Uutiset

Raportti: KaMa nousi pudotuspelipaikalle tärkeällä Ankkurit-voitolla

 

 Alajärven Ankkurit – Kankaanpään Maila 1-2k (4-5, 6-2, 1-1, 2-3)

KaMan sunnuntaista alkanut raju neljän ottelun härkäviikko päättyi lauantaina Alajärven Kitrolle. Muutoin mukavat lämpimät helteet eivät olleet toivotuin sää rankalle viikolle, mutta KaMa onnistui vielä neljännessäkin ottelussa hienosti vieden ottelun, vaikka se venyi aina kotiutuslyöntikilpailuun saakka. Voitosta saadut tärkeät kaksi pistettä myös nostivat KaMan viimeiselle pudotuspelipaikalle kahdeksanneksi, kun samaan aikaan pelannut Kiteen Pallo jäi nollaan pisteeseen kotiottelussaan Joensuun Mailaa vastaan.

KaMa rakenteli avaussisävuorossa yhden palon ajolähdön, josta Petteri Kortelainen onnistui, kun Ankkurien linja häpläsi vapaan lyönnin koppareille ja Topias Lilja livisti kotiin. Myös Ankkurit onnistui rakentamaan ajolähdön, mutta tilanne kuivahti sisäpelivirheisiin. Toisessa vuoroparissa KaMa lisäsi kaasua. Ankkurien lukkari Miika Keski-Petäjä heitti harhaan ykköspesästä ykköskolmostilanteessa ja Mikko Pauna pääsi livistämään kotiin. Petteri Kortelainen onnistui puolestaan tälläkin kertaa kolmospussista, nyt vain merkatulla lyönnillä, kun Arttu Ruuska kiiti kotiin. Ankkurien kavennus nähtiin toisen tasoittavalla, kun Antti Pukkinen iski hyvän kolmospuolen kumuran Liljan eteen.

KaMan hyvät sisäpeliotteet jatkuivat kolmannessa vuorossa, kun Topias Lilja livisti kotiin etenemään pyrkineen Mikko Paunan kopinnoston tippuessa väliin. Myös Kortelainen onnistui jälleen, kun mies puhkaisi vapaalla lyönnillään kakkossauman Arttu Ruuskan livistäessä kotiin. Ulkona KaMalla oli hieman vaikeuksia saada paloja tauluun, mutta isäntien ainoa onnistuja oli Jouni Mäki vapaalla tappikumurallaan.

Viimeisessä vuoroparissa KaMa ei onnistunut enää lisäjuoksujen teossa ajolähdöstä huolimatta, ja Ankkurit onnistuikin laittamaan jakson vielä jännittäväksi. 3-5 kavennus tuli, kun Antti Pukkisen kopinnosto hukkui aurinkoon, pallo tippui väliin ja Ville Posti livisti kotiin. Perään Ankkurit rakensi ajolähdön, josta onnistui Markus Hallasuo kakkospussiin suunnatulla lyönnillään, kun pallo poltteli polttolinjassa. KaMan riemu repesi kuitenkin, kun Ankkurit rakensi kahdella palolla ajolähdön nuorelle kotiuttajajokeri Martti Viitasalolle, jonka viimeinen lyönti karkasi takalaittomaksi. Näin KaMalle makea avausjakson voitto 4-5 lukemin.

Ärsytetty isäntäjoukkue tuli terävästi toiselle jaksolle rakentaen heti palottoman ajolähdön, josta Markus Hallasuo onnistui komealla kakkospuolen kumurallaan. Lisää tuli myöhemmin, kun Miika Keski-Petäjä puhkaisi kakkosrajan etutilanteessa yhden juoksun arvoisesti. Tasoittavalla KaMalta kavennuksessa onnistui Kari Kellokoski, joka iski kakkospuolen kumuran komeasti väliin ykköskolmostilanteessa. Avausvuoroparin juoksuiloittelun jälkeen ottelu hieman rauhoittui, kun Ankkurit eivät päässet omalla toisella sisävuorollaan edes kakkospesälle. KaMa puolestaan rakenteli yhden palon ajolähdön, mutta Kortelaisen ja Joona Anttilan yritykset päättyivät paloihin.

Kolmannessa vuorossa isäntien ketsuppipullo lävähti auki. Ensin Tuomo Lönnmark iski etutilanteessa pallon maisemiin kakkosjatkeelta, josta mies oli hakenut läpilyöntiä koko ottelun ajan. Tämän perään Ankkurit rakenteli ajolähdön, josta Markus Hallasuo puhkaisi takakentän kahden juoksun arvoisesti, kun korkea kumura hukkui aurinkoon. Tasoittavalla KaMan sisäpeli yskähteli ja viimeiseen vuoropariin lähdettiin isäntien 6-1 johdossa. Ankkurit rakenteli aloittavalla palottoman ajolähdön, mutta tilanne kuivahti Antti Pukkisen vuorolla, kun tuomaristo katsoi Ville Postin estäneen kiinniottajaa suorituksessaan viimeisen lyönnin keskipompulla. KaMa rakenteli tasoittavallaan ajolähdön yhdellä palolla, josta Petteri Kortelainen oli ainoa onnistuja keskisaumasta, kun pallo poltteli ulkopelaajien räpylöissä. Enempää juoksuja ei syntynyt ja ratkaisua lähdettiin hakemaan supervuoroparista.

KaMa rakenteli supervuoroparissa ajolähdön kahdella palolla, josta Petteri Kortelainen onnistui viimeisen lyönnin kolmossaumaiskulla Mikko Paunan kiitäessä kotiin kuin tuulispää. Ankkureilla oli vaikeuksia tasoittavallaan kentällepääsyn kanssa, mutta lopulta joukkue onnistui rakentelemaan takatilanteen yhdellä palolla. Kotiuttajajokerien ollessa jäljellä, tuli Markus Hallasuo heistä ensimmäisenä lyömään. Merkattu lyönti kakkospussiin näytti jo selvältä palolta, mutta lopulta lukkari Joona Lehtinen pompotteli polttoheittoa kotipesässä sen verran, että tilanne tuomittiin juoksuksi. Martti Viitasalo pääsi yrittämään vielä voittojuoksua, mutta hänen yrityksensä päättyi selvään paloon kotipesään ja Ankkureilta loppuivat lyöjät kesken.

KaMan aloittaja Jouni Itävalo räväytti ja iski heti kotiutusltyöntikisassa takaa läpi. Harmillisesti kunnariyritys päättyi vain niukkaan paloon. Toisena lyönyt Kari Kellokoski iski puolestaan tappikumuran väliin, mutta Arttu Ruuska paloi aivan kotipesän kynnykselle. Tämän jälkeen kotiuttajajokerit kuitenkin onnistuivat, kun Petteri Kortelainen iski näyttävän kolmospuolen laakapallon väliin ja Joona Anttila onnistui kakkospussiin suunnatulla viimeisellä lyönnillään. Myös Ankkurien aloittaja Markus Hallasuo onnistui, kun laittoman jälkeinen kakkospussilyönti yllätti väsyneen ulkokentän. Kaksi seuraavaa paria KaMa torjui helposti, mutta kun Jouni Mäki onnistui kavennuksessa vapaalla tappikumurallaan, jäi ratkaisu Ankkurien viimeisen parin varaan. Antti Pukkinen haki ratkaisua vapailla läpilyöntiyrityksillä ja lopulta viimeinen yritys kantoi kopiksi Topias Liljalle. Näin KaMa nappasi arvokkaan 1-2 voiton kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Kun samaan aikaan pelannut Kiteen Pallo jäi nollille kotiottelussaan Joensuun Mailaa vastaan, nousi KaMa saadun kahden pisteen erolla viimeiselle pudotuspelipaikalle kahdeksanneksi.

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus (KaMa: Jukka Karttunen (PJ), Arttu Ruuska (I). Ankkurit: Risto Ojanperä (PJ), Tuomo Lönnmark (I))

KaMan kausi ja pudotuspelipaikan metsästys jatkuu keskiviikkona Ville Väliahon ja Joni Rytkösen edustamaa Sotkamon Jymyä vastaan. Ottelu on myös Kankaanpäässä ja Pomarkussa järjestettävän Naperoleirin virallinen leiriottelu. Tämän vuoksi yleisöä pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin jonojen ja ruuhkan välttämiseksi. Tämä kannattaa myös huomioida, mikäli haluat päästä nauttimaan ottelusta mieluisalta istumapaikalta, sillä ottelussa saatetaan hätyytellä KaMan kaikkien aikojen yleisöennätystä. Tervetuloa nauttimaan huikeasta tunnelmasta sekä kannustamaan KaMa kohti pudotuspelejä!

Ottelukaruselli Jymy