Uutiset

KaMa ja JymyJussit tarjosivat jännittävän trillerin Ikaalisten Pesispuistossa

 

KaMa ja JymyJussit kohtasivat viikon toisessa ottelussaan Ikaalisten Pesispuistossa. KaMa voitti tiistaina Seinäjoella JymyJussit kotiutuslyöntikilpailun jälkeen, ja tällä kertaa oli JymyJussien vuoro olla parempi supervuoroparin jälkeen 1-2 (5-2, 1-2, 0-2). Ikaalisten Pesispuisto tarjosi pesäpallon ystäville kauniiin ja helteisen kesäsään sekä huikean pesäpallotapahtuman.

Ottelu noudatteli hyvin pitkälle tiistaisen ottelun kaavaa, kun joukkueet esittivät komeassa lyöntikelissä hienoa ulkopeliä. Juoksujen teon ottelussa aloitti kotijoukkue KaMa ensimmäisen tasoittavalla, kun Jouni Mäen kakkospussarilla kotiin kiisi Lauri Vierimaa. JymyJussien vastine tuli heti seuraavassa sisävuorossa, kun KaMa-kasvatti Miika Anttilan tyylipuhdas tappikumura tasoitti ottelun. Vieraat siirtyivät 1-2 johtoon kolmannen aloittavalla Jukka-Pekka Vainionpään kolmosluukkupommilla.

Näissä lukemissa edettiin aina KaMan viimeisen tasoittavaan sisävuoroon, jossa Maila rakentelikin heti kärjestään palottoman ajolähdön. Kari Kellokosken pussarin JymyJussit onnistui vielä torjumaan, mutta seuraavana vuoroon astellut Miikka Riikonen tasoitti ottelun heti ensimmäisellään, kun mallikas kakkosjatkekumura painui vastustamattomasti kenttään. Toisella lyönnillä Riikonen iski samaan koloon vielä paremman iskun, joka painui Kyrösjärveen saakka ja varmisti KaMalle jaksovoiton luvuin 5-2.

Riikunu

Viisi juoksua tänään lyönyt Miikka Riikonen iski kauden ensimmäisen kunnarinsa, nappasi KaMan kakkospalkinnon ja kasvatti kauden lyötyjen saldonsa jo 1+15:een. Kuva: Juha Levonen

Toisella jaksolla oli JymyJussien vuoro aloittaa juoksutehtailu, kun ensimmäisen tasoittavalla Vainionpään painava lyönti keskelle taakse oli vastustamaton. KaMalla oli sisävuoroissaan omat kotiutuspaikkansa, mutta seuraavakin juoksu merkattiin vieraille jälleen oman koiran purressa, kun Miika Anttilan keskikumura vaihtoi taululle 0-2 lukemat.

KaMan kuparisen rikkoi Riikonen kolmannen aloittavalla jälleen upealla jatkekumuralla, vaikkakin tällä kertaa kolmospuolelta. KaMa pääsi vakuuttavan ulkovuoron jälkeen hakemaan tarvittavia juoksuja vielä viimeisestä sisävuorostaan. Isännät rakentelivatkin ajolähdön kahdella palolla, mutta tällä kertaa tätä ei pystytty hyödyntämään, ja voittajaa lähdettiin hakemaan tiistain ottelun tapaan jatkopalloilta.

JymyJussit aloitti sisältä ja tekikin sen vakuuttavasti rakentaen heti kärjestään palottoman ajolähdön. Hyvässä vireessä ollut vieraiden jokeriosasto ei pettänyt tälläkään kertaa, ja kaikki JymyJussien juoksut lyöneet Vainionpää ja Anttila iskivät pinnat mieheen. Kun KaMan kiri tasoittavalla vuorolla jäi piippuun, merkattiin ottelun voitto tällä kertaa Seinäjoen JymyJusseille supervuoroparin jälkeen. Vaikka KaMan voitto jäi tällä kertaa uupumaan, sai yleisö silti nauttia erittäin laadukkaasta pesäpallotapahtumasta kuvankauniissa Ikaalisten Pesispuistossa.

KaMan kausi jatkuu tiistaina vierasottelulla Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Ottelun piti olla KaMan kauden avausottelu, mutta se jouduttiin siirtämään Kymenlaakson koronarajoitusten vuoksi. Seuraava kotiottelu on vuorossa torstaina, kun Kankaanpää Areenalle saapuu vieraita kaukaa itärajalta. Ottelu Kiteen Palloa vastaan alkaa kello 18. Tervetuloa kannnustamaan KaMa voittoon!

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus