Uutiset

KaMa kohtaa Tahkon Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysottelussa

 

Kankaanpään Maila kohtaa Superpesiksen runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Hyvinkään Tahkon. Ottelu on Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysottelu, jonka tuotoilla on tarkoitus nyt ja tulevaisuudessa tehdä konkreettista hyvää kankaanpääläisille. Sunnuntaina pelattava ottelu alkaa kello 17.

Runkosarjaa on pelaamatta enää kaksi kierrosta ja molemmilla joukkueilla tilanne sarjataulukossa on äärimmäisen tiukka. Isoista pisteistä pelataan erityisesti Tahkon kannalta, joka on tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemännellä sijalla. Pudotuspelipaikka on kuitenkin kaikkea muuta kuin varma, sillä sijat 6–10 löytyvät pistekeskiarvolla mitattuna 0,11 pisteen sisältä.

Seitsemäntenä olevan Tahkon pistekeskiarvo on 1,35, kun pudotuspelien ulkopuolelta yhdeksänneltä sijalta löytyy Pattijoen Urheilijat keskiarvolla 1,29. Väliin mahtuu Kempeleen Kiri keskiarvolla 1,33. Jokainen kerätty tai keräämätön piste näkyy siis näiden joukkueiden keskiarvossa armotta ja tilanne viivan tuntumassa muuttuu joka kierroksen jälkeen. Tahkolla onkin siis Kankaanpäässä paljon pelissä.

KaMankin tilanne on tiukka, muttei niin äärimmäinen kuin Tahkon. KaMa löytyy karsijan paikalta sijalta 13. Takana oleviin Haminaan ja SiiPeen on hieman matkaa. HP pysyy kuitenkin varmasti KaMan takana, mikäli se menettää tai KaMa saa yhdenkin pisteen. SiiPe puolestaan tarvitsee KaMan ohi noustakseen jäljellä olevista kahdesta ottelusta neljä pistettä enemmän kuin KaMa. KaMan täytyykin pitää silmällä takana olevia, sillä runkosarjan kaksi viimeistä joukkuetta joutuvat keskinäiseen putoamiskarsintaan, jonka häviäjä tippuu Ykköspesikseen kaudeksi 2022.

 – Vähän on viime kierroksilla ollut peli hengetöntä ja väsynyttä sohimista. Sinänsä harmillista, ettei olla oltu niin energisiä, kun päävastustajat ovat olleet vastassa eivätkä tappiot ainakaan tuota energiatasoa nosta. Lauantaina olikin palautuspäivä, jotta kotipelissä olisi taas parempi ilme sekä pystyttäisiin keskittymään ja suorittamaan paremmin, harmitteli pelinjohtaja Mika Kulmala viime kierrosten niukkoja tappioita.

Samalla KaMa tähyää kuitenkin myös ylöspäin sijalle 12, jolla varmistaa paikkansa Superpesiksessä suoraan. Tuolta paikalta löytyy Koskenkorvan Urheilijat, joka paranteli asemiaan viime kierroksen vierasvoitolla Kempeleen Kiristä. Noustakseen KoUn ohi, täytyy ilmajokisten jäädä sunnuntaina Manse PP:n vieraana nollaan pisteeseen, ja KaMan voittaa Tahko puhtaasti 2-0. Tällöin ratkaisu siirtyisi tiistaille KaMan ja KoUn keskinäiseen kohtaamiseen, joka KaMan pitäisi myös voittaa 2-0.

 – Tärkeintä olisi nyt saada positiivista pöhinää joukkueeseen, jotta siitä lähtisi onnistumisten kierre, kun viime kierroksilla on ollut vähän nuupahtanutta peliä. Energiaa ja positiivisuutta pitää saada lisää vaikkei voitettaisikaan, sillä jatkossa se kyllä tuo sitten niitä voittojakin, näki Kulmala loppukauden tärkeimmäksi parannuskohteeksi.

IMG 1898

Lauri Vierimaalle kertyi Superpesis-otteluita kasvattiseuransa Hyvinkään Tahkon riveissä peräti 14:llä kaudella. Seuran vaihto kuitenkin selvästi piristi, sillä mies lähtee huomiseen otteluun jälleen kultakypärä päässä – jo yhdeksännen kerran tällä kaudella. Kuva: Juha Levonen

Ennen tuota KaMan pitää kuitenkin hoidella kotonaan siis sunnuntaina vieraaksi saapuva Tahko, jonka panokset ottelussa ovat kovat. Tahkon tähtenä tutusti tällä kaudella on tuikkinut lyöjätilaston viidentenä tehoin 5+68 oleva jokeri Juha Korhonen. Toinen upean kauden pelannut tahkolainen on Jere Vikström, joka löytyy etenijätilaston kolmannelta sijalta 49 tuodulla juoksulla sekä kamppailee kärkilyöntitilaston voitosta yhdessä KaMan ex-Tahko Lauri Vierimaan kanssa. Tällä hetkellä Vierimaa on jaetulla kärkipaikalla yhdessä Sotkamon Niko Korhosen kanssa 161 kärkilyönnillä. Vikström on jaettu neljäs SoJyn Joni Rytkösen kanssa 155 kärkilyönnillä.

 – Tahkolla on todella nopea joukkue, ja meidän pitää pystyä tekemään ulkona kovia suorituksia, jotta saadaan kärjestä miehiä pois. Nikkanen tuo vielä lyöntivoimaa lisää ja toisen pahan vasurin Korhosen lisäksi. Hyvinkäällä olimme kuitenkin hyvin pelissä mukana yhtä huonoa vuoroparia lukuunottamatta, analysoi Kulmala vastustajaa ja muisteli 2-0 (9-4, 2-1) luvuin päättynyttä vierasottelua.

Muita hienon kauden pelanneita tahkolaisia ovat etenijä-koppari Teemu Nurmio, joka on kuitenkin viime kierroksilla pelannut kakkoskärjessä. Lisäksi entinen lukkarilupaus Kalle-Tapio Huusko on saanut sisäpeliinsä paljon tehoja ja vaarallisuutta siirryttyään täksi kaudeksi linjapelaajaksi. Aina vaarallinen on myös Teemu Nikkanen, joka on tällä kaudella kärsinyt loukkaantumisista. Kuitenkin viime kierroksilla hänet on löytänyt jälleen tutusti takakentältä kolmoskopparin paikalta sekä sisäpelistä numerolta neljä.

Ottelu on myös Tahkon viimeinen mahdollisuus pistekeskiarvonsa kohentamiseen, sillä hyvinkäläläisillä ei enää ottelua ole tiistain viimeisellä kierroksella. Sunnuntain kohtaaminen Kankaanpäässä saneleekin siis paljon Tahkon koko kauden onnistumisen tai epäonnistumisen suhteen. Nykyinen pistekeskiarvosysteemi kuitenkin takaa sen, että hyvinkääläisillä on paljon jännitettävää myös tiistain kierroksella, vaikka Tahko itse ei pelaakaan. Yksittäisenä otteluna tämä on silti varmasti Tahkon tärkeimpiä, ellei tärkein tähän asti.

 – Tämä on Tahkolle äärimmäisen tärkeä peli ja sieltä tulee varmasti joukkue silmämunat pitkällä otteluun. Tilannetta saamme varmasti, kuten KeKiäkin vastaan, mutta takatilanteen pelaamiseen pitäisi löytää konsteja, jotta saamme siihen laatua. Hyvät osumat ovat olleet viime kierroksilla vähän kateissa ja Riikonen vielä puuttuu kokoonpanosta, paljasti KaMan viuhkamies harmillisen puutoksen sunnuntain kokoonpanosta.

KaMa tekeekin pieniä muutoksia kokoonpanooonsa tappiollisen Hamina-ottelun jälkeen. Osa sisäpelijärjestykseen tulevista muutoksista on taktisia, mutta joukossa on myös ainakin tuo yksi harmillinen poissaolo. Tämä antaa kuitenkin mahdollisuuksia muille pelaajille ottaa roolia ja vastuuta kauden tärkeimpiä pelejä kohti edetessä. Mielenkiintoista onkin nähdä löytyykö joukkueesta uusia tai vanhoja vastuunkantajia kotiutustilanteisiin, sillä tilannetta KaMa on saanut luotua viime kierroksilla hienosti laihoista tuloksista huolimatta.

 – Loppukauden aikana tavoitteena on parantaa omaa peliä. Jos karsintoihin joudutaan, niin tässä tulee pitkä parin viikon tauko, ja nämä ovat viimeisiä pelejä ennen niitä, joten pelisysteemiä pitää saada nyt eteenpäin sekä positiivisuutta tekemiseen. Se on kuitenkin jo nyt selvä asia, että kauden viimeinen peli pitää voittaa, oli se sitten tiistaina tai myöhemmin, totesi "Kume" kylmän faktan loppukauden osalta.

Kauden viimeinen kotiottelu Tahkoa vastaan on siis hyväntekeväisyysottelu. Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysotteluista on tarkoitus luoda jokavuotinen tapahtuma. Tämän vuoden ottelun tuotoilla rakennetaan Ruokojärven Rivieralle ankkuroitava ponttoonilaituri levähdyspaikaksi. Jatkossa toteutettava kohde vaihtuu vuosittain. Oranssi Sydän -tuotot halutaan konkreettisesti suunnata palvelemaan omia kuntalaisia.

Onko sinulla oranssi sydän? Tehdään sunnuntaina kankaanpääläistä hyvää, YHDESSÄ! Runkosarjan viimeinen kotiottelu Hyvinkään Tahkoa vastaan alkaa Kankaanpää Areenalla kello 17. Tervetuloa tekemään yhdessä hyvää Kankaanpäälle sekä kannustamaan KaMa tärkeään voittoon!

 -MK


240365950 240491481414867 4449344842824505038 n