Uutiset

Raportti: KaMa niisti pisteen todellisessa pesistrillerissä

 

 Kankaanpään Maila – Manse PP 1-2k (3-2, 3-4, 0-0, 0-3)

Sateisesta säästä huolimatta paikalliskamppailu KaMan ja Mansen välillä pelattiin lähes loppuunmyydyn Kankaanpää-Areenan edessä. KaMa oli jo matkalla täyteen kolmen pisteen pottiin, mutta vierailijat saivat ketsuppipullonsa auki kreivin aikaan ja ryöstivät kaksi pistettä tiukasta kamppailusta.

KaMa piti vierailijat nollilla heti ottelun alussa parhaan ulkopelaajan palkinnon pokanneen lukkari Joona Lehtisen johdolla. KaMa puolestaan avasi juoksutilinsä jo avaussisävuorossa, kun Arttu Ruuska kotiutti Topias Liljan upealla kolmosjatkekumuralla. Toisessa sisävuorossaan vierailijat saivat jo palottoman ajolähdön, mutta KaMa napsi takuuvarmasti tarvittavat palot jatkuneesta ajolähdöstä.

Tahko-ottelussa alkaneet kunnari-iloittelut saivat jatkoa tasoittavalla vuorolla, kun kapteeni Jouni Itävalo iski pallon maisemiin kakkosjatkeelta. Topias Lilja ehti kirmaamaan kotipesään, mutta Mikko Pauna luki tilanteen mallikkaasti päästäen Itävalon ohitseen kolmostaipaleella, kun pallo palautui peliin oletettua nopeammin. Näin ottelua jatkettiin KaMan 3-0 -johdossa.

Kolmannen aloittavalla vierailijat saivat vihdoin juoksutilinsä auki, kun KaMa haki hanakasti vuoron päättävää kolmatta paloa. Tiukassa pesäkilvassa ykköselle pallo kuitenkin karkasi katsomoon juoksun arvoisesti. Seuranneesta takatilanteesta kotiuttajatykki Juha Niemi toi vierailijat juoksun päähän mallikkaalla keskikumuralla.

Neljännessä vuorossa KaMa meinasi läväyttää jälleen, mutta Manu Haukkalan tyhjään kenttään lyömä läpilyönti kakkosjatkeelta pysähtyi harmillisesti kiveen. KaMa rakenteli kuitenkin vielä ajolähdön, mutta vieraiden kolmoskoppari Jukka Tuomiston mallikas syöksykoppi pelasti vierailijat lisäjuoksuilta. Myös Manse rakenteli viimeisessä sisävuorossaan yhden palon ajolähdön. KaMan ulkopeli kuitenkin kesti Niemen ja kumppaneiden ahdistelut varmistaen isännille pisteen 3-2 -jaksovoitolla.

 – Vaikka Manse taisikin viedä avausjakson kolmostilanteet nimiinsä, niin kyllä minulla oli koko ajan sellainen tunne, että me sitä peliä kuitenkin hallitsimme, totesi KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen avausjaksosta.

Vierailijat rinnalle ja ohi KaMan hallinnasta huolimatta

Toinen jakso alkoi tunnustellen molempien joukkueiden vahvalla ulkopelillä. Juoksuhanat avasi jälleen KaMa, kun ensimmäisen jakson ratkaissut Jouni Itävalo vaihtoi ensin hienolla kolmossauman päälle suunnatulla välilyönnillä Topias Liljan kolmoselle ja seuraavalla lyönnillä samasta kolosta otti miehen vielä kotiin. Kotikatsomon iloa lisäsi samassa vuorossa vielä Petteri Kortelainen kotiuttamalla Arttu Ruuskan tyylipuhtaalla kolmosjatkekumuralla.

Tämän jälkeen ottelu oli pitkään ulkokenttien juhlaa, kunnes neljännen aloittavalla KaMa rakenteli kärjestään palottoman ajolähdön. Miikka Riikonen onnistui hienolla keskisaumaiskulla lisäämään isäntien johdon jo kolmeen juoksuun. Perään lyömään tullut Arttu Ruuska iski vielä tyylipuhtaan tappikumuran, mutta hienon ottelun pelannut vieraiden kolmoskoppari Tuomisto pääsi kiskaisemaan polttoheiton hyvistä vauhdeista vastapalloon polttaen Mikko Paunan niukkaakin niukemmin kotipesän kynnykselle.

Mansen sisäpelin lukko aukesi viimein neljännen tasoittavalla, kun sataprosenttisesti kentälle mennyt kärki Timo Torppa onnistui jälleen ja ykköstilannetta purkamaan tullut Juuso Myllyniemi iski bravuurilyöntinsä, täydellisen takakentän keskipommin, läpi kunnarin arvoisesti. Myllyniemen kotiutti puolestaan millimetrin tarkalla kakkosjatkekumuralla Joonas Eirola, kun lyönti tippui ulkopelaajan räpylää hipoen viivalle. Jakson ratkaisi lopulta kolmesta huippulyönnistä ehkä vaikuttavimmalla nuori Jasperi Luoma. Kahden palon tilanteessa nuorta lupausta ei paljon kylmännyt, kun hän viimeisellä lyönnillään KaMan vaihtaessa kuviotaan iski pallon taka-avulla tyhjään tilaan kolmosjatkeelle.

 – Eniten harmittaa 3-0 -tilanteessa läpilyönti paikasta, josta kaveri ei vain saa lyödä läpi. Siitä sai Manse sitten hengen päälle ja meidät poljettiin maahan. Manse sai rallatella sen jälkeen, kun meillä alkoivat virheet kertautumaan. Täydellinen lyöntihän se oli siihen paikkaan, mutta näitä tilanteita varten meillä on ennakkotietomme ja ulkopelaajat, jotta vastustajan parhaat lyönnit pelattaisiin pois, harmitteli Karttunen otteen menetystä toisella jaksolla.

 – Vähän sellainen olo jäi, että olisimme ehkä kolme pistettä tänään ansainneet, mutta pallo on pyöreä ja tasaista ja tiukkaa vääntöähän tämä tulee näiden kahden joukkueen välillä tällä kaudella olemaan, kuten Matti (Iivarinen) tauolla totesi, hän vielä lisäsi.

Manse rakenteli supervuoroparin aloittavalla yhden palon ajolähdön, mutta tilanne hyytyi lukkari Lehtisen taktiseen väärään ja hienoon lukkarityöskentelyyn. Myös KaMalla oli kotiutustilanteensa tasoittavalla, mutta Mansenkin ulkopeli kesti paineen. Kotiutuslyöntikilpailussa Manse osoittautui terävämmäksi onnistuen kolmesti hyvillä lyönneillä KaMan ruudin puolestaan ollessa tasoittavalla vuorolla märkää. Näin huippujännittävä pesistrilleri kääntyi kuin kääntyikin lopulta vieraille, vaikka KaMan tilanne näytti jo toisen jakson lopussa lupaavalta.

 – Monenlaista olen nähnyt, mutta nyt oli kyllä kummallinen peli, tiivisti vieraiden kokenut pelinjohtaja Matti Iivarinen tiistai-illan ottelun kulun tyhjentävästi lehdistötilaisuudessa.

KaMan ottelut jatkuvat seuraavilla back-to-back -peleillä, kun miehistömme matkaa perjantaina Kouvolaan Pallonlyöjien vieraaksi. Sunnuntaina puolestaan joukkueet kohtaavat Kankaanpää-Areenalla kello 17 alkavassa ottelussa. Tervetuloa jälleen tuolloin kannustamaan KaMa voittoon ja tärkeisiin pisteisiin!

Varmista paikkasi katsomossa ostamalla lippusi ennakkon Tiketistä. Enemmän koronarajoitusten vaikutuksista katsojakapasiteettiin sekä ottelutapahtumaan voit lukea kotisivujemme Liput 2020 -osiosta.

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

Ottelun Twitter-liveseuranta


-MK