Uutiset

KaMan paikallistaistot jatkuvat – Sunnuntaina vastassa Koskenkorva

 

KaMalla alkaa tiukka rypistys ennen Itä-Länsi -taukoa kun kymmeneen päivään joukkueella on viisi peliä, joista kaikki ovat kauden päävastustajia vastaan. Sunnuntaina vastassa on aina mielenkiintoinen paikallisvastus Koskenkorvan Urheilijat. Ja erityisen mielenkiintoinen tällä kaudella, kun joukkueen riveissä esiintyvät kankaanpääläisyleisölle hyvinkin tutut pelurit Petteri Kortelainen ja Ville-Veikko Olli.

Koskenkorvan kausi on ollut kolmijakoinen. Kausi alkoi heikosti, kun kahdeksaan ensimmäiseen otteluun tuli vain yksi voitto. Tätä seurasi neljän ottelun voittoputki, mutta kolmesta viimeisimmästä ottelusta tuloksena on ollut tappiot. Voittoputkensa aikana KoU nousi jo pudotuspelipaikoille, mutta löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta 12.

Juoksujen valossa joukkue löytyy jopa oletettua heikommilta sijoilta, sillä se on kuitenkin lyönyt kahdeksanneksi eniten ja päästänyt yhdeksänneksi vähiten juoksuja. Hyvä juoksusuhde ei ole kuitenkaan kantanut hyville sijoille, kun jaksotappiot ovat olleet usein tiukkoja eivätkä ilmajokiset ole pystyneet kääntämään näitä itselleen.

Koskenkorvan riveistä löytyy useita KaMa-taustaisia pelaajia. KaMa-kasvatti Petteri Kortelainen johtaa tällä hetkellä KoUn lyötyjen tilastoa komealla saldolla 2+33. Ville-Veikko Olli on KaMa-ajoiltaan poiketen pelannut enimmäkseen jokerina tai polttolinjassa. Mielenkiintoisella kolmen kotiuttajajokerin taktiikalla pelaavassa joukkueessa hän kantaa myös vastuuta vaihto- sekä etenemistyöskentelystä tarvittaessa.

Edellisten lisäksi KoUn riveistä löytyy kaksi kautta sitten KaMan junioreissa pelannut Otto Kauppinen sekä myöskin kaksi kautta sitten KaMassa lainalla käynyt Juuso Vuorenmäki. Vierailijan suurimpina tähtinä tuikkivat kokenut lyöjäjokeri, myöskin KaMa-taustainen, Jere Dahlström, lukkari Juho Hakomäki sekä ensimmäiseen Itä-Länteensä Mikko Kanalan korvaajaksi valittu Aku Kettunen.

IMG 8518

Kuvassa tuuletteleva Lauri Vierimaa valittiin KaMasta Itä-Länsiin Kettusen joukkuekaveriksi. Perjantaina Tampreella "Late" löi jo kauden neljännen kunnarinsa tyhjään kenttään. Onnittelemaan tulossa juuri Koskenkorvalta kesken kauden KaMaan siirtynyt Jouni Mäki. Kuva: Juha Levonen

KaMan sairastupa on ollut viime aikoina tyhjenemään päin. Perttu Olli ei ehtinyt loukkaantumisensa myötä menettää otteluakaan. Ville Posti puolestaan palasi pitkältä tauolta ja avasi kautensa Manse PP:n vieraana. Arttu Vilander on myös lähellä pelikuntoa. Tiiviin ottelutahdin myötä lepovuorossa Manse PP ottelussa oli Henri Pulkkinen sekä Lauri Vierimaa pelasi jokeripaidassa. Molemmat ovat kuitenkin täydessä pelikunnossa ja pelinjohtaja Mika Kulmalalla alkaakin riittää vaihtoehtoja kokoonpanoon.

Sunnuntaiksi on Kankaanpää Areenalle luvattu jälleen helteistä keliä. Tiiviissä ottelutahdissa helle on vaatinut varmasti veronsa tällä kaudella. Erityisesti paljon juoksevilla kärkietenijöillä fyysisetkin ominaisuudet ovat koetuksella, mutta sitäkin enemmän tiivis ottelutahti on näkynyt ja tulee näkymään henkisenä väsymyksenä ja keskittymisen puutteena. Tämä korostuu loppukautta kohti mentäessä ja ottelut alkavat nimiluettelon ja taitojen sijasta ratkeamaan entistä enemmän myös siihen, kumpi joukkue pystyy pitämään pakettinsa paremmin kasassa läpi ottelun.

Lämmin sää tietää hyvää lyöntikeliä, joka usein suosii parempaa sisäpelijoukkuetta. KoUn jokeriosasto onkin ollut tällä kaudella hyvässä vedossa, ja KaMan täytyy löytää aseet tämän pysäyttämiseksi. Toisaalta täytyy myös toivoa, että viime ottelun huilautukset näkyvät positiivisesti KaMan sisäpelissä, jonka täytyy myös pystyä vastaamaan KoUn mahdolliseen lyöntimyllyyn. Pelinjohtaja Kulmalan sanoin myös ulkopelin täytyy olla myös Manse-otteluiden jälkeen sellaisella tolalla, että se tarjoaa mahdollisuudet voittoon.

Kankaanpää Areenalla on sunnuntaina luvassa erittäin jännittävä ja lähtökohdiltaan tasainen ottelu. Ihme ei olisi, mikäli ratkaisua jouduttaisiin hakemaan jälleen jatkopalloilta. Olettaen, että Kankaanpään suljettu kenttä ja hyvät ulkopelijoukkueet eivät päästä ottelua repsahtamaan juoksukilvoitteluksi, nähdään ottelun ratkaisut silti sisäpelin puolella. Joukkue, jonka paketti pysyy paremmin kasassa sekä selviää sisäpelissään vähemmillä virheillä, tulee voittamaan ottelun. Molempien joukkueiden tulee vältellä merkkivirheitä ja takapaloja, jotta erittäin tärkeät pisteet jäävät ottelun päätösvihellyksen myötä haaviin.

KaMa lähtee hakemaan hakemaan ottelusta uutta alkua kaudelle, ja lihottamaan pistetiliään yhden kauden päävastustajansa kustannuksella. Nappaa lippusi Tiketistä, ja saavu kannustamaan KaMa voittoon KaMa-taustaisia pelureita pursuavasta Koskenkorvan Urheilijoista, sillä joukkue tarvitsee juuri Sinun tukeasi. Tervetuloa!


221385436 220802606717088 9100444237647925391 n-2