Uutiset

Mika Kulmala KaMan superpesisjoukkueen pelinjohtajaksi ja päävalmentajaksi

Seuran oma kasvatti Mika Kulmala on Kankaanpään Mailan superpesisjoukkueen pelinjohtaja ja päävalmentaja kaudella 2021. 

Pelaajana nyt 46 - vuotias Kulmala edusti KaMaa yhteensä viitenä kautena superpesiksessä. Pelinjohtajan tehtävissä hänet nähtiin viimeksi Tampereella, missä hän kaudella 2019 oli nostamassa Manse PP:tä superpesikseen. Siviilissä Diplomi-insinöörin koulutuksen omaava Kulmala työskentelee projektipäällikkönä Tampereen kaupungilla vastuullaan liikennevalot, liikenteenhallinta sekä älyliikenne.

Superpesisjoukkueen valmennustiimissä jatkavat jo useamman vuoden seurassa vaikuttaneet fysiikan vastuuvalmentaja ja lajivalmentaja Mika Peltonen sekä fysiikkavalmentaja Jani Narmio. Viime kaudella KaMaan fysioterapeutin ja fysiikan tukivalmentajan rooliin tullut Markus Kuusijoensuu jatkaa myös tehtävässään.

Kulmala

- Seurasta otettiin minuun yhteyttä ja siitä tämä sitten lähti, Muutaman kerran aiemminkin on ollut puhetta paluusta, mutta nyt tämä sitten toteutui. Valmennuksessa ja pelinjohdossa haluan lähteä yhdessä muun tiimin kanssa rakentamaan kokonaisuutta mahdollisimman laadukkaan arjen tekemisen kautta. Kaikki oppi mitä on matkan varrelle tarttunut tuodaan varmasti tähän tekemiseen mukaan, tiivistää Kulmala ajatuksiaan KaMaan paluustaan. 

Millaiseen seuraan sitten Kulmala on oman näkemyksensä mukaan palaamassa:

- Vuonna 2001 tosiaan päättyivät pelihommat Kankaanpäässä. Paljon tuttua niistä ajoista, mutta paljon on tullut myös uutta. Viimeisten vuosien aikana Jukka Karttunen on tehnyt täällä valmennuksessa hyvää työtä. Nyt sitten projekti siltä osin päättyi ja joukkue uudistuu paljon. Esimerkiksi seuraavat omat kasvatit kolkuttelevat pian superin portteja. Seura on puheenjohtaja Jani Mäntylän ja manageri Jura Snåren johdolla tehdyn hyvän työn myötä tasapainossa ja organisaatiota vahvistetaan nyt pala palalta. Sen olen tässä havainnut, että KaMa on edelleen erittäin tärkeä asia Kankaanpään lähialueella.

- Mika on niin henkilönä kuin osaamisensakin puolesta meille tuttu mies. Lisäksi hänen kova työmoraalinsa oli myös tärkeä argumentti, miksi hänet Kankaanpäähän halusimme. Joukkueen arkipäivän tekemisen kannalta on myös tärkeää, että pelinjohtaja asuu suhteellisen lähellä Kankaanpäätä, taustoittaa KaMan puheenjohtaja syitä Kulmalan valinnalle tulevan kauden joukkueen pelinjohtajaksi


JH