KaMa ei onnistunut ryöstössä Vierimaan Pihkalaan paluussa

Kankaanpään Maila kohtasi tiistaina Hyvinkään Tahkon Pihkalassa käydyssä ottelussa. Ottelu oli erityislaatuinen eräälle KaMan pelaajalle, kun Lauri Vierimaa palasi Pihkalaan sinioranssissa asussa, ja pelasi ensimmäistä kertaa kasvattiseuraansa vastaan. KaMa oli vähintään pisteessä kiinni Tahkon viimeiseen sisävuoroon asti, mutta joutui toteamaan lopulta isännät vahvemmaksi luvuin 2-0 (9-4, 2-1).

KaMa siirtyi ottelussa johtoon avausvuoroparissa, kun Miikka Riikosen komea lyönti kotiutti juuri Vierimaan. Isäntien vastine tuli kuitenkin heti seuraavassa sisävuorossa. Kärkilyöjä Teemu Nurmio puhkaisi kentän kolmosluukusta kunnarin arvoisesti. Tämä aukaisi isäntien sisäpelin siinä määrin, että Tahko rallatteli vielä viisi juoksua lisää komeila yksittäisillä lyönneillä.

Tahko iski juoksuja seuraavissakin vuoroissa, ja KaMa joutui lähtemään lopulta viimeisen tasoittavalle 9-1 takaa-ajoasemassa. KaMan kirin aloitti Tahkon harhaheitto kakkospesältä, jolla Manu Haukkala kirmasi kotiin asti. Perään rakentuneista tilanteista Kari Kellokosken tappikumura kotiutti Perttu Ollin ja Riikosen kakkospuolen pommi Toni Pomellin. Hyvästä sisävuorosta huolimatta isäntien johto oli ehtinyt repsahtaa liian suureksi ja jakson loppuluvut kirjattiin 9-4.

– Oli ihan mukavaa, että pelissä oli pieni lisämauste. Ei ole viime vuosina ollut enää hirveästi pelejä, joita olisi jännittänyt, mutta tänä vuonna on saanut niitä jo pari kappaletta. Niin se vain on, että pieni jännitys on aina hyvästä, kun silloin sitä keskittyy huomattavasti enemmän peliin, kommentoi jälleen KaMan ykköspalkinnon napannut Lauri Vierimaa lehdistötilaisuudessa.

KaMa tuli toiselle jaksolle tiivistettyään ulkopeliään. Jakso sujuikin hienoisessa KaMan hallinnassa, kun isäntien sisäpelimylly saatiin pysäytettyä. Jatkuva sisäpelipaine tuotti lopulta tulosta kolmannen aloittavalla, kun kakkospalkinnon napannut Miikka Riikonen kotiutti Teemu Utusen komealla kakkosjatkekumuralla. Tämä jäi lopulta KaMan jakson ainoaksi onnistumiseksi.

Neljännen tasoittavalle KaMa lähti pitämään jakson nollilla varmistaakseen pisteen sekä pääsyn taistelemaan ottelun voitosta. Vuoro alkoikin hyvin, kun kärkimies Teemu Nurmio saatiin poltettua ykköspesälle. Seuraavana vuoroon tulleen Patrik Vartaman toinen lyönti livahti kuitenkin takaa kakkospuolelta helpohkosti läpi ja kunnarin myötä jakso tasoittui. Kotijoukkueen täyden pistepotin varmisti lopulta perään rakentuneesta ajolähdöstä Kalle-Tapio Huusko keskipompullaan.

– Ensimmäinen jakso oli niin kuin numerot näyttää. Ei oltu oikeastaan edes pelaamassa siellä ja oli kaiken puolin ihmeellistä peliä. Toisella jaksolla saatiin sitten ulkopeli vähän pitämään, mutta sisällä sitten vähän tumpuloitiin. Ottelu sitten ratkesi tuohon lyöntiin, jolla olisi pitänyt päästä kentälle, mutta se lipsahtikin läpi. Se oli sitten siinä se peli, harmitteli Vierimaa ensimmäisen ja toisen jakson heikkoja hetkiä.

Surkuttelemaan ei kuitenkaan tiukassa pelitahdissa kannata jäädä, sillä pelit jatkuvat Kankaanpää Areenalla jo torstaina kello 18. Vastaan asettuu kaimaseura ja Ville Väliahon edustama Joensuun Maila. Liput otteluun myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa tärkeään voittoon!