Uutiset

KaMa voittoputkessa Pohjois-Karjalan kiertueelle

 

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu tuplavieraspeleillä, kun joukkue matkaa Pohjois-Karjalaan. Lauantaina vastaan asettuu kaimaseura Joensuun Maila ja sunnuntaina kohdataan Kiteen Pallo. Molemmat ottelut alkavat kello 17. KaMa pääsee lähtemään matkaan mukavassa kolmen ottelun voittoputkessa ja neljän ottelun pisteputkessa, joka käynnistyi juurikin kotiottelusta JoMaa vastaan.

Lauantain kohtaamisessa vastaan asettuu sarjataulukon viidentenä majaileva Joensuun Maila. Kauden mitali- ja mestarisuosikkeihin lukeutuneen JoMan kausi on ollut odotuksiin nähden haastava. JoMan johtoporras päätyikin vaihtamaan pelinjohtajaa, kun maaliskuussa jatkosopimuksen tehnyt Mikko Korhonen sai väistyä mestarivalmentaja Petri Pennasen tieltä.

JoMa nappasikin Pennasen paluuottelussa makean ja puhtaan 0-2 vierasvoiton aina vaikealta Saarikentältä, kun sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva Vimpelin Veto joutui antautumaan. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun kaksi päivää myöhemmin Veto kylvetti rumin lukemin JoMaa Joensuussa. Tämän lisäksi pitkän poissaolon jälkeen rosteriin palannut Antti Hartikainen loukkaantui pahasti. Ambulanssilla sairaalaan kuljetetun Hartikaisen kausi lienee mitä todennäköisimmin ohi.

JoMan materiaali riittää kuitenkin taistelemaan nykyistä kovemmista sijoituksista. Kärki on kova ja kankaanpääläisille tuttu lukkari Ville Väliaho on ollut viime kierroksilla kovassa vireessä. Esimerkiksi Vimpelissä mies iski uransa ensimmäisen kunnarin Superpesis-tasolla. Nopeita kärkipelaajia ovat kotiuttamassa myös Superin ehdotonta eliittiä olevat Aleksi Rautiainen ja Patrik Wahlsten, jotka löivätkin Kankaanpäässä JoMan yhtä vaille kaikki juoksut.

 – JoMalla on tällä kaudella potentiaalia pelata vaikka kultamitalista asti. Koosteesta löytyy monta lupaavaa nuorta kaveria sekä äärimmäisen vaarallinen jokerikaksikko. Lisäksi heillä Suomen parhaita ulkopelaajia, kuten Iiro Kuosa ja Mikko Kemppainen. Meidän pitää pelata kokonaisuutena hyvin sekä tasapainoinen peli sisällä ja ulkona, jotta pisteitä tarttuisi mukaan, näki KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala.

IMG 2278

Hienoa kautta pelaava Teemu Utunen tuuletteli sekä JoMa- että KiPa-kotiotteluissa kentän parhaan ulkopelaajan palkintoa. "Utun" hyviä otteita sisällä sekä ulkona tarvitaan myös Pohjois-Karjalan kentillä. Kuva: Juha Levonen

KaMa nousi menneellä viikolla Koskenkorvan ohi 12:nneksi ja pois karsijan paikalta. Sunnuntaina vastaan asettuu sijan korkeammalla majaileva Kiteen Pallo, jonka kausi ei myöskään JoMan tapaan ole sujunut oikein odotusten mukaisesti. Kiteetä veikkailtiin kauden alla pudotuspeleihin haastamaan isompiaan, mutta vaikka viime viikkoina meno on parantunut huomattavasti alkukauteen nähden, alkaa joukkue olemaan auttamatta jäänyt pudotuspelijunasta.

Ohuet mahdollisuudet joukkueella vielä kuitenkin on, mikäli se nappaa lopuista peleistään useamman kolmen pisteen potin, sillä kautta on jäljellä joukkueella vielä neljä ottelua. Verrata voi kuitenkin vaikkapa KaMaan, jolla otteluita on vielä peräti kuusi siitä huolimatta, että IPV-vierasottelu jää pelaamatta. Luvassa sunnuntaina on jännittävä kohtaaminen, sillä sarjan häntäpään sijoituksista huolimatta vastassa ovat hyvävireiset joukkueet; Kitee on napannut kolme voittoa viimeisestä viidestä ottelusta siinä missä KaMan saldo on kolme kolmesta.

KaMan kotiottelu heinäkuun alkupuolella kääntyi jännittävien vaiheiden jälkeen Kiteelle kotiutuslyöntikilpailun jälkeen KaMan virheiden myötä. Nyt KaMa on kuitenkin vahvistunut Jouni Itävalolla ja oppinut viime kierroksilla kääntämään tiukat pelit voitoksi. Haussa onkin kotiottelua parempi lopputulos, jotta eroa saadaan kammettua lisää Koskenkorvaan sekä Haminaan ja Siilinjärveen. Myöskään KaMan pudotuspelihaaveet eivät ole vielä täysin karanneet, mutta Kiteen tapaan kolmen pisteen potteja pitää alkaa tippua tiheään tahtiin loppukauden aikana, jotta haaveet pysyisivät elossa.

 – Kiteellä on kova joukkue, mutta urheilu on siitä mielenkiintoista, että kehitys ei aina kulje suoraan eteenpäin eivätkä kaudet ole veljiä keskenään. Kovan edellisen kauden jälkeen voi tulla vaikeampiakin aikoja ja hetkiä. Edelleen meillä on kuitenkin fokus omassa pelissä ja sen kehittämisessä. Voitot seuraavat sitten hyviä otteita ja lopuksi katsotaan, mihin se riittää. Tietysti sijoitukset 12:n joukkoon ja ainakin kolmen joukkueen jättäminen taa olisivat meille tärkeitä etappeja, kertoi "Kume".

Pohjois-Karjalan kiertueen ensimmäinen koitos on siis Mailojen kohtaaminen Joensuussa lauantaina kello 17. Pelit jatkuvat sunnuntaina Kiteen Rantakentällä samalla kellonlyömällä. Seuraava kotiottelu on vuorossa keskiviikkona, kun Kankaanpää Areenalle saapuu Kempeleen Kiri. Nappaa lippusi otteluun Tiketistä ja saavu kannustamaan KaMa voittoon – Tervetuloa!

 -MK