Uutiset

Jatkuuko KaMan pisteputki Raahen Rännärillä?

 

Kankaanpään Mailan Superpesismiehistö matkaa sunnuntaina Raaheen Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi. Edessä on jälleen tuplakohtaaminen, kun joukkueet kohtaavat uudestaan torstaina Kankaanpää Areenalla. Tämä tosin tuli eteen hieman ikävän sattuman kautta, kun tiistaille merkitty vierasottelu Imatran Pallo-Veikkoja vastaan jouduttiin perumaan.

PattUn kausi lähti heikohkosti käyntiin, kun se avasi kautensa kolmen ottelun tappioputkella. Sittemmin erittäin kokenut joukkue on saanut koneensa käyntiin, kun se on kaatanut esimerkiksi sarjakärki Vimpelin Vedon kotonaan sekä Joensuun Mailan vieraskentällä. Hyvillä otteillaan joukkue on noussut tiukkaan pudotuspelikamppailuun sarjan tasaisessa keskikastissa.

 – PattUa luonnehtisin joukkueeksi, joka pystyy voittamaan kenet tahansa. Paljon kokeneita pelaajia, jotka suorittavat varmasti pelistä toiseen. Harvoin olen poistunut pisteiden kanssa Rännäriltä, kehaisi täksi kaudeksi Imatralta kasvattiseuraansa palannut Arttu Vilander.

Sarjan keskikastin joukkueeksi PattU on lyönyt erittäin vähän juoksuja. Osittain tämä selittyy PattUn pienellä ottelumäärällä, mutta ottelumääriinkin suhteutettuna se on pahimpien kilpakumppaniensa takana. Kokenut joukkue onkin pärjännyt rautaisella ulkopelillään, sillä he ovat päästäneet juoksuja runkosarjassa toiseksi vähiten. Räpylän pitävyydestä joukkueessa ovat huolehtineet huippulukkari Topi Kosonen sekä yksi Superin parhaista linjapelaajista, Sami Haapakoski.

 – Ulkopelissä ei voida antaa läpilyöntejä, jotta voimme taistella ottelun voitosta. Vastustajan kärkeä tulee saada rikottua ja tätä kautta pitää kolmostilanteiden määrää kurissa. Vastustajalla on hyviä kotiuttajia, jotka kyllä tilannemäärän kasvaessa lyövät juoksuja, varoitti Vilander tulevan vastustajan piilevästä sisäpelivoimasta.

KaMa on rakentanut peliään pala palalta kauden edetessä, ja erityisesti ulkopelissä onkin nähty valtavaa kehitystä verrattuna kauden ensimmäisiin otteluihin. Viime kierroksilla KaMa on päässyt ulkopelinsä puolesta taistelemaan jokaisen ottelun voitosta. Harmittavasti sisäpeli on hakenut vielä uomiaan, joskin sekin on paikoittain toiminut mallikkaasti. Suoristusvarmuutta ja tasaisuutta kaivattaisiin kuitenkin vielä hieman lisää, jotta pistetili karttuisi vielä nykyistäkin vauhdikkaammin.

 – Sisäpelissä meidän tulee antaa hyviä tarjouksia vastustajan ulkokentälle ja tehdä tilannetta kotiuttajille. Rännäri antaa mahdollisuuden läpilyöntiin melkeinpä joka puolelta, näki "Vila" KaMan sisäpelin kulminaatiopisteet Raahessa.

IMG 0783

Keihäänheittotaustaa omaava Vilander on tuonut loukkaantumisesta toivuttuaan ryhtiä KaMan ulkopeliin sekä arvokkaan ja kovan heittokäden takakentälle. Hienot polttosuoritukset kopparin paikalta ovat tuoneet jo myös valinnan ottelun parhaaksi ulkopelaajaksi. Kuva: Juha Levonen

Tällä hetkellä kymmenentenä majaileva PattU on kerännyt kaksi pistettä 13:ntena olevaa KaMaa enemmän. Pistekeskiarvolla järjestetyssä taulukossa ero on hieman suurempi, sillä raahelaiset ovat pelanneet myös ottelun vähemmän, kun heiltä peruttiin varotoimenpiteenä kova ottelu Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Tämä johtui Imatran Pallo-Veikoissa todetusta koronatartunnasta, jonka myötä IPV:ltä peruttiin kuusi ottelua, joiden joukossa oli myös tiistainen ottelu KaMaa vastaan. Lisää asiasta voit lukea täältä.

Tämä aiheuttaa myös edelliset pari kautta IPV:tä edustaneelle Vilanderille hieman kaksijakoiset tunnelmat. Toisaalta KaMa saa arvokkaita lisälepopäiviä keskellä tiiveintä otteluruuhkaa, mutta toisaalta IPV-ottelu olisi varmasti ollut myös yksi kauden kohokohdista.

 – Lepopäiviä ei missään nimessä ole liiaksi. Näin tiiviissä harjoittelu- ja ottelutahdissa loukkaantumisriski kasvaa, ja varsinkin kun on loukkaantuminen alla, niin lepopäivät ovat tärkeitä. Mutta myös samalla harmittaa, koska Imatraan tykästyin parissa vuodessa todella paljon, sain hyviä ystäviä ja muutenkin pelkästään hyviä muistoja. Imatran kotiyleisölle peukku vielä täältä, heitti "Arve" terveisiä vanhalle kotiyleisölleen.

Loukkaantuminen pitikin Vilanderin sivussa lähes koko viime kauden sekä kuluvan kauden neljä ensimmäistä ottelua. Mikä on miehen kunto nyt?

 – Joo kyllä, pitkä loukkaantuminen on alla ja pikku hiljaa pelihommissa mukana. Ulkopeli edellä mennään ja jos paikat pysyvät ehjänä, on mahdollista myös auttaa joukkuetta sisäpelissä. Tärkeintä on pysyä terveenä, pystyä pelaamaan ja auttamaan sitä kautta joukkuetta. Se ei viime vuosina ole ollut itsestäänselvyys, kertoi KaMa-kasvatti loppukauden henkilökohtaisista tavoitteistaan.

Vilanderilla on loppukaudella selvä näkemys myös siitä, missä joukkueella on parannettavaa, ja missä on onnistuttava paremmin, jotta neljän ottelun pisteputkessa seilaava KaMa onnistuisi pisteiden naaraamisessa nykyistä kovemmalla tahdilla sekä jatkaisi putkeaan myös PattU-otteluissa.

 – Joukkueelta odotan nousujohteista loppukautta. Ulkopeli on antanut useassa pelissä mahdollisuuden voittoon, mutta emme ole pystyneet kääntämään tiukkoja jaksoja voitoiksi. Kipukohdat on tunnistettu ja loppu on suorittamisesta kiinni. Sisäpeliin tarvitaan enemmän peräkkäisiä onnistumisia, jotta saadaan pienemmillä paloilla yritettyä juoksun tekoa.

Hänellä on myös selvä näkemys siitä, mihin lopputulos Rännärillä ratkeaa.

 – Uskon, että suurin taistelu ottelun voitosta käydään kotiuttajien kesken. Kumman joukkueen kotiuttajat onnistuvat paremmin, voittaa ottelun.

Pattijoen Urheilijat vastaan Kankaanpään Maila Raahen Rännärillä sunnuntaina. Torstaina samat joukkueet kohtaavat Kankaanpää Areenalla kello 18. Satakunnan Osuuskauppa tarjoaa ottelulipuista S-etukortilla neljän euron alennuksen. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!

 -MK