KaMan voittoputki jatkuu vaiherikkaan ottelun jälkeen!

Kankaanpään Maila palasi tositoimiin viikon mittaisen Itä-Länsi -tauon jälkeen. Vieraaksi saapui viime kierroksilla heräillyt sarjajumbo Haminan Palloilijat. KaMa kasvatti voittoputkensa jo kolmen ottelun mittaiseksi erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen. Tärkeät pisteet tarttuivat mukaan kaksijakoisen avausjakson ja näytösluontoisen loppupelin ja supervuoroparin jälkeen lukemin 2-1 (3-6, 5-0, 2-0).

Isännät tulivat terävästi ottelun alkuun ja rakensivat heti palottoman ajolähdön, josta Antti Kortteenperä siirsi KaMan johtoon kolmossauman puhkaisullaan. Ulkovuorossa Hamina jätettiin vaille kolmostilanteita ja toisessa sisävuorossa lyötiin lisää kaasua. Kärki rakenteli yhden palon ajolähdön, josta Kari Kellokoski onnistui viimeisen lyönnin tarkalla näpillään. Seuraavana vuoroon asteli Miikka Riikonen, jonka ensimmäisen lyönnin merkkaamaton tappikumura siirsi isännät jo 3-0 johtoon. Vieraat saivat peliään käyntiin toisen aloittavalla ja kavensivat 3-2:een Otso Mäkelän kolmossaumalyönnillä ja Kimmo Lukkarin pitkällä näpillä kakkospussiin.

Aloitimme pelin ensimmäisessä vuorossa aika nuhaisesti, mutta sitten seuraavissa vuoroissa saimme haminalaisen hurmoksen päälle vähäksi aikaa. Se kuitenkin lopahti sitten siihen. Hyvä jaksovoitto, mutta toinen jakso ja superi oli aika surkeaa. Olemme tässä nyt kuitenkin vähän paremmin pelanneet kuin alkukaudesta, mutta olisihan se kivempi voittaa kuin hävitä, jutteli vieraiden ykköspalkittu, kaksi lyönyt, yhden tuonut ja seitsemän kärkilyöntiä kerännyt Otso Mäkelä lehdistötilaisuudessa.

KaMa jäi kolmannessa vuorossa vaille kakkostilanteita ja Hamina sai tästä lisää voimaa. Tasoittavalla HP esitti pitkän lyöntivuoron, jonka aikaiset KaMan räikeät ulkopelivirheet pakottivat pelinjohtaja Mika Kulmalan käyttämään aikalisän. Otso Mäkelän, Matias Hangasmaan ja Joona Mäkelän kakkospuolen kumuroiden sekä Kimmo Lukkarin räpylän lävistäneen linjalyönnin jälkeen taululla olivat 3-6 lukemat. KaMa rakenteli viimeisessä sisävuorossa vielä palottoman ajolähdön, mutta lukkari Hangasmaa hyydytti isäntien sisäpelin täysin varmistaen vieraille avausjakson voiton hienon nousun päätteeksi.

– Meillä oli tässä viikon pelitauko, ja siltä se ensimmäinen jakso sitten vähän näyttikin. Oltiin siinä kyllä aika lapasia ulkona. Tällä kaudella on kuitenkin menty monesti jatkopalloille, ja tauolla päätettiin, ettei se ole meille uutta ja voitosta pelataan. Se on loppukauden teema. Toinen jaksohan näyttikin sitten paremmalta, ja superissa vielä tehtiin kaksi ja jätettiin kaveri nollille, kertoi puolestaan kolme juoksua tuonut, seitsemän kärkilyöntiä kerännyt ja KaMan ykköspalkinnon napannut Lauri Vierimaa käänteentekevästä jaksotauosta.

IMG 4531

Tähän se päättyi. KaMan kakkospalkitun Antti Kortteenperän (2 lyötyä, 2 tuotua, 7/8 kärkilyöntiä) polttoheitto löysi tiensä ottelun parhaaksi ulkopelaajaksi valitun Henri Itävalon räpylään ennen kuin etenijä on kotipesässä. Kuva: Juha Levonen

Pelinjohtaja Kulmala sai koottua isäntien rivit jaksotauolla ja KaMa tuli toiselle jaksolle kuin uudestisyntyneenä. Vieraat jätettiin jaksolla tylysti kokonaan vaille kolmostilanteita. KaMan vei johtoon Jouni Mäki kakkosjatkeen puhkaisullaan ensimmäisen tasoittavalla. Ex-KaMa Teemu Rouhiaisen upea pelastus säästi vieraat enemmiltä juoksuilta. Toisen tasoittavalla ketsuppipullo lävähti kunnolla auki. Ensin Riikosen merkkaamaton tappikumura siirsi isännät 2-0 johtoon. Jouni Mäen tarkka sijoitus kolmoskopparin eteen lisäsi johtoa. Lisää tuli Kortteenperän taidokkalla pussinpohjahidastetulla sekä Manu Haukkalan puolikkaalla kakkosjatkeen puhkaisulla. Jakson loppuluvuiksi jäivät toisen vuoroparin jälkeen taululla olleet 5-0 lukemat.

– Vähän ehkä kaveri avusti muutamassa kohdassa, mutta pääosin saatiin hyvillä lyönneillä juoksut ja avausjakso meille. En tiedä sitten, mitä tapahtui, kun pukukopista palattiin, sillä kentällä ei ainakaan tapahtunut yhtään mitään toisella jaksolla. Ei oikein saatu konetta käyntiin, vaikka olisi pitänyt saada. Superissa kaveri löi sitten hyvillä lyönneillä kaksi ja sitä on vähän helpompi sitten puolustaa. Onnittelut KaMalle, ansaitut kaksi pistettä heille, ja uskon, että yhtä ansaittu yksi piste meille, myönsi vieraiden pelinjohtaja Petri Pulliainen.

Supervuoropariin hutunkeiton voittanut HP valitsi ulkovuoron. KaMa rakenteli aloittavallaan kärjestä yhden palon ajolähdön. Ensimmäisenä vuoroon tuli Kari Kellokoski rikkoen kuparisen toisen lyönnin hienolla keskikumuralla. Miikka Riikonen jatkoi ja lisäsi viimeisen lyönnin keskisaumakiskaisullaan lukemat 2-0:aan. Näistä lukemista lähdettiin myös HP:n tasoittavalle. Vaikean toisen jakson jälkeen vieraat rakentelivat kärjestään välittömästi palottoman ajolähdön. Kimmo Lukkarin hyvästä näpistä ja Otso Mäkelän kakkosrajaleikkurista Lauri Vierimaa tehtaili kotiyleisön iloksi palot kotipesään. Juhlimaan päästiin lopulta kolmannen kotiutusyrityksen myötä, kun Sasu Toikan kumura jäi linjaan ja Antti Kortteenperä poltti etenijän varmasti kotiin.

Se oli ihan mallikas peli sen alun jälkeen. Yritimme valmistautua niin, että pelitauon jälkeen olisimme valmiina, mutta ulkopeli oli kyllä alussa jähmeää eikä siellä ollut ihan sitä täyttä terävyyttä. Vastustaja käytti sen kyllä sitten hyväkseen. Haminalta tuli komeita lyöntejä, ja kun he saavat hurmoksen päälle, niin ovat kyllä paha joukkue pideltäväksi. Hieno nousu kuitenkin, kun toinen jakso oli lopulta aika selkeästikin meidän, ja superissakin oli hienosti rakennetut pinnat. Täytyy tyytyväinen olla kyllä voittoon, summasi pelinjohtaja Kulmala KaMan pelin annin.

Nämä tiukat pelit ovat alkaneet nyt kääntyä meille. Tosi hienoa, että olemme saaneet parannettua peliämme niin, että voittoja on alkanut tulla. Sitä kautta on sitten aina mukavampaa. Tällaiset voitot varsinkin tuovat energiaa, joissa noustaan hyvin ja käännetään peli vielä voitoksi, iloitsi "Kume".

KaMan kausi jatkuu viikonloppuna Pohjois-Karjalan kiertueella, kun lauantaina matkataan kaimaseura Joensuun Mailan vieraaksi, ja sunnuntaina jatketaan Kiteen Pallon vieraana. Molemmat ottelut alkavat kello 17. Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona 18.8., kun Kankaanpää Areenalle vastustajaksi saapuu Kempeleen Kiri. Nappaa lippusi tuohon otteluun Tiketistä ja saavu kannustamaan KaMa jälleen makeaan voittoon!