KaMa kampesi voittoon Oranssi Sydän -ottelussa!

Kankaanpään Maila kohtasi runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Hyvinkään Tahkon. Ottelu oli Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysottelu, jonka tuotoilla rakennetaan tänä vuonna ankkuroitava ponttoonilaituri Rivieralle kankaanpääläisten iloksi. Itse ottelussa kotiyleisö sai jännitettävää koko rahalla. Ilman Miikka Riikosta pelannut KaMa voitti ottelun kotiutuslyöntikilpailun jälkeen luvuin 2-1 (1-0, 0-7, 1-1, 2-1).

KaMa aloitti ottelun terävästi rakentaen palottoman ajolähdön heti ensimmäisessä sisävuorossa. Toisena vuoroon astellut Jouni Mäki räjäytti kotiyleisön riemuun, kun toisen lyönnin tappikumura kotiutti Teemu Utusen. Loppujakso kuljettiin vieraiden hallinnassa, mutta sisäpelinsä kanssa takkuilleen KaMan ulkopeli ja erityisesti takatilannepelaaminen oli rautaa. Kotiyleisön riemu repesi uudemman kerran neljännen tasoittavalla, kun KaMa torjui Tahkon jakson kuudennen kotiutusyrityksen. Kari Kellokosken polttoheitto Santtu Patovan hidastetusta varmisti KaMalle avauspisteen tiukoin 1-0 lukemin.

– Ei tuo ensimmäinen jakso tuossa säässä ja tuollaiseen vastatuuleen kyllä lyöntijuhlaa ollut. Uusilla palloilla vielä se on sitten vähän tuon näköistä. Oli kuitenkin meiltä hieno alku ja hyvä pinna, ja meinasi siinä toinenkin vielä tulla. Ulkona olimme sitten riittävän hyviä, iloitsi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala avausjakson voitosta.

Toiselle jaksolle asteli sisuuntunut vierasjoukkue, joka löikin heti avaussisävuorossa löylyä kiukaalle. Kova jatkuva paine palottomista ajolähdöistä tuotti kolme juoksua ennen kuin KaMa sai paloja taululle ja sisävuoron katki. KaMa yritti vastata vieraiden shokkialkuun tasoittavallaan, mutta yhden palon ajolähtöä ei onnistuttu hyödyntämään. Tämän jälkeen ottelu asettui ja tasoittui hieman. Seuraavakin onnistuminen merkattiin kuitenkin vieraille, kun Mikko Haukkala vei Tahkon kolmannen aloittavalla jo 0-4 johtoon.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä vaisu esitys, kun turhat palot söivät peliä. Toiseen jaksoon saatiin hyvä startti ja sitä hallitsimmekin selvästi. Superissa onnistuimme hienosti nousemaan tasoihin tukalassa tilanteessa, mutta kotarissa ei nyt sitten tullut tuon enempää juoksuja. Tänään vastatuuli vaikutti aika paljon molempien joukkueiden pelaamiseen ja oli aika työlästä saada miehiä kotiin. Se varmasti vaikutti pelin tasoon, vaikkakin se oli toki molemmille sama. Näin tällä kertaa, KaMa oli tuon verran parempi, summasi vieraiden pelinjohtaja Miika Rantatorikka joukkueensa ottelun annin.

IMG 5991

KaMan avausjakson voittojuoksua tuulettavat juoksun tuoja Teemu Utunen, Lauri Vierimaa sekä Manu Haukkala. Tahkon lukkarina ottelussa pelasi KaMan junioreissakin aikanaan esiintynyt Joona Iivonen. Kuva: Juha Levonen

KaMalla oli tasoittavalla jälleen paikkansa, mutta kuparista ei rikottu. Viimeisen vuoroparin aloittavalla vieraat löivät jaksolle lopullisen niitin Kalle-Tapio Huuskon komean kakkosjatkekumuran sekä Juha Korhosen kahden juoksun arvoisen kolmosluukun puhkaisun myötä. KaMa lähti tasoittavalle vuorolle hakemaan vapauttavaa avausjuoksua, mutta sisävuoro meni supervuoroparin odotteluksi, jonne siirryttiinkin Tahkon 0-7 jaksovoiton myötä. Samalla varmistui KaMan sijoitus 13:ntena ja karsijana, sillä Koskenkorvan ohittamiseen olisi vaadittu kahta puhdasta 2-0 voittoa.

– Toisen jakson alkuun sitten heti 3-0 emmekä me saaneet siinä kyllä juuri tilanteitakaan. Toisella jaksolla ulkopelikin vähän lässähti, kun vastustaja pääsi niskan päälle eikä se ollut sitten kovin herkkua. Hyvä pinna sitten kuitenkin superissa kärsivällisen odottelun jälkeen. Sillä olisikin tullut sitten jo voitto, jos olisi pallo pysynyt hanskassa ykkösellä. Se oli hyvä suoritus Antilta siinä tilanteessa, summasi Kulmala toisen jakson ja supervuoroparin kohokohdat.

Supervuoroparissa KaMa saatteli nopeasti Lauri Vierimaan kolmospesän suojiin, mutta tilanteen täyttäminen osoittautui hankalaksi. Lopulta takatilanteeseen astellut Arttu Vilander onnistui komealla tappikumuralla kotiuttamaan Vierimaan. KaMan ulkopeli toimi jälleen tasoittavalla tehokkaasti. Tahko sai kuin saikin kuitenkin lopulta rakenneltua kahden palon ajolähdön Juha Korhoselle, jolla lyönnit jäivät viimeiseen. Luja siivu kolmossaumaan tuotti kuitenkin tuloksen Antti Kortteenperän upeasta ulkopelisuorituksesta huolimatta. Supervuoroparin päättyessä 1-1 edettiin kotiutuslyöntikilpailuun.

– Kaksi riitti sitten kotarissa voittoon. Teema tähän otteluun oli jaksaa nostaa oman tekemisen tasoa, että jaksetaan puristaa hyviä valmistavia otteluita. Tulee sitten jatkossa mitä otteluita tulee. Tämä on ollut vähän väsynyttä tässä viime aikojen otteluruuhkassa. Nyt piti vain pumpata energiaa ja saada itseluottamuksen kannalta hyvä esitys, tuli sitten voitto tai tappio, kertoi "Kume" joukkueen valmistautumisesta otteluun.

KaMalta onnistui aloittavalla vuorolla toinen ja kolmas pari, kun Joona Anttila kotiutti Manu Haukkalan ja Jouni Itävalo Teemu Utusen kolmospussiin suuntautuneilla lyönneillä. Vierailta onnistui heti ensimmäinen pari, kun Juha Korhosen painavalla keskikumuralla kotiin kirmasi Patrik Vartama. Tämän jälkeen KaMa löi kuitenkin luukut kiinni ja loput neljä paria nollattiin lukkari Henri Itävalon johdolla. Kotiyleisö pääsi tuulettelemaan jännittävän ottelun päätteeksi makeaa 2-1 voittoa sekä kotiutuslyöntikilpailusta että itse ottelusta. Tahko saakin tiistain päätökierroksella jännittää kohtaloaan pudotuspeliviivan tuntumassa, kun taas KaMalla ei Koskenkorvan vierasottelussa harmillisesti panosta enää ole.

– Voittoon pitää tottakai aina olla tyytyväinen, tuli se sitten miten vain. Ja kyllä mielestäni joukkue tämän voiton ansaitsi, kun on tässä viime aikoina sen verran jo hävittykin näitä tiukkoja pelejä. Paljon oli hyviä suorituksiakin varsinkin ensimmäisellä jaksolla, kun Tahko kuitenkin teki siinä hienosti tilannetta keulastaan. Siinä sai takasessa kyllä torjua ja hyvin pojat siellä taisteli, jakeli Kulmala vielä kehuja omilleen lehdistötilaisuuden lopuksi.

KaMan runkosarja päättyy siis tiistaina Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana kello 17:30 alkavassa ottelussa. Panosta ottelussa ei enää ole, kun tämän kierroksen ottelutuloksilla KaMan sijoitukseksi runkosarjassa varmistui 13. Tämä tarkoittaa, että KaMa joutuu Superpesis-karsintoihin, joissa vastaan asettuu Ykköspesiksen välierien voittaneista joukkueista heikommin sijoittunut. Vastustaja sekä otteluohjelma varmistuu myöhemmin, joten niitä odotellessa kannattaa seurailla KaMan SoMea sekä kotisivuja.