Uutiset

Taistelu pisteistä jatkuu – Late palaa Pihkalaan sinioranssissa

 

Kankaanpään Mailan tiivis pelitahti jatkuu ja tiistaina matka vie Hyvinkään Pihkalaan, jossa Lauri Vierimaa kohtaa ensimmäistä kertaa urallaan oman kasvattiseuransa Tahkon. Odotettavissa on jälleen jännittävä pesäspallotrilleri, kun joukkueet kamppailevat molemmille erittäin tärkeistä pisteistä.

 – Tätä peliä on odotettu jo kauden alusta asti. Vielä enemmän kuin Itä-Länttä. Upea juttu päästä pelaamaan huomenna, kun vastassa joukkue, jossa on paljon kavereita, ja varmasti katsomossakin on jokunen, joka on odottanut näkemistäni kentällä. Vielä kun on hyvä kausi alla, niin on mukavaa päästä näyttämään, että kyllä täällä vielä pelata osataan, jutteli innostunut Itä-Länteenkin valittu Lauri Vierimaa, jolle tiistain kohtaaminen on kauden kohokohta.

 – Ihan mukava päästä tämän kovan pelirumban keskellä olemaan myös muutama yö kotona, jatkoi Hyvinkäällä asuva pikakiituri.

Tahko löytyy sarjataulukosta viimeiseltä pudotuspeleihin oikeuttavalta sijalta kahdeksan. Tilanne viivan tuntumassa on kuitenkin äärimmäisen tasainen, ja jokainen piste on taistelussa erittäin tärkeä. Tahkon tilanteen tukalaksi tekee se, että joukkue on valahtanut kolmen ottelun tappioputkeen, jonka aikana se on hävinnyt peräpään SiiPelle, kärkiryhmän SoJylle sekä kilpakumppani PattUlle.

Tahko on lyönyt Superpesiksessä viidenneksi eniten juoksuja, jota selittää avoin ja joka puolelta läpilyöntivapaa Pihkalan kotikenttä. Toisaalta joukkue on myös päästänyt viidenneksi eniten juoksuja. Tappioputkea edelsi muutama runsasjuoksuinen ja makea voitto, mutta viime kierroksilla sekä sisäpeli että ulkopeli ovat sakanneet. Tilannetta ei myöskään paranna joukkueen loukkaantumistilanne.

 – Jonkin verran joukkue on muuttunut viime kaudesta ja omista ajoistani. Nyt Tahkolla on uusi lukkari ja paljon nuoria on käynyt kokeilemassa. Alanen ja Nikkanen ovat varmaan huomenna vielä sivussa loukkaantumisten takia, ja siellä on nyt vielä Iivonen toisena uutena lukkarina. Kaiken kaikkiaan he ovat kuitenkin esittäneet varsin pirteää peliä tällä kaudella, analysoi Vierimaa joukkuetta, jota hän edusti koko uransa tähän kauteen asti.

Tällä hetkellä Tahkoa vaivaa muutama kriittinen loukkaantuminen. Erityistä harmia on aiheuttanut se, että joukkueen tähtipelaaja Teemu Nikkanen ei ole ollut juoksukunnossa koko kaudella, eikä viimeisimmissä otteluissa edes pelikunnossa. Myös lukkari Petteri Alanen tippui pois vahvuudesta. Heitä tuuraamaan Tahko on hankkinut kokeneen kopparin Mikko Haukkalan sekä KaMan junioreista tutun lukkarin Joona Iivosen. Teemu Nurmion, Jere Vikströmin ja Kalle-Tapio Huuskon muodostama kärki on kuitenkin ollut läpi kauden vaarallinen, kuten myös kokenut lyöjäjokeri, Superpesiksen lyöjätilaston kahdeksas tehoin 2+40, Juha Korhonen.

 – Meidän pitää saada turhat virheet pois omasta pelistä eikä Pihkalassa tietenkään saa antaa läpilyöntejä, sillä he saavat siitä voimaa, kuten kaikki joukkueet. Heillä on keula Nurmio-Vikström-Huusko pelannut hyvin ja siihen pitää saada kapuloita rattaisiin sekä pitää Korhonen vähillä tilanteilla. Se helpottaisi sitten omaakin pelaamista, kun Tahkolla on tuo kotiutusosasto hieman kapeampi Nikkasen poissaolon myötä, näki "Late" iskunpaikat, joilla KaMa voisi kairata tärkeitä pisteitä Pihkalasta mukaansa.

IMG 1320

Tiistaina on luvassa Laurin kauden kohokohta, paluu "rikospaikalle" eli vanhalle kotistadionille Pihkalaan. Nähtäisiinkö kauden viides, ja ehkä kuudeskin, kunniakierros tyhjään kenttään? Kuva: Juha Levonen

 – Hyvin pitää meidän kuitenkin pelata, sillä Tahkolla on yhdeksikkö täynnä hyviä pelaajia sekä hyvä jokeriosasto.

KaMan peli hakee vielä uomiaan, mutta positiivisia merkkejä on alkanut vilkkumaan koko ajan enenevässä määrin. Edellisessä Koskenkorva-ottelussa Maila oli avausjaksolla jopa murskaavan ylivoimainen. Harmillisesti jänne ei vielä kestänyt koko ottelua, mutta avausjakso kuitenkin näytti, mihin joukkue parhaimmillaan pystyy, ja mitä sen pitää tavoitella tulevissa otteluissa. Rutiini tulee ja kasvaminen voittajaksi tapahtuu ajan kanssa.

Kuluvalla kaudella KaMan loukkaantumistilanne on näkynyt erityisesti koppariosastolla. Molemmat tuonne alunperin kaavaillut pelaajat, Arttu Vilander ja Ville Posti, alkavat olla lähellä pelikuntoa. KaMan kokoonpano on muutenkin elänyt kauden aikana paljon, mutta kärki Vierimaa - Teemu Utunen - Antti Kortteenperä on ollut muuttumaton ja loistavaa kautta pelanneen Vierimaan takana myös Utunen ja Kortteenperä ovat viime kierroksilla pelanneet kauden parhaita otteluitaan.

 – Olen jo monissa haastatteluissa sanonut, että muutos on varmasti suurin tekijä hyviin otteisiini, kun olin aika kauan samoissa ympyröissä. Ei tässä pelillisesti ole opittu mitään uutta, mutta ehkä vanhoja lyöntejä käytetty vähän aiempaa monipuolisemmin. Vastuuta on tullut mukavasti ja ulkopelissäkin on päässyt pelaamaan, mikä olikin suurin syy tämän muutoksen hakemiselle. Sielläkin olen mielestäni ihan paikkani täyttänyt, vastasi KaMan kärkimies kysymykseen, mitä syitä tämän kauden huikean, Itä-Länteenkin ovet aukaisseen, vireen taustalta löytyy.

 – Tietysti ainahan voi ja haluaisi pelata vieläkin paremmin, kun ei kukaan kuitenkaan täydellinen ole, hän lisäsi.

Lähes täydellistä on kuitenkin ollut Vierimaan tekeminen mailan varressa. 21 tuodulla juoksulla hän on KaMan sisäisen tilaston ylivoimainen ykkönen kymmenen tuodun erolla seuraavaan. Kärkipaikka löytyy myös kärkilyönneissä, joissa prosentti 73,13% on Superpesiksen top10-tasoa enemmän pelanneiden joukossa. 98 kärkilyöntiä puolestaan oikeuttaa koko sarjan tilastoissa sijalle kuusi.

Kentällemenokärkilyöntejä näistä on puolestaan 80, joka on koko Superpesiksen toiseksi korkein luku. Ainoastaan kolme ottelua enemmän pelannut JoMan Konsta Piironen löytyy edeltä. Vierimaa on iskenyt myös jo neljä kunnaria tyhjään kenttään. Superpesiksen kunnaritilastossa tuolla ollaan jaetulla viidennellä sijalla yhdessä ViVen kotiuttajajokerin ja kaksinkertaisen lyöjäkuninkaan Janne Mäkelän kanssa.

 – Henkilökohtaisesti tavoitteena on säilyttää tasoni tällaisena kauden loppuun asti. Aina on tietysti parannettavaa, mutta jos ei notkahduksia tapahdu, niin näinkin pelaaminen auttaa joukkuetta varmasti paljon loppukaudella. Joukkueena yritetään kerätä mahdollisimman paljon pisteitä ja varmistaa, että KaMa pelaa Superpesistä ensi kaudellakin, kertoi "Late" loppukauden tavoitteiksensa henkilökohtaisella ja joukkuetasolla.

Niitä tärkeitä pisteitä olisikin siis jaossa huomenna helteisellä Pihkalan kentällä. Luvassa onkin varmasti huippujännittävä näytös, kun kaksi pisteitä kipeästi tarvitsevaa joukkuetta mittelee paremmuudestaan. Vierimaa heittääkin terveisensä hyvinkääläisille – ja miksei kaikille muillekin – pesäpallon ystäville.

 – Kaikki vain katselemaan peliä! Tämä on molemmille tärkeä ottelu ja jaossa on isoja pisteitä.

Tahko vastaan KaMa Pihkalan pesäpallostadionilla kello 18. KaMan seuraava kotiottelu on puolestaan vuorossa torstaina, kun vastaan asettuu Ville Väliahon edustama Joensuun Maila. Ottelu Kankaanpää Areenalla alkaa kello 18, ja liput otteluun myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!

 -MK