Uutiset

Superpesis tulee Pomarkkuun – KaMa kohtaa SiiPen erityisessä ottelussa

 

Kankaanpään Mailalla on tiedossa lauantaina astetta spesiaalimpi kotiottelu, kun Pohjois-Satakunnan pesäpalloylpeys vie kotiottelunsa yhteistyöseura Pomarkun Pyryn kotikentälle. Ja jotta kattaus olisi täydellinen, asettuu vastaan vielä yksi tämän kauden päävastustajista, kun Siilinjärven Pesis saapuu helteiseen Pomarkun pesispyhättöön.

Kausiennakot lupailivat SiiPelle kovaa kesää, mutta nuori joukkue on näyttänyt epäilijöilleen ja aloittanut kauden hienosti. Makeimman päänahan joukkue sai jo toisessa ottelussaan, kun se kaatoi viime kauden hopeajoukkue Kouvolan Pallonlyöjät kotonaan puhtaasti 2-0. Tämän lisäksi se nappasi neljä pistettä tuplaotteluista Kiteen Palloa vastaan. Viiden ottelun jälkeinen saldo, seitsemän pistettä, oikeuttaa sarjassa kahdeksanteen tilaan.

Joukkue nojaa nuoriin, ennakkoluulottomiin ja nopeisiin pelaajiin, joita kotiin iskevät kokenut Samu Vainikainen (1+7 lyötyä) sekä nuori tulevaisuuden kotiuttajajokeri Jiri Pippola (1+6). Viime kauden ykköskärkensä Imatralle menettänyt SiiPe on tilanteenrakentelussaan nojannut vahvasti omaan kasvattiinsa, Joensuun Mailaa aiemmilla kausilla edustaneeseen, Matias Hänniseen, joka onkin kerännyt jo mukavat 26 kärkilyöntiä.

 – SiiPe pelaa ennakkoluulotonta etenijöihin perustuvaa pesäpalloa. Heillä on muutama kova lyöjä, kuten Vainikainen, Pippola ja Mikko Hakomäki, jotka lyövät miestä kotiin. Paljon he kuitenkin perustavat etenemiseen ja tekevät paljon tilannetta pienillä. Heillä on kokonaisvaltaisesti nopea joukkue, mitä käyttävät hyvin hyödykseen, analysoi KaMan pelinjohtaja Mika "Kume" Kulmala tulevaa vastustajaa.

KaMa on pelannut ottelun SiiPeä vähemmän, mutta joukkueen pistetili on vielä avaamatta. Kausi alkoi kovilla otteluilla Sotkamon Jymyä ja Vimpelin Vetoa vastaan, joista erityisesti kotiottelu ViVeä vastaan oli lupauksia herättävää. Edellisessä ottelussa Kempeleellä Mailan tilanteenrakentelu sekä kentällemeno kuitenkin tökkivät. Kotiyleisön edessä, vaikkakin vieraalla kentällä, KaMa voi kuitenkin saada jälleen sisälläkin tehoja irti.

 – Paljoa ei tässä pelitahdissa ehdi tekemään kuin valmistautumaan otteluihin, mutta kyllä tässä yritetään omaa peliä kehittää erityisesti ulkopelin kautta. Kun oma juttu tässä tarpeeksi kehittyy, niin kyllä se sitten jossain vaiheessa alkaa riittämään ja tuottamaan myös pisteitä, avasi "Kume" Superpesis-miehistön kehitysprosessia hankalan talvikauden jälkeen.

Kumetus

Loukkaantumismurheet ovat pitäneet KaMan pakan levällään kauden alussa, mutta SiiPe-otteluun voinee Kulmalan ulkopelipaletin kriittisimmälle tontille olla luvassa helpotusta. Kuva: Juha Levonen

KaMan kärki toimi upeasti kotiottelussa Vimpeliä vastaan, mutta vieraskentillä on ollut hankalampaa. Kuitenkin kun tilannetta on saatu, on kotiuttajajokeri Miikka Riikonen onnistunut hyvällä prosentilla. Kun sisäpelin tilanteenrakeneluun saadaan suoritusvarmuutta ja -tasaisuutta sekä onnistumisia muillekin kotiuttajille, on tulosta luvassa. Pomarkkuun luvattu helteinen sää varmistaa ainakin sen, että pallo liikkuu kovaa. Se tarjoaa myös mahdollisuuden ketsuppipullon räjähtämiselle auki.

Ulkopelissä lukkari Henri Itävalo on pelannut tasaisen hyvin ja hänen johtamansa etukenttä joutuukin SiiPeä vastaan testiin, kun vieraat käyttävät vaihtotilanteissa paljon nopeiden etenijöiden mahdollistamia lyhyitä. Linjaan KaMalla riittää materiaalia ja laajuutta, mutta vielä alkukaudella satunnaiset helpot virheet ovat vaikeuttaneet ulkovuorojen tappamista. Koppariosastolta taasen on puuttunut heittovoimaa, mikä on osaltaan helpottanut vastustajien kotiutustyöskentelyä, mutta sillekin puolelle on toiveissa piakkoin vahvistusta.

 – Kokoonpano on vielä hieman auki ja vasta aamulla nähdään, millaisella ryhmityksellä lähdetään. Tässä on nyt joukkueessa hieman vaivoja, mutta toisaalta kokoonpanoonkin päin voi olla luvassa liikettä, totesi Kulmala kryptisesti SiiPe-ottelun kokoonpanosta.

 – Kaiken kaikkiaan tekemistä helpottaisi paljon, kun saataisiin miehiä takaisin terveiden kirjoihin ja täyteen kuntoon. Se helpottaisi omaa ja joukkueen tekemistä, ja voisi miettiä pelaamista uudelleen, kun kaikki miehet ovat rivissä täydessä kunnossa, hän lisäsi.

Kaiken kaikkiaan Pomarkussa on luvassa huima pesiskattaus ja tapahtuma aina säitä myöden. Kuuma helteinen keli tietää sitä, että pallo kulkee ja juoksuja voi olla luvassa paljon. Vastakkain asettuvat myös kauden päävastustajat, joten jaossa on normaaliakin tärkeämpiä pisteitä. KaMa janoaa voittoa ja kotiyleisön tuki voi sen siihen siivittää, kun muistetaan onnistunut ViVe-ottelu.

Ulkopelissä helpot virheet täytyy saada minimiin ja lukkari Itävalon johtaa orkesteria niin, että SiiPen näppivoittoinen tilanteenrakentelu tyrehtyy. Sisällä tilanteita janoaa hyvässä vireessä oleva Riikonen, ja mikäli tilanteet saadaan jatkumaan hänen jälkeensä myös Kari Kellokoskelle ja Joona Anttilalle hyvässä pesiskelissä, saattaa huiman tapahtuman lisäksi kotiyleisölle olla tiedossa myös mukava lopputulos ottelusta.

 – Pistesarakkeen aukeaminen lämmittäisi mukavasti mieltä, ja mieluusti vielä voiton kanssa. Se ei kuitenkaan pyytämällä tapahdu, vaan täytyy pelata hyvin. Eikä niitä tällä tasolla enää saa, vaan ne pitää ottaa, naulasi "Kume" vielä askelmerkit huomiseen jännitysnäytelmään.

Luvassa on siis upea pesisottelu upeassa säässä spesiaalilla vivahteella! Tule Pomarkkuun nauttimaan mahtavasta tapahtumasta ja kannustamaan KaMa tärkeään voittoon tärkeässä ottelussa. Lippusi tapahtumaan - jota ei todellakaan kannata missata -saat napattua Tiketistä.  Lisätietoa puolestaan tapahtumasta ja Pomarkun kentästä täältä. Tervetuloa!

 -MK


Siipepome