Uutiset

Onnistuuko KaMa pysäyttämään Sami Haapakosken?

 

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkuu kotiottelulla Pattijoen Urheilijoita vastaan. Joukkueet kohtasivat sunnuntaina Raahessa, jolloin PattU oli niukasti parempi luvuin 1-0 (6-3, 1-1). Kankaanpää Areenalla on siis luvassa jälleen erittäin tiukka ja jännittävä kohtaaminen, jossa jaossa on tärkeitä pisteitä molemmille joukkueille.

Sunnuntaisessa kohtaamisessa PattU karkasi ensimmäisen jakson avausvuoroparissa kahdella kakkosluukusta lyödyllä kunnarilla 4-1 johtoon. KaMan sisäpeli puolestaan takkusi, mutta toisella jaksolla joukkue oli silti jaksovoitossa kiinni aina viimeiseen vuoropariin saakka. Sami Haapakoski toi kuitenkin isännät tasoihin yhden juoksun kentän puhkaisullaan kolmosluukusta eikä KaMa onnistunut enää tasoittavalla voittojuoksun teossa.

 – Läpilyönnit ratkaisivat ensimmäisen jakson ja sitten vielä annettiin kaksi juoksua harhaheitoilla, kun ei saatu palloa kiinni. Toisella jaksolla lyöntivuorot pyörivät huonosti, kun lyönnit jäivät heti ensimmäisessä vuorossa kutoseen eikä saatu sitä siitä enää oikaistua, kun ei saatu tilannetta ykkös- eikä kakkoskeulasta. Se toisen jakson ensimmäinen vuoro toki oli hyvä, mutta sen jälkeen oli hankalaa, kertasi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala sunnuntain kohtaamista.

Haapakoski oli muutenkin ottelussa hurjassa vireessä, sillä mies löi 1+2 juoksua ja keräsi 11 kärkilyöntiä 12 yrityksellä. Tämä oli yli neljännes PattUn koko joukkueen ottelun saldosta. KaMan onkin keksittävä torstaina keinot Haapakosken pysäyttämiseksi, jotta voittotaistelu olisi isännille hivenen helpompaa. Ulkopelissä muutenkin täytyy pitää kenttä tiiviinä eikä antaa vieraille läpilyöntejä, sillä muutoin PattUn tilanteenrakentelu ja juoksutehtailu on ollut kauden aikana nihkeää.

 – Ulkopelissä pärjättiin sunnuntaina sikäli, että kaveri sai ainoat juoksunsa kolmella läpilyönnillä ja kahdella harhalla eikä yksittäisiä juoksuja annettu. Toki he saivat tilannetta aikaiseksi ihan ok, muttei mitään katastrofimäärää kuitenkaan. Sisällä tuli paljon turhia paloja, jotka sotkivat pelaamista eikä sitten oikein saatu kolmostilanteita eikä päästy edes yrittämään kotiutuksia, analysoi "Kume" sunnuntain onnistumisia ja epäonnistumisia.

IMG 6791

Perttu Olli on parantanut otteitaan kauden edetessä ja vallannut yhä suurempaa roolia Superpesis-ryhmässä. Hyvät otteet huomioitiin myös valinnalla poikien Itä-Länteen. Kuva: Juha Levonen

KaMa sai kuluvalle viikolle ylimääräisiä vapaapäiviä, kun Imatran vierasottelu jouduttiin perumaan. Tiiviissä pelitahdissa tästä saattaa olla hyötyäkin, sillä KaMalla on edessään kolmen ottelun viikkoja, jollainen tämäkin olisi ollut ilman tuon ottelun peruuntumista. Alkukaudella ongelmia aiheuttanut joukkueen loukkaantumistilannekin alkaa olla helpottamaan päin, ja pelinjohtaja Mika Kulmalalla on useampia vaihtoehtoja ulkopeliin sekä kokoonpanoon. Esimerkiksi Manu Haukkala alkaa olla kunnossa ja Arttu Vilanderkin palaillee kokoonpanoon yhden ottelun tauon jälkeen.

 – Terveystilanne alkaa olla ihan kohtalainen. Maantaina levättiin, tiistaina ja keskiviikkona harjoiteltiin. Kyllä tässä treenailla pitää enemmän kuin huilailla, vaikka kova tahti pelien suhteen onkin. Mutta onhan se aina harmittavaa, kun pelejä joudutaan perumaan, sillä niitä vartenhan tässä töitä tehdään.

KaMan ulkopeli on ollut viime kierroksilla hyvällä tolalla, vaikka muutama virhe edelliseen PattU-peliin mahtuikin. Haasteet ovat olleet sisäpelin puolella, jossa riittääkin pähkäiltävää. Väläyksin toimineeseen sisäpeliin tarvittaisiinkin aiempaa enemmän tasaisuutta. Torstaina on kuitenkin jälleen uusi mahdollisuus räjäyttää ketsuppipullo, sillä sään puolesta on luvassa jälleen lämmintä lyöntikeliä.

 – Tärkeimpiä, eli pisteitä, ei jäänyt Raahesta käteen. Toista jaksoa vietiin aika pitkälle, mutta loppuun asti ei ihan riittänyt sisällä eikä ulkona. Toki tasoitusjuoksu oli Haapakoskelta komea veto. Sisällä ei saatu peliä pyörimään oikein missään kohtaa. Perästä saatiin jonkun kerran väännettyä väkisin tilanne ja lyötyä muutama pinna.

Kaikki merkit viittaavat jälleen kuumaan ja jännittävään kohtaamiseen. Myös sarjataulukossa tilanne on erittäin tasainen ja molemmat joukkueet janoavat pisteitä. PattU löytyy taulukosta sijalta 10 ja on kamppailemassa tiukasti pudotuspelipaikasta. KaMa on sijalla 14 ja muutamallakin pisteellä sijaluku kohenisi jo kummasti. Eikä pudotuspelipaikkataistokaan kovin kaukana ole, pisteitä vain täytyy alkaa tippumaan hivenen tiiviimmällä tahdilla.

 – Sisäpelin perussuoritusten pitää parantua ja tilanteentekopelin pitää olla parempaa. Meillä ei vain peruspeli keulasta toiminut ja siinä pitää parantaa, että saadaan toistakymmentä kolmostilannetta ja kotiutusyrityksiä enemmän. Raahen tilannemäärä ei vain riitä, vaikka ulkopeli olisi kuinka hyvää. Yleensä kaveri kuitenkin sen pari vääntää väkisinkin. Sisäpelin peruspelin pitää olla se tärkein parannettava asia sunnuntailta, kertoi "Kume" KaMan parannuskohteista, jotta pisteitä Kankaanpää Areenalle torstaina jäisi.

KaMalla alkaakin nyt tiukka rypistys, kun vuorossa on kotipelit torstaina, lauantaina ja tiistaina.

 – Tämä on tälläistä päivä kerrallaan elämistä. Toki se on hyvä, ettei tarvitse matkustaa, kun säästäähän se energiaa. Mutta joskus kyllä ilmastoitu bussikin on ihan hyvä paikka viettää aikaa tälläisillä helteillä, ettei tarvitsisi auringonpaisteessa olla.

Otteluisäntä Satakunnan Osuuskauppa tarjoaa S-etukortilla tähän jännitysnäytelmään neljän euron alennuksen. Älä siis jätä tilaisuutta käyttämättä, vaan saavu nauttimaan Suomen kesäillasta huippupesäpallon parissa! Seuraava kotiottelukin on jo kulman takana, kun hallitseva Suomen mestari Sotkamon Jymy saapuu Kankaanpää Areenalle lauantaina. Liput otteluihin myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoihin!

 -MK


IMG-20210712-WA0002