Uutiset

KaMa jatkoi kotipisteputkeaan mestarin kustannuksella!

 

Kankaanpään Maila kohtasi lämpimässä lauantaisäässä hallitsevan Suomen mestarin ja Joni Rytkösen edustaman Sotkamon Jymyn. Yleisö varmasti viihtyi, sillä ottelu sisälsi melkoista pesäpallodraamaa sekä erikoisia ja hauskojakin kommelluksia tasaisesti läpi pelin. KaMa joutui lopulta kuitenkin toteamaan SoJyn vahvemmakseen supervuoroparin jälkeen luvuin 1-2 (4-6, 2-1, 0-2).

Vieraat aloittivat ottelun terävästi ja iskivät kolme juoksua komeilla välilyönneillä ottelun avaussisävuorossa. Kotiutustilanteita riitti tämänkin jälkeen, mutta seuraava juoksu syntyi toisen tasoittavalla Miikka Riikosen kotiutettua painavalla tappikumuralla Lauri Vierimaan. Sotkamon seuraavissa sisävuoroissa parivaljakko Roope Korhonen ja Joni Rytkönen tehtailivat lyöjänä ja tuojana ottelunsa toisen ja kolmannen juoksun. Neljännen aloittavalla onnistui myös Lauri Rönkkö.

KaMa lähti viimeisen tasoittavalle 1-6 takaa-ajoasemista. Kärjestä rakentui yhden palon ajolähtö, jota purkamaan asettui Miikka Riikonen. Ensimmäinen sivallus painui kakkosluukusta maisemaan ja kimmokkeiden ja harhaheittojen kautta kenttä tyhjeni ilman kunnaria. 4-6 tilanteessa vuoroon asteli Perttu Olli, joka puolestaan puhkaisi kentän kakkosrajasta. Tyhjään kenttään kunnaria yrittänyt Olli paloi kuitenkin niukasti kolmospesälle vieraiden kakkoskopparin Joona Kinnusen pelastettua tilanteen. Lisäjuoksuja ei enää syntynyt ja näin avausjakso SoJylle KaMan hyvästä kiristä huolimatta.

Toinen jakso alkoi SoJyn hienoisella painostuksella, joka tuotti tulosta toisen tasoittavalla Lauri Rönkön tappikumuran kotiutettua Joni Rytkösen. Tiukka tilanne aiheutti hieman parranpärinää, mutta KaMa käänsi tämän voimavaraksi, kun seuraavassa sisävuorossa rakentui paloton ajolähtö. Riikosen hidastettu lyönti poltteli Jymyn ulkokentällä tasoitusjuoksun arvoisesti. Tilannetta jatkoi Jouni Mäki, jonka merkattu tappikumura siirsi KaMan ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

IMG 4244

Kakkospalkinnon napanneella ja viisi juoksua lyöneellä Miikka Riikosella kävi lauantaina niin sanotusti risuun. Kuva: Juha Levonen

Ottelun seuraava kotiutustilanne nähtiin neljännen tasoittavalla, kun SoJy rakenteli Toni Laaksolle palottoman ajolähdön. Merkki oli päällä toisella lyönnillä, ja tästä alkoikin uskomaton tapahtumaketju. Teemu Utunen haisteli kakkospussiin suunnatun lyönnin hyvin, tuli vastaan ja poltti Niilo Piiponniemen selvästi kotipesään. Tarkoituksena oli varmasti ottaa tilanteessa myös takavaihdot, mutta ykköspesällä ollut Niko Korhonen ei uskaltanut liikkua, kun kotiutuslyönti suuntautui lähelle kakkospesää. Tätä ei lyöjänä ollut Laakso huomannut, vaan lähti etenemään. Hän huomasi Korhosen liian myöhään, yritti palata takaisin kotipesään, mutta ei ehtinyt, vaan paloi myös samalla Utusen polttoheitolla. Ajolähtötilanteessa etenijöillä on aina etenemispakko, ja kun lyöjänä ollut Laakso paloi, oli Korhosella etenemispakko. KaMa heitti pallon vielä kakkospesälle, jotta Jymyn täystuhovuoro olisi täydellinen. Tilanteen kolmas palo sinetöi jaksovoiton KaMalle.

Supervuoroparissa Jymy otti aloittavan vuoron. Se sai avausjuoksunsa harhaheitolla, kun Niko Korhosen näpistä lähtenyt polttoheitto karkasi yli kolmospesästä. Perään Jymy rakenteli palottoman ajolähdön. Roope Korhonen iski pallon mallikkaasti väliin, mutta koppariksi Arttu Vilanderin vaivojen myötä vaihdettu Perttu Olli poltti etenijän selvästi. Lukkari Henri Itävalo haisteli vielä tilaisuuden ja nappasi palon kakkospesällekin etenevästä etenijästä. SoJy sai kuitenkin vielä toisen juoksun Antti Kiiskisen hienolla kakkospuolen kumuralla. Tasoittavalla KaMa rakenteli palottoman ajolähdön, mutta Riikosen tappikumuran haki kopiksi kolmoskoppari Piiponniemi. Lisätilanteita KaMa ei enää saanut, ja näin supervuoropari ja ottelu meni hallitsevalle Suomen mestarille.

Huimaa pesäpallodraamaa on luvassa jälleen tiistaina, kun Kankaanpää Areenalle vieraaksi saapuu KaMa-kasvattien Topias Liljan ja Henri Puputin tähdittämä Tampereen Manse PP. Liput otteluun myy Tiketti. Tervetuloa kello 18 alkavaan otteluun jälleen nauttimaan mahtavasta trilleristä ja kannustamaan KaMa voittoon!

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK