Uutiset

KaMa rakentaa alueellista pelaajapolkua yhdessä Tarmon ja Pyryn kanssa

 

Kankaanpään Maila on solminut farmisopimuksen Suomensarjassa pelaavan Ikaalisten Tarmon kanssa ja lähiseurasopimuksen myös Suomensarjassa pelaavan Pomarkun Pyryn kanssa. Solmitut sopimukset ovat lähtölaukaus kohti suurempaa seutukunnallista yhteistyötä.

Nyt solmitut sopimukset käynnistävät pitkäjänteisen projektin, johon KaMa satsaa myös taloudellisesti. Tavoitteena on rakentaa tulevien vuosien aikana lähialueen pelaajapolku siihen kuntoon, että jokaiselle juniorille löytyisi sopivan tasoinen ja erityisesti kehittävä pelipaikka lähialueen seuroista.

 – Nyt visioidun alueellisen yhteistyön toimimaan saaminen hyödyttäisi koko alueen seuroja ja niiden kautta kehittyviä nuoria pesäpalloilijan alkuja, toteaa KaMan puheenjohtaja Jani Mäntylä.

Projektin lähitulevaisuuden tavoitteena on nostaa Ikaalisten Tarmo Suomensarjasta Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Ykköspesikseen. Tämä mahdollistaisi sen, että vain 40 kilometrin säteellä Kankaanpäästä olisi mahdollista löytää sopiva pelipaikka maakuntasarjatasolta aina Superpesikseen saakka.

 – Jo tulevana kesänä Ikaalisissa tullaan näkemään KaMan Superpesis-pelaajia, jotka eivät mahdu pelaavaan kokoonpanoon. Tarmolla on jo itsessään vahva runko Suomensarjaan, joten omasta mielestäni on realistista tavoitella sarjanousua Ykköspesikseen jo tulevan kesän aikana, miettii Mäntylä.

Nyt solmittava merkittävä alueellinen yhteistyö hyödyttää laajalti alueen seuroja ja niiden toimintaa. Lisäksi Ikaalisten Tarmossa ja Pomarkun Pyryssä sekä olosuhteet ja valmennus ovat hyvällä tasolla.

 – Toki tämä helpottaa myös meidän toimintaamme. Alueellisen yhteistyön ja pelaajapolun toteutuessa meidän ei tarvitse vuosittain neuvotella farmisopimuksia ja niihin liittyviä kuvioita. Kun saamme tämän koko kuvion toimimaan, hyödyttää se kaikkia alueen seuroja, iloitsee Mäntylä.

KaMa on tehnyt viime kausien aikana yhteistyötä Ikaalisten Tarmon kanssa lähiseurasopimuksen puitteissa. Edellisen kerran Tarmo on ollut KaMan farmiseurana 2010-luvun alkuvuosina, ja jo tuolloin yhteistyö oli hedelmällistä, sillä tuon ajan Tarmon joukkueesta Superpesikseen on noussut useita pelaajia. Nimekkäimpiä heistä ovat ehkäpä Jussi Kivelä, Juhani Ojala sekä Henri Itävalo.

Myös KaMan edellinen farmiseura, Pöytyän Urheilijat, saa Mäntylältä varauksetonta kiitosta hyvin sujuneesta yhteistyöstä.

 – Yhteistyö oli saumatonta ja todella laadukasta heidän kanssaan. Meidän kokoonpanotilanteemme oli esimerkiksi kesällä 2018 todella ongelmallinen ja siirtoraja oli menossa juuri umpeen. Pöytyäläiset antoivat tuolloin Toni Pomellin meidän käyttöömme, vaikka hän oli yksi heidän tärkeimmistä pelaajistaan ja yksi koko Ykköspesiksen parhaista polttolinjapelaajista. Tuo siirto onnistuttiin tekemään pikatahtiin viimeisenä iltana vain parikymmentä minuuttia ennen siirtoikkunan sulkeutumista, muistelee Mäntylä.


Ikaalisten Tarmon uutinen

Tarmon miesten edustusjoukkue ja ottelut