Uutiset

Ei tuliaisia pohjoisen laguunilta

 

Kankaanpään Mailan Superpesis-miehistö matkasi torstaina Kempeleen laguunille metsästämään kauden avauspisteitä. Isännät osoittautuivat kuitenkin vahvemmiksi luvuin 2-0 (3-2, 4-0). Kausi jatkuu lauantaina etäkotiottelulla Pomarkussa Siilinjärven Pesistä vastaan.

Ottelussa nähtiin alusta asti tiukkaa ulkopeliä, josta kertovat myös kolmostilanteet, jotka menivät isännille 12-6. Ottelun juoksutehtailun avasi kuitenkin KaMa, kun Miikka Riikonen kotiutti Antti Kortteenperän toisen vuoroparin aloittavalla. Vieraiden vastine tuli heti tasoittavalla, kun Korhoset Antti ja Matti onnistuivat kolmospuolen kumuroillaan juoksujen teossa ajolähdöistä.

 – Kentällemeno oli vaikeaa ja vastustajaltakin tuli niihin tilanteisiin hyviä suorituksia. Tehtiin sellaisia asioita, mitä ei pitänyt tehdä, ja ne nyt sitten kuitenkin tapahtuivat. Kakkos-kolmosväli tuntui myös pitkältä. Tuntui, että niihin tilanteisiin saatiin hyviäkin pomppuja, mutta paljon tuli täpäriä tilanteita ja aina palo. Siinä sitten syötiin lopullisesti tuo sisäpeli, kertoi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala tilanteenrakentelun vaikeuksista lehdistötilaisuudessa.

KaMa tuli heti seuraavassa sisävuorossa tasoihin, kun sama parivaljakko onnistui kahden palon ajolähdössä. Seuraavissa sisävuoroissa joukkueet rakentelivat ajolähdöt, mutta KeKin viimeisen tasoittavalle edettiin silti tiukassa 2-2 tilanteessa.

 – Sisäpeli oli meillä aika nahua, ei meinattu saada miestä kentälle eikä meinattu saada tilannetta rakennettua. Itse siinä tössittiin, kun kaari oli unessa ja sekin osaltaan vaikeutti sisäpeliä. Neljä kappaletta kotiutusyrityksiä, niin se on kyllä pikkuisen liian vähän, jos meinaa ottelua yrittää voittaa, komppasi puolestaan KaMan ykköspalkittu Miikka Riikonen.

Rii

Suurinta kotiutusvastuuta kantava Riikonen on lyönyt neljässä ottelussa seitsemän juoksua, mikä on yli puolet KaMan tähänastisesta saldosta. Kuva: Juha Levonen

Avausjakson ratkaisi ex-KaMa Matti Korhonen, joka tuli toiseksi viimeisenä lyöjänä kakkostilanteeseen. Ensimmäisellään hän siirteli KeKin ykköspalkitun Markus Keski-Petäjän kolmoselle ja toisella vastustamattomalla kakkosjatkekumuralla kotiin varmistaen isännille avauspisteen.

 – Ensimmäisellä jaksolla vastustaja antoi sen verran siimaa, että siinä olisi ollut sauma se pinna ottaa, mutta toisella jaksolla oltiin unessa kaarella ja pelissä se näkyi niissä suorituksissa. Sillä pelillä ei kyllä ansaittukaan pinnoja ollenkaan, harmitteli Riikonen.

Toisella jaksolla isännät ottivat hallinnan itselleen heti ensimmäisen aloittavalla, kun Antti Korhonen iski pallon maisemaan koppareiden välistä kahden juoksun arvoisesti. Toisessa sisävuorossa joukkue lisäsi johtonsa neljään juoksuun Marko Pelkosen lyhyellä kotiutuksella sekä Matti Korhosen kakkospuolen kumuralla. Sisäpelinsä kanssa läpi ottelun tahinut KaMa löi tämän jälkeen luukut kiinni eikä lisäjuoksuja ottelussa enää näin ollen nähty.

 – Oltiin paljon huonompia tänään kuin vastustaja, joten onnittelut sinne. Seuraavassa pelissä pitää pelata paremmin. Se on tässä vaiheessa vielä näin yksinkertaista, naulasi Kulmala ja käänsi katseet lauantaiseen SiiPe-otteluun.

KaMan ottelut jatkuvat lauantaina astetta spesiaalimmassa tapahtumassa, kun Pomarkun pesäpallostadionilla pelattavassa etäkotiottelussa vastaan asettuu Siilinjärven Pesis. Tätä kokemusta ei kannata missata, joten nappaahan lippusi otteluun Tiketistä, ja saavu kannustamaan KaMa voittoon!

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus (KeKin FB)

 -MK


Siipepome