Uutiset

KaMa säilytti paikkansa Superpesiksessä!

 

Kankaanpään Mailan ja Jyväskylän Lohen välinen Superpesis-karsintasarja saatiin päätökseen sunnuntaina Kankaanpää Areenalla, kun KaMa nappasi kolmannen voittonsa. Läpi ottelun jatkunut tihkusade hyydytti hieman joukkueiden sisäpeliä ja lopulta loppuluvut kirjattiin KaMalle 1-0 (1-1, 5-1) sekä koko ottelusarja puhtaasti 3-0. Näin KaMan Superpesis-taival jatkuu myös kaudella 2022.

Otteluun saatiin tunnusteleva alku, kun kolmen ensimmäisen sisävuoron aikana ei kolmostilanteilla juhlittu. Ottelun ensimmäinen kolmostilanne ja juoksu nähtiinkin vasta toisen tasoittavalla, kun Lohi rakenteli ajolähdön yhdellä palolla. Teemu Lepistön isku kakkosluukkuun kimmahti ulkopelaajan räpylän kautta takakentälle ja Valtteri Havukainen livisti kotiin. KaMakin sai sisäpeliään auki kolmannen aloittavalla, mutta palotonta ajolähtöä seurasi kolme paloa.

 – Ottelu oli hyvin samanlainen kuin kaikki aikaisemmatkin. Ulkopeli antoi jälleen kerran mahdollisuudet voittoon ja Havukainen pelasi hyvin lautasella lyhyellä varoitusajalla. Mutta niin kuin aikaisemmissakin peleissä sisäpeli jäi aikalailla piippuun, ja se kyllä harmittaa. Kausi oli kuitenkin älyttömän hieno, joten eiköhän nämä tunnelmat tästä nopeasti kirkastu, jutteli vieraiden ykköspalkinnon napannut ja molemmat juoksut lyönyt Teemu Lepistö.

KaMa löi tämän jälkeen luukut kiinni eivätkä jyväskyläläiset nähneet tasoittavallaan edes kakkospesää. Viimeisessä sisävuorossa KaMalta vaadittiin siis juoksua ja kakkoskärki rakentelikin ajolähdön yhdellä palolla. Aikalisän jälkeen tilannetta purkamaan astellut Miikka Riikonen kiskaisikin toisellaan kakkossauman puhki Perttu Ollin tuodessa tasoitusjuoksun. Tämän jälkeen ykköskärki rakenteli vielä kolmostilanteen, mutta kotiutusyritykset jäivät piippuun. Vieraiden hölmöjen virheiden sävyttämä tasoittava vuoro varmisti lopulta jakson tasauksen 1-1.

 – 3-0, niin eihän se ollut loppupeleissä lähelläkään. Jos ei yhtään peliä voita, niin kyllähän silloin on paljon huonompi kuin vastustaja. Neljän vuoroparin kunnossa olimme joka pelissä. Toinen jakso haastettiin molemmissa peleissä täällä kunnolla ja toisella emme siihen pystyneet. Ei ollut rekyyliä eikä miehiä eikä taitoa eikä kokemusta sisäpelissä oikein missään kohtaa. Se oli nyt ensi kautta varten hieno huomata, että missä olemme jäljessä ja se oli sisäpeli, myönsi vieraiden pelinjohtaja Jussi Muilu ottelusarjan päätteeksi.

 – Kausi oli hieno ja mahtava. Oikea yksi pitkä illallinen, jossa saimme herkutella monta ruokalajia, ja nämä pelit saatiin vielä jälkiruoaksi. Vähän oli ehkä jo vatsa täynnä emmekä saaneet parastamme irti näissä peleissä. Se vähän korpeaa, muttei tässä pahoilla mielin olla. Tämä oli hieno Lohen vuosi valtakunnan mediaa myöden. Ei voi olla kuin isosti tyytyväinen ja kiitollinen kaikille, maalaili Muilu kielikuvia ja kiitteli kauden sensaatiojoukkueen seurayhteisöä.

IMG 0078

Ratkaisuottelun tehopelaajat rivissä, vain Riikonen puuttuu. Kaksi lyönyt Jouni Mäki onnittelee 1-palkittu Perttu Ollia toisen jakson 4-0 juoksusta, ja mukana tuulettelemassa 2-palkittu Manu Haukkala. Kuva: Juha Levonen

KaMa tuli jälleen sisuuntuneena toiselle jaksolle eikä Lohi päässyt avausvuorossa ykköspesää pitemmälle. Tasoittavalla KaMa puolestaan rakenteli kahdella palolla ajolähdön, josta kuparisen rikkoi Miikka Riikonen puhkaisten rajulla kakkossaumaiskulla vieraiden ulkokentän kahden juoksun arvoisesti. Perään rakentuneesta uudesta ajolähdöstä onnistui puolestaan Jouni Mäki komealla kolmospuolen välilyönnillä. KaMa rakenteli uudella lyöntikierroksella jälleen uuden ajolähdön, josta puolestaan ykköspalkittu Perttu Olli iski pallon samaan koloon kuin Mäkikin.

 – Saa olla hyvillä mielillä, kun saimme sarjan nyt poikki eikä tarvitse enää viikkoa odottaa pelejä. Itselläni oli nousujohteinen kausi ja viihdyn KaMassa. Joukkueenakin peli parani pitkin kautta ja saa olla tyytyväinen, että hoidimme nämäkin pelit vielä kunnialla maaliin, iloitsi KaMan ykköspalkinnon yhdellä lyödyllä, kahdella tuodulla ja 5/5 kärkilyönneillä napannut Olli.

Vieraat osoittivat seuraavassa sisävuorossa viekkauttaan, kun vieraiden ykköspalkittu Teemu Lepistö iski ykköskolmostilanteen karvauksesta 4-1 kavennuksen. KaMa vastasi kuitenkin tähän tasoittavalla, kun myöskin ykköskolmostilanteessa lyömään tullut Jouni Mäki kotiutti Teemu Utusen komealla kolmosjatkekumuralla. Seuraavissa sisävuoroissa molemmat joukkueet saivat palolliset ajolähdöt aikaiseksi, mutta lisäjuoksuja ei nähty. KaMa pääsi lopulta juhlimaan ottelun ja ottelusarjan voittoa tehtailtuaan vieraiden viimeisessä sisävuorossa kahdesta ykköstilanteesta kolme paloa.

 – Oli se taas vaikeaa niin vaikeaa, ja sen saimme aiheutettua ihan itse. Tietysti vastustajakin pelasi hyvin ulkona ja nyt oli aivan erilainen lukkari kuin edellinen omine vahvuuksineen. Pallo ei avausjaksolla vain lähtenyt liikkeelle niin sisäpeli oli sitten tuollaista, vaikka hienon tasoituksen loppuun saimmekin. Toisella jaksolla kun saimme pään heti auki, niin se tietysti helpotti. Vastustajallakin vain viisi kolmostilannetta, joten eivätpä hekään hirveästi tilanteilla juhlineet, puhalteli puolestaan KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala lehdistötilaisuudessa.

 – Onhan tämä kuitenkin hyvä, että tämä päättyi näin eikä tarvitse tässä nyt viikkoa harjoitella ja odotella. Homma onnellisesti paketissa, totesi "Kume".

Kausi 2021 on nyt KaMan osalta paketissa ja minimitavoite, sarjapaikan säilyttäminen, saavutettiin. Tämän kauden joukkueessa on monta hienoa ja upeaa kehitystarinaa yksilötasolla, vaikka joukkueena menestyminen jäikin odottelemaan ensi kautta. KaMa kiittää kaikkia mukana eläneitä ja toivottaa fanit tervetulleeksi Kankaanpää Areenalle jälleen ensi kaudella! Nyt kannattaakin seurailla KaMan SoMe-kanavia, sillä lähiaikoina on luvassa sopimusuutisia ensi kauden joukkueesta.

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK


241641381 256875596443122 7698480301987881564 n