Uutiset

Raportti KaMattaret - Reisjärven Pilke


Kankaanpään Maila - Reisjärven Pilke 2-0 (6-2, 10-2)

Ottelun kulku:

Kankaanpään ja Reisjärven tuplaviikonloppu huipentui TH-Kumi Areenalla pelattuun otteluun sunnuntaina 29.6. Edellisenä päivänä Reisjärvi kävi kiusaamassa Laitilaa, ja voitti jakson tämän hetken sarjakakkoselta, ja Kankaanpää taas pelasi 2-1 -pelin Pattijokea vastaan. 

Reisjärven kapteeni voitti hutunkeiton ja valitsi sisävuoron. Joukkueen ykköskärki Kaisa Rautio meni heti hyvin kentälle ja häntä päästiin koittamaan kotipesään saakka. Mailan ulkokenttä oli kuitenkin vahva, eikä avausjuoksua annettu Reisjärven tehtäväksi. KaMattarien Elisa Salonen sen sijaan päätti joukkueen omalla sisävuorolla lyödä palloa saman tien ajolähtötilanteessa kahden juoksun arvoisesti Anniina Kiviharjun ja Niina Jokisen juostessaa kotipesän turvaan. Joukkueen sisäpeli toimi hienosti heti alusta asti ja kokoonpanoa päästin pyörittämään yli kierroksen verran. Anniina Kiviharju osallistui kolmannen juoksun tehtailuun tällä kertaa mailan varressa, ja Ella Kaasinen sai hölkäten tuoda juoksun. 

Reisjärven kavennus nähtiin heti toisen vuoroparin aloittavalla, kun Riina Kiiskilä löi painepallon kolmospuolelle ja Hanna Paloranta toi joukkueen ensimmäisen juoksun ulkopelin avustamana. Toinenkin kotiutusyritys nähtiin heti perään kun ajotilanne jatkui, mutta tällä kertaa kotijoukkueen ulkokenttä onnistui eikä toista juoksua syntynyt. Omalla sisävuorollaan Maila onnistui jälleen hienosti luomaan painetta, ja kun Taiju Haanpää onnistui kotiutuslyönnissään ja Laura Jokinen iski pallon kolmospuolelta läpi kahden palon tilanteessa kahden juoksun arvoisesti, oli tilanne emännille jo 6-1. Reisjärvi onnistui vielä toistamiseen jälleen Kiiskilän ollessa mailan varressa, mutta enempää sijaa eivät vieraat sisäpelissä saaneet - näin ensimmäinen jakso Kankaanpäälle lukemin 6-2. 

Toiselle jaksolle Maila lähti samalla rauhallisella draivilla kuin ensimmäisellekkin - sisäpeli pyöri pyörimistään ja avausvuoroparissa iskettiin viisi juoksua: kolme Elisa Salosen iskuilla, yksi Anni Isoniemen välilyönnillä ja yksi jälleen Taiju Haanpään mailasta. Toisessa vuoroparissa tahti jatkui ja tällä kertaa Sanna Koivuniemi kotiutti Essi Ahosen ja Jenni Kemppainen Ella Kaasinen. Lukemat olivat näin KaMattarille jo 7-0. Reisjärvi pääsi yrittämään naista kotipesään toisella jaksolla vain viisi kertaa ja onnistumiset nähtiin kolmannen ja neljännen vuoroparin tasoittavalla. Mailan rynnistys juoksujen tehtailussa jatkui loppujakson ajan läpilyöntien merkeissä, kun Jenni Kemppainen iski pallon kunniajuoksun ja tavallisen juoksun arvoisesti maisemiin ja Ella Kaasinen löi joukkueen kymmenennen juoksun kakkosjatkeelta Taiju Haanpään juostessa aina kotipesään saakka. Näin ollen toinen jakso päättyi lukemiin 10-2 ja Kankaanpää juhli puhdasta 2-0 voittoa!

Ottelu oli tasaisen varmaa ja hyvää fiilistä sisältävä peli, joka myös rentoutti pelaajia. Pistemenetyksiä pitäisi välttää parhaan mukaan, ja hienointa oli, ettei edellispäivänä pelattu ottelu painanut jaloissa saati mielissä. Taiju Haanpää syötti mainiota tolppaa koko ottelun läpi, etukenttä, linja ja koppariosasto sekä jokerit pelasivat kaikki mallikkaasti hoitaen oman roolinsa. Jälleen Kankaanpään pistetilille ottelu, jossa jokainen pelaaja joko toi tai/ja löi juoksun! Lisäksi positiivista oli kolmostilanteiden hyvä kotiutusprosentti - 25 kolmostilanteesta kotiutettiin 16 kertaa. 

Joukkueiden kokoonpanot:

Kankaanpään Maila:

1. Jakso:

1. Anniina Kiviharju 2K
2. Niina Jokinen 3K
3. Anu Kiviharju 1V
4. Taiju Haanpää L
5. Laura Jokinen 2P
6. Ella Kaasinen 3P
7. Maija Mäkeläinen S
8. Jenni Kemppainen 2V
9. Anni Isoniemi 3V
10. Sanna Koivuniemi 
11. Essi Ahonen
12. Elisa Salonen

2. Jakso:

1. Anniina Kiviharju 2K
2. Niina Jokinen 3K
3. Anu Kiviharju 1V
4. Taiju Haanpää L
5. Elisa Salonen 3V
6. Laura Jokinen 2P
7. Ella Kaasinen 3P
8. Maija Mäkeläinen S
9. Jenni Kemppainen 2V
10. Sanna Koivuniemi
11. Essi Ahonen
12. Anni Isoniemi

Reisjärven Pilke:

1. Kaisa Rautio S
2. Mervi Oravakangas 2V
3. Hanna Paloranta 2P
4. Iina Lehtinen L
5. Johanna Pieniniemi 1V
6. Minna Muhonen 3P
7. Sanna Sorvisto 3K
8. Hanna Muhonen 3V
9. Krista Fomin 2K
10. Riina Kiiskilä
11. Anniina Nyman
12. Jonna Haikara

Lyödyt / tuodut :

1. Jakso:

1-0 Elisa Salonen / Anniina Kiviharju
2-0 Elisa Salonen / Niina Jokinen
3-0 Anniina Kiviharju / Ella Kaasinen
3-1 Riina Kiiskilä / Hanna Paloranta
4-1 Taiju Haanpää / Niina Jokinen
5-1 Laura Jokinen / Elisa Salonen
6-1 LAura Jokinen / Taiju Haanpää
6-2 Riina Kiiskilä / Sanna Sorvisto

2. Jakso:

1-0 Elisa Salonen / Anniina Kiviharju
2-0 Anni Isoniemi / Laura Jokinen 
3-0 Elisa Salonen / Essi Ahonen
4-0 Elisa Salonen / Niina Jokinen
5-0 Taiju Haanpää / Anu Kiviharju
6-0 Jenni Kemppainen / Essi Ahonen
7-0 Sanna Koivuniemi / Ella Kaasinen
7-1 Johanna Pieniniemi / Mervi Oravakangas
8-1 Jenni Kemppainen / Maija Mäkeläinen
9-1 Jenni Kemppainen / Jenni Kemppainen 
10-1 Ella Kaasinen / Taiju Haanpää
10-2 Hanna Muhonen / Anniina Nyman

Palkitut:

Kankaanpään Maila                I Anu Kiviharju               II Ella Kaasinen

Reisjärven Pilke                      I Mervi Oravakangas     II Hanna Paloranta

Yleisöä:

308