Uutiset

KaMa hakemaan revanssia Manse PP -kohtaamisten toisesta osasta

 

Kankaanpään Mailan Superpesis-miehistö matkaa perjantaina Tampereen Kauppiin, kun se kohtaa rakkaan paikallisvastustajansa Tampereen Manse PP:n. Ottelu on kuuman tuplakohtaamisen toinen osa, kun tiistaina Kankaanpää Areenalla vieraillut Manse PP oli tuossa ottelussa vahvempi luvuin 0-2 (1-6, 2-7). Maila matkaakin Pirkanmaalle revanssi mielessään.

Tiistain kohtaamisessa KaMa nukkui ruususen unta jaksojen alussa, ja Manse pääsi neljän juoksun karkumatkalle heti molempien jaksojen avausvuoroparissa. Perjantaina KaMan onkin oltava hereillä heti alkuvihellyksestä saakka, jotta jaksovoitoista voitaisiin haaveilla. Myös ulkopelin on tiivistyttävä aiemmin kaudella nähdylle tasolle.

Tiistaisessa kohtaamisessa muutamat virheet auttoivat Mansen vaarallisen sisäpelikoneiston käyntiin, ja tämän jälkeen nähtiinkin hienoja lyöntejä palkittujen Juha Puhtimäen ja Juha Niemen johdolla. Täysin mahdottoman haasteen edessä KaMa ei ole, sillä paikoin Maila onnistuikin vieraiden kärjen pimentämisessä lukkari Henri Itävalon johdolla. Perjantaina vaaditaan samanlaisia otteita pidemmissä ja tasaisemmissa pätkissä.

KaMan kauden suurimmat vaikeudet ovat olleet oman sisäpelin kanssa, joka tarvitsee apuja ulkopeliltä ollakseen voittavalla tasolla. Tiistaina näitä apuja ei tullut, mutta KaMa sai kuitenkin kohtalaisen määrän kotiutustilanteita. Nämä on perjantaina hyödynnettävä paremmalla prosentilla, jotta pisteitä olisi luvassa. Kärki toimi tiistaina kohtalaisesti, mutta kotiuttajien työtä perjantaina helpottaisi vielä takapalojen määrän väheneminen.

 – Meiltä vaaditaan Tampereella päättäväisiä ratkaisuja mailan varressa sekä ulkopelin pitää olla energistä, jotta voisimme taistella ottelun voitosta. Katselemalla ja ihmettelemällä ei perjantaina varmasti pärjätä, toteaa neljästi tällä kaudella KaMan parhaaksi pelaajaksi valittu ja nyt toista peliä perätysten kultakypärää kantava Antti Kortteenperä, joka oli KaMan hahmoja tiistain pelissä.

KaMan sairastupa tyhjeni jo lupaavaan tahtiin, kunnes viimeisissä Manse PP ja SoJy -otteluissa on tullut jobinpostia. Huoli oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Perttu Ollin ja Arttu Vilanderin poissaolot ovat pelättyä lyhyempiä. Näistä Olli lienee mukana jo perjantain ottelussa. Heidän lisäkseen Ville Posti alkaa olla hyvin lähellä pelikuntoa. Muutamat poissaolot sekä arvokkaat lepotauot kuitenkin muokkaavat KaMan kokoonpanoa hieman paikallistaistojen toiseen osaan.

IMG 8827

KaMan ulkokentälle jäi viime kauden jälkeen suuri aukko, kun seuralegenda Jouni Itävalo päätti uransa. Tätä aukkoa on vaativalla etulukijan paikalla täyttänyt erinomaisesti suurelle yleisölle tuntematon veteliläinen. Kuva: Juha Levonen

KaMan kärki onkin ollut tähän saakka melko muuttumaton, ja kankaanpääläisyleisö on iloinnut varmasti varsinkin Teemu Utusen onnistumisista. Hänen lisäkseen kärjen vaihto-osastolla on ollut toinenkin iloinen yllätys, Antti Kortteenperä, joka lienee kankaanpääläisyleisölle hieman oudompi tuttavuus. Ulkona kolmospolttajan paikalla sekä vaihtotilanteissa vaativalla etulukijan paikalla hääräävä Veteli Pesiksen kasvatti on kovaa vauhtia pelaamassa itseään kankaanpääläisyleisön sydämiin.

 – Kokonaisuutena kausi on sujunut tähän mennessä ihan ok. Ulkopelissä voisi jopa sanoa, että yllättävänkin hyvin. Sisäpelikin on ollut ihan kohtalaista, mutta parannettavaa löytyy kyllä vielä molemmista. Sopeutuminen Superpesikseen ja KaMaan on kuitenkin mennyt hyvin, ja tässä homma varmasti paranee koko ajan, kertoi Kankaanpäässä kesän asuva ja talvella Vetelin koululla koulunkäyntiavustajana toiminut peluri.

Kortteenperän hienojen ulkopeliotteiden lisäksi kotiyleisön mieliin ovat varmasti jääneet myös taidokkaat vaihtolyönnit, joista on päästy nauttimaan viime kierroksilla koko ajan enenevissä määrin. Joukkueen sisäisessä kärkilyöntitilastossa Kortteenperä onkin neljännellä sijalla 50 kärkilyönnillä 14 ottelussa. Joukkueen etenijätilastoista hän sen sijaan löytyy toiselta sijalta heti kärkimies Lauri Vierimaan jälkeen. Yhdessä tilastokategoriassa miehellä on kuitenkin vielä tavoiteltavaa.

 – Kyllä tässä tavoitteena on vielä juoksukin lyödä tälle kaudelle, naurahtaa sisäpelissä numerolla kolme esiintynyt mailataituri.

Perjantain ottelun jälkeen KaMalla on kautta takana 15 ottelua ja edessä 12 ottelua. Vaikka kausi on vasta niukasti yli puolivälin, on KaMa perjantain ottelun jälkeen pelannut kaikki pelinsä sarjan kärkinelikkoa vastaan. Loppukaudella riittääkin siis tärkeitä pelejä sarjan keskikastin ja häntäpään joukkueita vastaan. Tämä näkyy Kortteenperän mukaan myös loppukauden tavoitteissa.

 – Kyllä tässä on tarkoitus koko ajan parantaa omaa peliä niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin, jotta lopuista otteluista pystyttäisiin keräämään mahdollisimman paljon pisteitä, ja ottamaan voittoja meidän päävastustajista.

Manse PP vastaan KaMa, toinen osa, Kaupissa perjantaina kello 18. KaMan seuraava kotiottelu on vuorossa jo sunnuntaina. Tuolloin Kankaanpää Areenalle saapuu toinen paikallisvastus, Petteri Kortelaisen ja Ville-Veikko Ollin edustama, Koskenkorvan Urheilijat. Nappaa lippusi otteluun Tiketistä ja saavu kannustamaan KaMa makeaan voittoon – Tervetuloa!

 -MK