivät ole hävinneet vielä yhtään ottelua, ja pistemenetyksiä on tullut vain kahdesti. Seinäjoki on pelannut tähän mennessä kaksi ottelua vähemmän kuin sunnuntaiset vieraansa, ja voittaneet viisi ottelua kuudesta. 

Joukkueet:

Kotijoukkue Maila-Jussit:

Suhteellisen nuorta Seinäjoen joukkuetta luotsaa eteenpäin kova valmennus- ja pelinjohto: pelinjohtajina SMJ:llä toimivat Toni Pyhälahti sekä Jari Mäkelä ja valmennuksesta vastaavat tutut superpesisnimet Antti Kuusisto ja Suvi Huhtanen. Tietoa, taitoa ja osaamista taustajoukoista ei siis puutu.

Itse joukkue on ennen kaikkea nuori, nälkäinen ja nopea: Seinäjoen jalat koostuvat Emmi Laineen, Anuliisa Rautakorven, Kaisaleena Rautakorven, Kankaanpääläisillekkin tutun Paula Siuruaisen sekä Marjaana Kelton nopeudesta. Arvokasta kokemusta pääsarjatasolta tuo Ulvilan Pesä-Veikkojen kasvatti Elisa Järvenpää, joka on pelannut mm. Superpesistä Porissa ja Lappeenrannassa. Juoksuja pelaajat ovat lyöneet suhteellisen tasaisesti, mutta esille siltä saralta kannattaa nostaa Järvenpään lisäksi Taru Finnilä, Laura Rajahalme ja Anni Laakso. 

Joukkueen kokoonpano on vaihdellut alkukesän otteluissa, mutta viimeisimmässä pelissä Laitilaa vastaan se oli seuraava: 

1. Paula Siuruainen 3P
2. Marjaana Keltto 1V
3. Krista Tyynelä L
4. Elisa Järvenpää 2P
5. Laura Rajahalme S
6. Emmi Laine 3K
7. Anuliisa Rautakorpi 2K
8. Iida Seppälä 2V
9. Niina Adler 3V
10. Taru Finnilä
11. Anni Laakso
12. Kaisaleena Rautakorpi

Vierasjoukkue Maila:

Kankaanpään Mailan kesä on ollut voitokas, vaikkei pelit ole kulkeneet aivan kuten joukkue olisi toivonut. Sakkauksia on ollut lähinnä sisäpelissä, mutta myöskään ulkopeli ei ole varsinkaan tilastollisesti ollut aiempien vuosien tasolla. Paljon uutta opeteltavaa on kuitenkin jokaisella ollut, ja tärkeintä on, että eteenpäin mennään koko ajan. 

Joukkueen kokoonpano koostuu kahdesta yhtä kovasta kärjestä: Anniina Kiviharju, Niina Jokinen, Anu Kiviharju, Taiju Haanpää ja Elisa Salonen kantavat ykköskärjen viittaa harteillaan, ja Laura Jokinen, Ella Kaasinen, Maija Mäkeläinen sekä Jenni Kemppainen viimeistelevät yhdeksikön. Lyöjätilaston kolmonen Sanna Koivuniemi, etenijätilaston kolmonen Essi Ahonen ja multiroolia hoitava Anni Isoniemi touhuavat jokeriosastolla. Joukkuetta luotsaa eteenpäin Mikko Järvenpää ja Juha Hujanen yhdessä fysiikkavalmentaja Seppo Hujasen kanssa.

Sunnuntaiseen vierasotteluun lähdetään ennen kaikkea pelaamaan hyvää peliä, jossa yksilön suoritustason pitäisi olla niin korkea, että ottelu voitettaisiin sekä hyvänä että tasaisena joukkueena. 

Seuraa häntä:

Jämijärveläinen, Kankaanpään Mailan kasvatti Anu Kiviharju pelaa elämänsä kautta: ykkösvahdin tonttia hyvin hoitavan nuoren naisen taidot ovat karttuneet niin räpylässä kuin mailankin varressa, kaikista aikaisempien vuosien vastoinkäymisistä huolimatta. Vanhin Kiviharjun siskoksista on hyvä esimerkki siitä, kuinka yllättäen suureen rooliin laitatuttaminen saattaa nostaa uusia vastuunkantajia!