Uutiset

Jouni Itävalo palaa KaMaan!

 

Kankaanpään Maila vahvistuu loppukauden ajan seuraikoni Jouni Itävalolla. Uransa viime kauteen päättäneen pitkäaikaisen kapteenin poltteet takaisin pelikentille kasvoivat ajan kuluessa liian koviksi vastustaa.

 – Pesäpallo minut sai palaamaan. Kyllähän tämä yllätti vähän itsenikin, kun pitkän aikaa ei ollut hinkua takaisin. Se kuitenkin kasvoi pikkuhiljaa, ja kun tällaisen päätöksen tekee ja mukaan lähtee, niin kyllähän tässä pitää olla kova palo ja halu lajin pariin. Ja kun se oli, niin päätöskin paluusta tuli sitä myöten tehtyä, kertoi Itävalo paluun taustoista.

 – Hienoa, että KaMa uskaltaa ottaa riskin minun kanssani, ja luottaa ja uskoo siihen, että pystyn joukkuetta auttamaan, kun en ole kuitenkaan lajia ihan kauheasti hetkeen tehnyt. Nyt pitää vielä olla tuon luottamuksen arvoinen.

Nelinkertainen Itä-Länsi -pelaaja ja kaksinkertainen SM-pronssimitalisti Joensuun Mailasta kausilta 2014-15 alkoi kaipaamaan tauollaan lopulta erityisesti joukkuelajin hienouksia.

 – Tosi hyvillä mielin olen sopimuksesta, kun saa kuulua olemaan osa jotain itseä isompaa, eli joukkuetta. Sehän tässä onkin tosi siistiä, että pääsee pukukoppiin, ja yhdessä joukkueen kanssa miettimään, suunnittelemaan ja taistelemaan. Se tässä lajissa onkin yksi hienoimpia juttuja.

Kasvattiseuraansa Kankaanpään Mailaa yhdeksän kautta Superpesiksessä, joista ensimmäinen kaudella 2002, sekä kolme kautta Ykköspesiksessä edustanut kokenut Itävalo ei lähde tavoittelemaan heti kuuta taivaalta, vaan painottaa järkeä paluuseen liittyen.

 – Olen minä tässä kesän ja talven huolta itsestäni pitänyt sekä treenaillut, vaikkei se välttämättä ole ollut ihan sillä tasolla, jota tämä laji vaatii. Totta kai tässä on vielä hieman kirittävää ja järki sekä maltti pitää löytää koutsien kanssa tähän paluuseen, että pystyisin pelaamaan loppukauden, kuten itse olen, ja ehkä joukkueen johtokin on, ajatellut. Tässä ei saa nyt lähteä hamuamaan liikaa heti kerralla, ja tässä onkin omat haasteensa hoitaa tämä hyvin.

Kaiken kaikkiaan Superpesiksessä runkosarjan sekä alemmat ja ylemmät loppusarjat huomioiden 523 ottelua pelannut, 16+97=113 lyönyt, 431 juoksua tuonut sekä 2309 kärkilyöntiä kerännyt Itävalo tuo joukkueeseen loppukauden ajaksi erityisesti arvokasta kokemusta. KaMan otteita seurannut "Sepi" onkin ollut iloinen KaMan nuorien esiinmarssista viime kauden jälkeen

 – Tosi hyviä ja lahjakkaita junioreita on KaMalla ollut tällä kaudella mukana sekä erityisen onnellinen voi olla siitä, että moni oma kasvatti ja kokenutkin nuori on nostanut tasoaan. Ei ole ollut isoista asioista kiinni, että pisteitä olisi plakkarissa enemmänkin. Ehkä kuitenkin sellainen tasaisuus ja rutiini on vielä puuttunut, mikä veisi paremmille sijoille, näki Itävalo.

IMG 1762

Peukut pystyyn ja vastustajat varokoot, sillä sheriffi on palannut taloon! Kuva: Juha Levonen

 – KaMalla on tällä kaudella todella nälkäinen ja nöyrä porukka, johon on hieno tulla mukaan. Ehkä pystyn sinne tuomaan vähän jotain uutta ja vanhaakin näkemystä, mikä voisi joukkuetta auttaa. Aika näyttää, miten tämän kanssa käy. Joukkuehenki on kuitenkin mielestäni todella hyvä vaikeista pelillisistä jaksoista huolimatta, mikä edesauttaa sitä, että peli voisi loppukaudella lähteä rullaamaan vielä paremminkin.

KaMan henkinen johtaja sekä sisä- ja ulkopelin selkäranka, tuki ja turva viime kausina ollut Itävalo lähtee maltillisin tavoittein loppukauteen, ja kuten Itävalolta odottaa sopii, joukkue edellä.

 – Henkilökohtaisesti lähdetään tässä etenemään peli kerrallaan. Toivottavasti pääsen tässä mahdollisimman pian sellaiselle tasolle, että pystyn auttamaan joukkuetta. Taistellaan nyt tämä kausi kunnialla pakettiin, ja koitetaan saavuttaa niin hyvä tulos kuin on mahdollista ja saatavilla.

Päätöksen paluuottelun ajankohdasta Itävalo jättää valmennusjohdolle.

 – Paluu tulee eteen, kun olen valmennuksen mielestä valmis auttamaan joukkuetta. Itse täytyy puolestaan tehdä hommia niin, että se olisi mahdollisimman pian. Tietyn aikaa pitää tässä varmasti toistoja hakata, että tatsi lajiin löytyy, ja loppusilaus tulee sitten itse peleistä, että pääsee siihen pelimoodiin. Itse siihen uskon, että eiköhän se sieltä tule.

Mielenkiintoisen lisämausteen Jounin paluu tuo myös siinä mielessä, että KaMassa esiintyvien Itävalojen määrä nousee kahteen. Tämän kauden lukkari Henri on nimittäin Jounin serkku, ja pelurit tulevat olemaan ensimmäistä kertaa joukkuekavereita.

 – Mielenkiintoinen juttu tulee kyllä olemaan, että pääsee Henrin kanssa ensimmäistä kertaa samaan joukkueeseen. Tuntuu, että mies on herännyt nyt Kankaanpäässä pienestä horroksesta, kun on täynnä peli-iloa sekä intoa ja nauttii pelaamisesti KaMassa. On kyllä hienoa hypätä vierelle ja pelata kimpassa.

 – Muutenkin on mukavaa, kun lauantaina pääsee näkemään koko joukkueen ensimmäistä kertaa. Odotan innolla sitä.

Järki ja into toistuvat KaMan lisäksi IPV:tä, Lippoa ja JoMaa Superpesiksessä edustaneen Itävalon puheissa. Hän ei maltakaan odottaa pääsyä pelaamaan jälleen KaMa-fanien edessä.

 – Kiva päästä taas kotikentälle. Toivottavasti pelaamme hyvää pesistä ja siellä olisi ihmisiä sitä katsomassa. Otetaan tästä loppukaudesta yhdessä irti kaikki se, mitä otettavissa on!

Jounin pelaajakortti Pesiksen Maailma -sivustolla


 -MK