Uutiset

Vekseli-talviturnauksen ensimmäiset ottelut takana – ”Me opitaan tästäkin”

Vimpelipeli

Seinäjoki Areenalla viikonloppuna pelatun Vekseli-talviturnauksen ottelut eivät menneet KaMalta nappiin, mutta jo itse pelien toteutuminen oli voitto sinänsä. Poikkeustalven keskellä jokainen pelattu peli sataa sinioranssiin laariin pesiskesän lähestyessä. Lauantaina KaMa kohtasi Vimpelin Vedon ja sunnuntaina Seinäjoen JymyJussit.

Vimpelin Veto – Kankaanpään Maila 2-0 (15-3, 4-3)

Vimpelin raudanluja nippu näytti, miksi ovat sarjan yksi suurimmista mestarisuosikeista. Hiilikuitu kävi kuumana.

”Oltiin flegmaattisia ulkona ja kun vihollinen sai päätä auki niin sitten he löivätkin hyvin. Onneksi saatiin toiselle jaksolle petrattua,” pelinjohtaja Mika ”Kume” Kulmala huokaili.

Toinen jakso olikin juoksujen osalta aidosti tasainen vääntö. Ulkopelin parani, joka toi kummasti energiaa persuuksiin. Muun muassa välimiehenä häärinyt ja vaivojen jälkeen KaMa-debyytin tehnyt Lauri Vierimaa sytytti joukkuettaan hienoilla ulkopelisuorituksilla.

Lähtökohdat turnaukseen olivat KaMalle jälleen haastavat. Melkein 20 pelaaja ringistä jalkeille saatiin juuri ja juuri riittävät 12 miestä. Loukkaantumiset ja sairastelut ovat kuitenkin asia, jonka kanssa on elettävä.

”Eihän se ideaalitilanne ole tietenkään ja kun pelipäivänäkin tippui ukko, niin se on entistä haastavampaa. Mutta me opitaan tästäkin ja nähdään näitä pelaajia, jotka tänään olivat tässä. Pitäisi tietysti päästä näkemään kokonaisuutta, mutta ei valiteta vaan mennään eteenpäin,” Kume totesi.

Vierimaa

Parannetaan tästä, suunnittelivat Joona Anttila (vas.) ja Lauri Vierimaa viikonlopun päätteeksi.

Kankaanpään Maila – Seinäjoen JymyJussit 0-2 (2-5, 0-6)

Lakeuksilla hyvin nukutun yön jälkeen KaMan ilme JymyJussit-ottelun alkuun parani edellisestä, mutta pelkkä parannus ei saanut konetta kehräämään.

”Paikka paikoin oltiin pahasti jäljessä joka osa-alueella. Toivoin että ulkopelissä olisi oltu paremmin kiinni ja sellainen terävyys olisi löytynyt. Ei ihan päästy siihen, missä olisi pitänyt olla,” Kume harmitteli.

Lauantailta tutut kynnelle kykenevät miehet olivat jalkeilla myös sunnuntain ottelussa. Vain roolit vaihtuivat.

”Sisäpelin osalta kovin suuria odotuksia ei tälle viikonlopulle ollutkaan. Jouduttiin muokkaamaan rooleja ja valmistautuminen oli varmasti pelaajillekin haastavaa.”

Reilusti oppia ja oppi ei koskaan ojaan kaada. Osasipa Kume tiivistää joukkueen jatkosuunnitelmatkin yksinkertaisesti.

”Hommia, hommia,” Kume latasi.

Kauan ei KaMan nokka treenisaleissa tuhise, sillä seuraava ottelu on edessä tulevana sunnuntaina, jolloin härkää otetaan sarvista kiinni. Vekseli-talvitunauksen päätösottelussa vastaan rymistelee Koskenkorvan Urheilijat.