Uutiset

KaMa ja Tarmo jatkavat menestyksekästä yhteistyötään

 

Kankaanpään Maila ja Ikaalisten Tarmo ovat solmineet seurojen välisen farmisopimuksen kaudesta 2022. Sopimus jatkaa jo menneiltä kausilta tuttua seurojen yhteistyötä entistäkin vahvempana.

Vuonna 2020 alkanut yhteistyö nosti Tarmon Suomensarjasta Ykköspesikseen jo samana kaunna. Viime kaudella Tarmo säilytti paikkansa Ykköspesiksessä jännittävien vaiheiden jälkeen. Pelaajaliikenteen lisäksi yhteistyö syveni viime kaudella, kun KaMa pelasi kotiottelunsa Seinäjoen JymyJusseja vastaan Ikaalisten Pesispuistossa.

Nyt solmittu farmisopimus vahvistaa entisestään KaMalaista pelaajapolkua, joka mahdollistaa normaalin junioripolun lisäksi mahdollisuuden pelata pelaajan kehityksen mukaista aikuisten sarjaa. KaMan sopimus- ja junioripelaajia tullaankin tulevana kesänä näkemään niin farmiseura Ikaalisten Tarmossa Ykköspesiksessä kuin myös yhteistyöseura Pomarkun Pyryssä Suomensarjassa.

 – Yhteistyö on toiminut saumattomasti, ja luomamme alueellinen pelaajapolku on hyödyttänyt sekä hyödyttää jatkossakin kaikkia kolmea seuraa. Mielenkiintoa tätä putkea kohtaan on riittänyt myös muillakin kuin tämän alueen junioreilla, mikä on hieno asia, iloitsee KaMan puheenjohtaja Jani Mäntylä.

IMG 0508

KaMa pelasi viime kesänä kotiottelunsa Seinäjoen JymyJusseja vastaan kuvankauniissa Ikaalisten Pesispuistossa. Kuva: Juha Levonen

 – Mutta työ jatkuu edelleen. Pelaajapolun kehittämistä jatketaan, mutta lähitulevaisuudessa erityinen painotus tulee olemaan pesäpallon alueellisen merkityksen kohottamisessa. Tästä esimerkkinä viime kaudelta vaikkapa hienot Superpesis-tapahtumat niin Pomarkussa kuin Ikaalisissakin, lisää Mäntylä.

Pelaajalainojen lisäksi KaMalla on tarjota lähiseuroilleen myös muunlaista tukea esimerkiksi seuratyössä. KaMan etäkotiotteluiden lisäksi konkreettisin esimerkki viime kaudelta lienee KaMan pelinjohtaja Mika Kulmalan lainavisiitti Tarmon pelinjohtana UP-V -vierasottelussa. Tiivis yhteistyö ja lyhyet välimatkat tarjoavat myös pelaajille uusia mahdollisuuksia urallaan. Tästä esimerkkeinä mainittakoon KaMasta Tarmoon siirtynyt nuori Niko Ehto sekä pelikentille Tarmon paidassa palaava ex-KaMa Jukka Lankinen.

Pelaajapolun lisäksi alueellinen yhteistyö tarjoaa myös muille toimijoille mahdollisuuksia pesäpallon parissa. Tästä esimerkkinä vaikkapa viime kaudella Tarmon pelinjohtajana toiminut Atte Hakala, joka siirtyi syksyllä KaMan miesten toiseksi pelinjohtajaksi Kulmalan rinnalle sekä seuran juniorivalmennuspäälliköksi.

 – Näemme alueellisen yhteistyön kehittämisen tärkeänä niin edustusjoukkueiden kuin junioreidenkin osalta, toteaa puolestaan Tarmon puheenjohtaja Mika Laatu.

 -MK


Kankaanpään Mailan alustava otteluohjelma Superpesiksessä

Ikaalisten Tarmon alustava otteluohjelma Ykköspesiksessä

Pomarkun Pyryn alustava otteluohjelma Suomensarjan Etelälohkossa