Uutiset

Odotettu kotiavaus lähestyy – KaMa ja ViVe mittelevät back-to-back -hengessä

 

Viime sunnuntaina Sotkamossa vihdoin kautensa avaamaan pääseen Kankaanpään Mailan Superpesis-miehistön kauan odotettu kotiavaus on viimein aivan nurkan takana. KaMa kohtaa torstaina Vimpelin Vedon legendaarisella Saarikentällä ja jo perjantaina joukkueet mittelevät back-to-back -hengessä Kankaanpää Areenalla.

Kankaanpään Mailan Superpesis-kauden piti alkaa perjantaina 4.6. Kouvolassa. Koronapandemian aiheuttamat rajoitukset kuitenkin siirsivät kauden aloitusta. Kotikentällä puolestaan kausi piti avata sunnuntaina 6.6. Sotkamon Jymyä vastaan, mutta rajoitukset siirsivät ottelun Sotkamoon. Samalla Jymy-kotiottelu siirtyi heinäkuulle, mutta kausi päästään avaamaan Kankaanpää Areenalla vähintään yhtä mielenkiintoisella vastustajalla, kun Vimpelin Veto saapuu perjantaina Pohjois-Satakunnan kehtoon.

 – Meillä on on ollut koronan vuoksi talvikausi mukaan lukien hyvin rikkonainen valmistautuminen tähän kauteen. Yhteistä säveltä vielä vähän haetaan joukkueen kesken. Se on se tärkein asia, ja kun se saadaan kuntoon, niin voittojakin tulee, avasi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala koronan aiheuttamia haasteita Superpesis-miehistön arkeen.

Ennen kotiavausta joukkueet kohtaavat kuitenkin torstaina Vimpelin Saarikentällä. KaMan entisen pelinjohtajan Tomi Niskasen alaisuuteen kuluvaksi kaudeksi vaihtanut ViVen miehistö on aloittanut kautensa murskaavasti. Kahdesta ottelusta kasassa on täydet kuusi pistettä, kun KeKi kaatui kauden avausottelussa Kempeleessä ja Kiteen Pallo kotiavauksessa. Kahden ottelun jälkeinen juoksusuhde on huimaava 30-5.

 – Meillä oli positiivinen kauden avaus Sotkamossa ja siitä on hyvä jatkaa näihin otteluihin. Vastus ei ainakaan helppone, ja meillä tulee olemaan erityisesti ulkopelissä entistäkin kovempi haaste edessämme, ja miksei sisälläkin. Tämä tulee jälleen olemaan hieno mittari siitä, missä menemme tällä hetkellä, makusteli "Kume" Kulmala tulevia tuplaotteluita.

Erityisesti Vedon kärki on toiminut. Seurantaan kannattaa ottaa erityisesti numerolla 3 pelaava kolmoskoppari Elmeri Anttila, joka on ehtinyt tuomaan jo kahdeksan juoksua. Huimaavassa vireessä on myös siepparina ja numerolla 5 pelaava Matias Rinta-aho, joka on lyönyt kahdessa ottelussa peräti 1+11 juoksua. Häntä ovat hyvin säestäneet myös kotiuttajajokeri Janne Mäkelä 1+8 lyödyllä sekä lukkari Perttu Ruuska viidellä lyödyllään. Niskasen lisäksi KaMa-taustaa löytyy myös Vimpeliin täksi kaudeksi palanneelta etenijätykki Teemu Isokedolta.

 – Altavastaajana varmasti lähdemme otteluun. Sotkamossa nähtiin meiltä ensimmäisellä jaksolla ihan hyvää peliä, mutta toinen jakso vähän repsahti läpilyönnillä viimeisessä ulkovuorossa ja annoimme turhan paljon juoksuja. Sisäpelissä nähtiin hyviä juttuja, mutta ulkopelissä teimme aivan liikaa helppoja ja pakottamattomia virheitä helpoissa paikoissa, avasi Kulmala lähtökohtia ViVe-peleihin.

KaMankaan täysin uudistuneen kärjen ei tarvitse häpeillä, sillä Sotkamossa Lauri Vierimaan, Teemu Utusen ja Antti Kortteenperän muodostama ykköskärki teki hyvin tilannetta. Tukea tilanteenrakentelussa antaa myös KaMaan palannut kotiyleisön suosikki, pomppukone, Henri Pulkkinen. Kotiuttajajokeri Miikka Riikonen kiitti ykköskärkeä onnistuen kotiutuksissaan Sotkamossa ykköspalkinnon arvoisesti. Vielä kun painetta saadaan jatkettua Joona Anttilan ja kapteeni Kari Kellokosken lyöntivuoroille, tulee KaMankin sisäpeli olemaan entistä vaarallisempaa.

 – Kokoonpano on vielä aamuun asti hieman epävarma, mutta viikonloppuna ylioppilasjuhliaan juhlinut Perttu Olli palaa kokoonpanoon kopparin tontille heittovoimaisena kaverina. Ville Posti ja Arttu Vilander eivät ole palaamassa lähiaikoina, mutta onneksi Jouni Mäen liittyminen joukkueeseen helpottaa kopparitilannetta, avasi "Kume" joukkueen tilannetta.

KaMan uusista kasvoista esiin pitää nostaa erityisesti ehkä yleisölle se tuntemattomin hahmo, Antti Kortteenperä, joka vahvan talvikauden ansiosta on noussut joukkueessa suureen rooliin. Erityisesti hänen otteitaan kannattaa perjantain kotiavauksessa seurata tarkalla silmällä. Toinen mielenkiintoinen seurattava on paluumuuttaja Henri Itävalo, joka palasi kasvattiseuraansa lautasen herraksi.

Lyöntivoimainen ViVe asettaa KaMan ulkopelin täysin uudenlaiseen testiin. Jotta KaMa voisi haaveilla ryöstöstä back-to-back -otteluissa, pitäisi ulkopelin palata viimeisimpien harjoitusotteluiden kaltaiseen formuun ja päästä eroon SoJy-pelissä nähdyistä helpoista virheistä. Joukkueet eivät ole toistensa päävastustajia ja asetelma otteluihin on selvä, mutta KaMalla on silti mahdollisuutensa, mikäli sisäpelissä jatketaan hyviä otteita ja ulkopelissä saadaan turhat virheet karsittua pois.

 – Ulkopelin helpoista ja pakottamattomista virheistä pitää päästä eroon. Toki niitä aina tulee, mutta Sotkamossa niitä tuli nyt aivan liikaa. Se olisi nyt helpoin osa-alue, jossa voisimme avausottelusta parantaa. Palot pitää ottaa sellaisista paikoista, mistä ne on helposti otettavissa eikä näin päästetä vastustajan sisäpeliä rullaamaan eteenpäin, kertoi viuhkamies myös valmennuksen tavoitteista tuleviin otteluihin.

 – Emme ole ennakkosuosikkeja ja kehitämme omaa pelaamistamme pikkuhiljaa pala palalta. Tärkein asia on, että kun päävastustajiemme kohtaamiset lähestyvät, olisimme menneet pelaamisessamme riittävästi eteenpäin. Nyt näissä ViVe-otteluissa saamme hyvän testin ja näemme, missä menemme siinä prosessissa tällä hetkellä, hän jatkoi.

Tiedossa on erittäin maukas back-to-back -ottelusarja, ja mikä tärkeintä; kausi päästään viimeinkin avaamaan kotiyleisön edessä Kankaanpää Areenalla! Perjantain kello 18 alkavaan otteluun ennakoliput myy Tiketti.fi. Tervetuloa seuraamaan jännittävää koitosta, kun sinioranssit paholaiset päästetään viimein irti myös kotikentällään!

 – Kotiavaus on aina erityinen tapahtuma. Täksi kaudeksi joukkueemme on uudistunut hyvin suurelta osin, joten tämä on monelle pelaajalle ensimmäinen ottelu KaMassa kotiyleisön edessä. Se tekee tästä vain entistäkin erityisempää. Nyt kun rajoitukset poistuivat, on mahtavaa, että yleisöä saa ottaa peleihin. Pääsee sitten heti opiskelemaan uusia nimiä selästä, toivottaa Kume kankaanpääläisyleisön tervetulleeksi otteluun pilke silmäkulmassa.

Kamavive21a


-MK