Uutiset

KaMattarien tuplaviikonloppu!

TH-Kumi Areenalla pelataan viikonloppuna naisten Ykköspesistä kahden ottelun voimin! Lauantaina Mailan naiset saavat vastaansa sarjanelosena tällä hetkellä majailevan Pattijoen, ja ottelu alkaa klo:15.00. Sunnuntaina vastaan asettuu aiemmilta kausilta tuttu Reisjärvi klo:17.00 alkavaan otteluun. 

Viikonlopun tarjouksena on kaveri-etu! Kun otat kaverisi otteluun mukaan, pääsee hän sisään puoleen hintaan. Normaalihintainen lippu on 8 €, joten viikonloppuna kannattaa suunnata katse kohti Pohjanlinnan kenttää! 

Kankaanpään Maila         9 ottelua  /  22 pistettä

Pattijoen Urheilijat           7 ottelua  / 14 pistettä

Reisjärven Pilke               7 ottelua  /   6 pistettä

Kauden tilanne:

Tällä hetkellä Kankaanpään Maila johtaa Ykköspesistä, Pattijoki on sijalla neljä ja Reisjärvi sijalla yhdeksän.

Kankaanpää ei ole vielä pelannut kumpaakaan joukkuetta vastaan. Pilke on aiemmilta vuosilta tuttu joukkue, jonka kanssa on väännetty aina karsinnoissa saakka. Pattijoki on sen sijaan uusi tuttavuus, sillä se nousi viime syksynä Suomensarjasta voittaen sekä Pohjoislohkon ylivoimaisesti että muut jatkosarja- ja nousukarsintaottelut suhteellisen selkeästi. 

Joukkueet:

Kotijoukkue Maila:

Maila pelasi keskiviikkona 25.6. voitokkaasti Virkiä 2:sta vastaan ottaen ottelusta kaksi pistettä. Tulevan viikonlopun kaksi peliä ovat Kankaanpään neljästä kotiottelusta toinen ja kolmas, ja erittäin tärkeitä kauden tavoitteita ajatellen. Ykköspesiksessä on pelattu paljon ristiin, ja jos piikkipaikka sarjassa halutaan säilyttää, ei pistemenetyksille tai tappioille ole sijaa. 

Joukkueen kokoonpano tuskin vaihtunee radikaalisti viikonloppuun. Jenna Viitasen mallikas kuntoutuminen takaisin pelikuntoon saattaa tuoda muutoksia kokoonpanoon lähinnä jokeriosastolla. Muutoin kaksi kärkeä Anniina Kiviharjun ja Laura Jokisen johdolla näyttänevät hyvinkin samoilta kuin viime ottelussa! 

Lauantain vierasjoukkue PattU:

Pattijoki on ennestään Kankaanpäälle tuntematon joukkue. Sarjanousija on pelannut hienosti, sillä viisi voittoa ja 14 pistettä oikeuttaa sarjan neljännelle sijalle tässä vaiheessa kautta. Kaksi nollan pisteen tappiota joukkue on kärsinyt 14.6. Köyliölle lukemin 0-1 (2-5,3-3) ja 3.6. Seinäjoelle lukemin 2-0 (4-1, 5-1). Pattijoki on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin Kankaanpää, mutta on tällä hetkellä sarjan vähiten juoksuja kentästään päästänyt joukkue. Oletettavaa onkin, että vastassa on hyvä ulkopelijoukkue perinteikkäästä pesäpalloseurasta.

Joukkue on pelannut hyvin muuttumattomalla kokoonpanolla kauden viimeisimmät ottelut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Viime ottelussa PattUn kokoonpano oli seuraava:

1. Maria Kankaanpää 3V
2. Henna Tähtilä 2P
3. Pauliina Pirhonen 1V
4. Eeva-Riikka Kolehaminen 3K
5. Sanna Karsikas 2V
6. Noora Lamberg S
7. Henna Korkala 2K
8. Heidi Haapaniemi 3P
9. Iiris Puskala L
10. Rosalia Leinonen
11. Hanna Tuomikoski
12. Eveliina Hildén

Numerolla kaksi pelaava ja toukokuun naisykköspesispelaajaksikin valittu Henna Tähtilä on tuonut eniten joukkueensa juoksuista. Maria Kankaanpää ja Henna Korkala ovat molemmat tuoneet yhdeksän juoksua naiseen. Lyöntipuolella taas Sanna Karsikas on iskenyt eniten pinnoja eikä Pauliina Pirhonenkaan hänestä kauaksi jää. 

Joukkue pelaa siis pääasiallisesti kahdella kärjellä. Molemmista kärjistä löytyy sekä vastuunkantajia että yllättäjiä, joten Mailan on otettava ulkopeli tiukasti alusta asti oikeille urille.

Sunnuntain vierasjoukkue Pilke:

Reisjärvi ei ole viime vuosina ollut samalla tasolla, mitä se esimerkiksi oli vuonna 2010, jolloin KaMa ja Pilke pelasivat kutkuttavia puolivälieriä. Tällä hetkellä joukkue on voittanut kaksi ottelua ja hävinnyt viisi. Voitot ovat tulleet Köyliöstä ja Ruovedeltä. 

Reisjärven Pilke ja Vuokatin Veto solmivat farmiyhteistyösopimuksen vuonna 2013, joten tänäkin kautena on pelaajia nähty kumpaisestakin joukkueesta. Nähtäväksi jää, millaisella kokoonpanolla joukkue suuntaa sunnuntaiseen otteluun. 

Joukkueen kokoonpano voitokkaassa Köyliö-ottelussa oli seuraava:

1. Krista Fomin 2K
2. Mervi Oravakangas S
3. Hanna Paloranta 2P
4. Iina Lehtinen L
5. Hanna Muhonen 3P
6. Johanna Pieniniemi 1V
7. Minna Muhonen 2V
8. Sanna Sorvisto 3K
9. Anniina Nyman 3V
10. Kaisa Rautio
11. Jonna Haikara
12. Jenna Ahlholm

Seuraa häntä:

Joukkueen lukkari Taiju Haanpää on jo useamman vuoden Kankaanpää-konkari, sillä edustusvuosia Mailassa on kertynyt jo seitsemän - kausi 2014 on hänen kahdeksas kautensa sinioranssissa pelipuvussa. Alkukaudella kokoonpano muuttui vähän väliä, mutta nyt se on alkanut pikkuhiljaa vakiintumaan, ja Haanpään rooli on selkeä: ulkopelin johtaminen lautasen äärellä ja sisäpelissä sekä vaihtotilanteiden suorittamista että kotiutuksien viljelyä. Lappajärvellä "Taisto" oli liekeissä, ja viime ottelussakin Lapuaa vastaan hän osoitti hyviä otteita mailan varressa. Tarkkasilmäisimmät, syöttämistä seuraavat katsojat ovat saattaneet huomata, kuinka ehdottoman tärkeitä Taijun monipuoliset ja tilannetajuiset syötöt vastustajien yritysten eliminoinnissa ovat. Kun soppaan lisätään vielä tulinen luonne, niin kotipesän keitos on valmis!