Uutiset

Raportti: KaMa ja IPV tarjoilivat yleisölle hurjan pesistrillerin

 

 Kankaanpään Maila – Imatran Pallo-Veikot 0-1s (4-4, 3-3, 1-2)

Kankaanpään Mailan kausi jatkui lauantaina kotiottelulla Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa viime sunnuntaina Imatralla KaMa oli etevämpi supervuoroparin jälkeen. Odotettavissa oli siis tasainen ottelu, ja sellainen toden totta saatiin. Ratkaisua haettiin tälläkin kertaa supervuoroparista asti, kun hieman harvinaisesti molemmat jaksot tasattiin tiukkojen vaiheiden jälkeen. Vieraat osoittautuivat lopulta tällä kertaa pisteen verran paremmiksi.

 – Tiukka ottelu kaikinpuolin ja varmaan aikalailla molempien joukkueiden kauden kuva. Peli menee sinne, tänne, tuonne. Toinen menee edelle, toinen tulee takaa, ollaan tasoissa ja pian toinen taas johtaa. Tuntuu, että saadaan pisteitä, muttei saadaakaan, ja sitten lopulta saadaankin, tiivisti vieraiden ykköspalkittu Sami Partanen lehdistötilaisuudessa hyvällä huumorilla ottelun kuvan.

Juoksujen teon ottelussa aloittivat vierailijat ensimmäisen tasoittavalla, kun hyvässä vireessä ollut Juho Toivola tuli etutilanteeseen ja vaihteli ensin Konsta Hyötyläisen kakkossaumasta kolmoselle ja otti seuraavalla lyönnillä kolmossaumasta kotiin. KaMan sisäpeli aukeni puolestaan toisessa vuorossa, kun kakkoskärki rakenteli palottoman ajolähdön Miikka Riikoselle, joka onnistui merkkaamattomalla välilyönnillä. Lisää tuli myöhemmin Kari Kellokosken kotiutettua viimeisenä lyöjänä Topias Liljan hienolla kakkosrajanäpillä.

KaMan vire jatkui kolmannessa vuorossa, kun tällä kertaa ykköskärki rakenteli palottoman ajolähdön. Tällä kertaa Arttu Ruuska onnistui viimeisellään kolmossaumasta ja Riikonen puolestaan komealla tappikumuralla. Vieraat eivät kuitenkaan vaipuneet kolmen juoksun tappioasemassa synkkyyteen, vaan tulivat upeilla lyönneillä tasoihin. Sami Partanen iski heti ensimmäisellään tappikumuran merkistä väliin ja Juho Toivolan hurja isku puolestaan puhkaisi kakkosauman. Tasoitusjuoksua puolestaan pääsi juhlimaan Joona Sikiö, joka iski merkistä pystymailansa vastustamattomasti väliin.

Viimeisessä vuoroparissa joukkueet lähtivät hakemaan jaksovoittoon vaadittavia juoksuja, mutta IPV:n hyvä ulkopeli hyydytti KaMan ahdistelut. Vieraat puolestaan rakentelivat yhden palon ajolähdön, mutta Toivolan upeasta kotiutusnäpistä Niko J. Korhonen esitteli vielä upeamman ulkopelisuorituksen napaten makean palon. Lopulta Mikko Kososen lyöntivuorolla tilanne kuivahti koppiin ja jännittävä jakso tasattiin 4-4.

Ottelu pysyy huipputasaisena loppuun saakka

Avaussisävuorossa KaMa onnistui nollaamaan vieraat parista kotiutusyrityksestä huolimatta. Tasoittavalla KaMan juoksuhanat avasi Kari Kellokoski, jonka painava keskikumura tippui kopparin räpylän kautta kenttään ja Topias Lilja livisti kotiin. KaMa jatkoi vahvaa tekemistä, mutta ei onnistunut lisäämään johtoa toisessa sisävuorossa. Kolmannen aloittavalla vieraat pelasivat todella pitkän ja hienon sisävuoron. Ensin peli tasattiin Juho Toivolan hienolla kakkospuolen pussarilla ja johtojuoksun löi Mikko Kosonen mallikkaalla tappikumuralla. Nollasta palosta huolimatta KaMa ei IPV:lle lisäjuoksuja enää vuorossa antanut.

Ottelun huvittavin tilanne nähtiin, kun Kosonen tuli lyömään toisen lyöntikierroksen viimeisenä lyöjänä tyhjään kenttään. Ensimmäinen kakkosluukkuun osoitettu sivallus karkasi rajusti kakkospuolelta laittomaksi. Samaan aikaan kirjaston polulle oli pysähtynyt valvontatehtäviään suorittanut poliisiauto, jonka kattoa hipoen lyönti painui sen ylitse metsään. Tilanne huvitti niin yleisöä kuin lyöjääkin, mutta paras oli vielä edessä, kun tilannetajuaan osoittaneet valtion virkamiehet iskivät maijastaan vilkut päälle. Tarina ei kerro selvisikö Kosonen tilanteesta ottelun jälkeen jatkoseuraamuksitta.

KaMa tuli tasoihin kolmannen tasoittavalla Petteri Kortelaisen hienolla kakkosrajanäpäytyksellä. Viimeisessä sisävuorossaan vieraat siirtyivät jälleen johtoon, kun Sami Partanen onnistui pussinpohjalyönnillään. Paikoista huolimatta IPV ei enempää juoksuja saanut aikaiseksi. KaMan voitto oli todella lähellä, kun viimeisen tasoittavalla Miikka Riikonen iski hurjan siivun kopparien väliin, mutta pallo oli parikymmentä senttiä takalaiton. Tämä käänsi tilanteen IPV:lle, kun Riikosella oli tämän jälkeen kahden palon tilanteessa päällä ajolähtö sekä viimeinen lyönti. Hirveä pommi kakkospesään riitti kuitenkin tasoitusjuoksun tekemiseen, kun tulinen lyönti poltteli hieman ulkopelaajan räpylässä.

Supervuoroparin aloittavalla KaMan kärki rakenteli hienosti palottoman ajolähdön. Ruuskan ja Kellokosken yritykset päättyivät kuitenkin paloihin ja Miikka Riikonen asteli jälleen tiukkaan paikkaan. Tällä kertaa takakentän keskipommi oli tippumassa kenttään ja IPV:n kopparit saivat räpylää väliin sen verran, että selvisivät yhdellä takaiskulla. Tasoittavalla Partanen rakenteli ensin itselleen kolmostilanteen ja tämän jälkeen tasoitti supervuoroparin taidokkaalla kakkosjatkekumuralla. Tämän jälkeen IPV rakenteli palottoman ajolähdön, jota KaMa puolusti kahden palon verran onnistuneesti. Lopulta kuitenkin Mikko Kosonen ratkaisi ottelun viimeisellä lyönnillään kolmossaumasta, ja pisteet jaettiin 1-2 vieraille edellisen kohtaamisen mukaisesti.

 – Meillä oli paikkoja ihan riittävästi kotiuttaa, mutta tänään ei oikein vapaat lyönnit tippuneet, kuten ne esimerkiksi aamulla ja aiemmin treeneissä ovat tippuneet. Vähän jäi nyt hommasta vaisu kuva, vaikka hyvin oltiin pelissä mukana ja tiukkaa oli. Se täytyy sanoa, että kaveri löi hienot lyönnit moneenkin kotiutukseen. Ei mitään, tiistaina Kossu sitten kotona, tiivisti KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen päivän ottelun annin.

KaMan kausi jatkuu seuraavalla kotiottelulla jo tiistaina, kun Kankaanpää-Areenalle vieraaksi saapuu Ville-Veikko Ollin edustama paikallisvastus Koskenkorvan Urheilijat. Varmista pääsysi otteluun hankkimalla liput Tiketistä, ja tule kannustamaan KaMa Suomen kuumimmalla pesäpallostadionilla makeaan voittoon!

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

Ottelun Twitter-liveseuranta

-MK