Uutiset

Raportti: Kova työ palkittiin – KaMalle ensimmäinen kolmen pisteen voitto!

 

 Kankaanpään Maila – Alajärven Ankkurit 2-0 (2-0, 3-0)

Kankaanpään Mailan pitkä metsästys palkittiin vihdoin, kun joukkue nappasi kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa Alajärven Ankkureista. Vaikka sisäpeli ei kauden parhaimpien pelien malliin pyörinytkään, oli voitto komea ja vakuuttava, sillä totutun rautainen ulkopeli jätti sarjan jumbopaikalla majailevat vierailijat nollaan juoksuun. Myös uusi vuokrapelaaja Juuso Vuorenmäki otti heti paikkansa joukkueessa ja kannattajien sydämissä napatessaan ykköspalkinnon upeiden ulkopelisuoritusten myötä.

Ottelu alkoi KaMan osalta räväkästi, kun vieraat eivät nähneet avausvuorossaan edes kakkospesää. KaMa puolestaan pääsi yrittämään heti kotiutusta, mutta ottelun avausjuoksu nähtiin kuitenkin vasta toisen tasoittavalla, kun Petteri Kortelainen puhkaisi kakkossauman, ja Arttu Ruuska kirmasi kotipesään Ankkurien kakkoskopparin vielä sopivasti häplätessä palloa ennen polttoheittoa.

Lisää tuli kolmannen tasoittavalla, kun Miikka Riikonen puhkaisi ajolähdössä viimeisellä lyönnillään Ankkurien kolmosrajan. Katsomorakenteiden ansiosta tilanteesta tuli ainoastaan yksi Mikko Paunan tuoma juoksu. Vain kaksi kolmostilannetta kolmessa ensimmäisessä sisävuorossaan rakentanut Ankkuri-lauma sai kovempaa painetta KaMan ulkokentälle neljännen aloittavalla. Laatu kuitenkin puuttui kotiutusyrityksistä ja KaMa napsi tarvittavat kolme paloa kotitaipaleelta vieden avausjakson siis 2-0.

KaMa aloitti juoksujen teon toisella jaksolla välittömästi, kun uusi pelaaja Juuso Vuorenmäki iski kovan kumuran kakkoskopparin eteen ja Toni Pomell sai tuoda rauhassa 1-0 juoksun. Ankkurit pääsi tasoittavalla yrittämään kuparisen rikkomista kahteen kertaan, mutta jälleen KaMa napsi helpot palot kotipesästä. Toisessa vuoroparissa molemmat joukkueet pääsivät yrittämään juoksun tekoa siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kolmannessa vuoroparissa alkoi lopulta tapahtua. Aloittavalla kuumavireinen Miikka Riikonen iski täydellisen pommin kolmossaumasta kopparin eteen ja Arttu Ruuska sai tuoda ottelun toisen juoksunsa. Tasoittavalla Ankkurit sai vaarallisimmat tilanteensa, kun hyvät ja tarkat kakkosjatkalyönnit tippuivat kenttään.

Tuomo Lönnmarkin jatkelyönnissä kakkoskopparin tontilla esiintynyt Juuso Vuorenmäki näytteli heittokättään napaten avauspalon kolmospesälle livistäneestä Elmeri Koivusalmesta. Parempaa oli kuitenkin vielä luvassa, kun Sasu Iivarisen jatkelyönti etutilanteessa näytti jo täydelliseltä ja vastustamattomalta läpilyönniltä sen tippuessa aivan rajaviivan päälle, mutta Vuorenmäki pelasti tilanteen kaukaa kenttäalueen ulkopuolelta kävelytieltä. 1+2 juoksua kiilteli jo varmasti useimpien silmissä, mutta lopulta syntyneestä ajolähdöstä KaMa otti tarvittavat palot ja piti vierailijat edelleen nollilla.

Neljännen aloittavalla KaMa kaunisteli vielä lukemia Jouni Itävalon sijoittaessa pystymailalyöntinsä tarkasti väliin Ruuskan tuodessa jo ottelun kolmannen juoksunsa. Tasoittavalla vuorolla KaMa piti ulkopelinsä tiiviinä napsien kaikki kolme paloa ykköspesältä. Näin KaMa voitti toisen jakson vakuuttavasti 3-0 ja nappasi kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton komealla "nollapelillä".

Ottelun lehdistötilaisuudessa kuulet ottelun ykköspalkittujen Juuso Vuorenmäen (KaMa) ja 100-prosenttista kentällemenotyöskentelyä esittäneen Severi Piispasen (Ankkurit) sekä joukkueiden pelinjohtajien Jukka Karttusen (KaMa) ja Risto Ojanperän (Ankkurit) kommentit. Lehdistötilaisuuden löydät KaMan Facebook-sivuilta tämän linkin takaa.

Ottelun tilastot

Ottelun Twitter-liveselostus

Superpesis rauhoittuu nyt Itä-Länsi -tauolle, jossa KaMasta tulessa ovat A-poikien Itä-Lännessä esiintyvät Joonat Lehtinen ja Anttila, Joonas Peltomäki, Juuso Vuorenmäki sekä pelinjohtaja Niko Peltomäki. Kausi ja pudotuspelipaikan metsästys jatkuu Leppäkoski Areenalla jälleen ensi tiistaina, kun vieraaksi Kankaanpäähän saapuu Pattijoen Urheilijat Raahesta. Tervetuloa tuolloin jälleen huutamaan ja kannustamaan KaMa makeaan voittoon ja tärkeisiin pisteisiin!

Ottelukaruselli Pattu