Uutiset

Pesäpallon juhlakausi KaMan osalta käyntiin Porin perinteisellä Superlauantailla

 

Kausi 2022 on pesäpalloyhteisölle erityinen, sillä kuluvana kaunna vietetään kansallispelimme 100-vuotisjuhlia. KaMa avaa kautensa Porin perinteikkäällä Superlauantailla. Vastakkain asettuvat Satakunta ja Manse, kun KaMa haastaa miesten ottelussa hallitsevan Suomen mestari Manse PP:n kello 15. Naisten ottelussa hallitseva Suomen mestari Porin Pesäkarhut mittaa Mansen taidot kello 18 alkavassa ottelussa.

Kankaanpään Mailan joukkue koki viime kauden jälkeen suuria muutoksia, kun Lauri Vierimaa, Kari Kellokoski, Henri Pulkkinen ja Manu Haukkala ilmoittivat lopettavansa tai pitävänsä välikauden. Jouni Itävalo palasi viettämään eläkepäiviään ja Toni Pomell sekä Niko Ehto siirtyivät Ykköspesikseen, Pomell Loimaalle ja Ehto Ikaalisiin. Sittemmin Vierimaan poltteet lajia kohtaan palasivat ja hän teki sopimuksen kasvattiseuransa Hyvinkään Tahkon kanssa muutama viikko takaperin.

KaMa haali siirtomarkkinoilta Severi Piispasen PattUsta, Teemu Rouhiaisen Haminasta, Juuso Vuorenmäen Koskenkorvalta sekä Sami Mikkolanahon Kiteeltä. Lisäksi kauden alla KaMa vuokrasi vielä Sami-Jukka Korvolan Kempeleestä koko kauden kestävällä vuokrasopimuksella. KaMa-kasvatti Joonas Peltomäki palasi myös kotiseuraansa ja on esiintynyt harjoituskauden aikana ilahduttavan pirteästi.

 – Talvikausi sujui hyvin vaihtelevasti. Meillä oli hyviä hetkiä ja sitten oli huonompia jaksoja. Korona laittoi tänäkin vuonna reenihommat uusiksi, kun hallit olivat kiinni ja tauti kiersi. Ei tainnut olla harjoituksia, joissa kaikki olisivat olleet mukana, kun armeijastakin oli vaikeampi päästä harjoitusvapaille. Toisaalta sitten taas etelän leiri onnistui erinomaisesti, kun kaikki sujui suunnitellusti ja peliä saatiin vietyä reilusti eteenpäin, kertoi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala joukkueen talvikaudesta.

277776890 10227614281163588 1167256887829724750 n

Muutaman kauden tauon jälkeen pidetty etelän leiri oli valmennuksen mukaan erittäin onnistunut. Kuva: Miikka Riikonen

KaMan uudet pelaajat ovat todennäköisesti kotiyleisölle tuttuja nimiä, sillä lähes kaikilla heistä on jonkinlaista KaMa-taustaa. Piispanen kävi KaMassa vuokralla kaudella 2017, Rouhiainen puolestaan pelasi KaMassa läpimurtokautensa 2018 ja Vuorenmäki edusti 2019 KaMan A-poikia sekä kävi Superpesis-miehistössä vuokravisiitillä. Sami Mikkolanaho lienee tuttu nimi viime kausien KaMan kurittajana Pohjanlinnan kentältä vastustajan väreistä, tai sitten isoveli Joonas Mikkolanahon kautta, joka oli kaudella 2010 nostamassa KaMaa takaisin Superpesikseen 50 lyödyllä juoksullaan.

 – Paljon on vielä muuttujia ilmassa eikä tässä ole vielä sinänsä ehtinyt kauden alkua miettimään, kun töitä on paiskittu kovaa. Paljon on vielä asioita vaiheessakin, eli vähän erilainen tilanne kuin normaalisti. Neljä ensimmäistä vastustajaa ovat todella kovia (Manse, Joensuu, Hyvinkää, Vimpeli), eli sikäli raikas alku tiedossa. Me kehitämme vielä peliämme ja harjoitellaan ehkä alkukaudesta vähän normaalia enemmän, kun asioita on vielä paljon läpikäytävänä, kertoi "Kume".

KaMalla on joukkueessa pieniä vaivoja ja esimerkiksi Teemu Rouhiainen ei ole Superlauantaina kokoonpanossa. Sen sijaan viimeisistä harjoitusotteluista sivussa ollut kuluvan kauden kapteeni Miikka Riikonen on mukana. Muutoin kooste lienee hyvin samankaltainen kuin harjoitusotteluissa nähty.

 – Tässä vielä mietitään ketä saadaan ruutuun, mutta hyvä että kausi saadaan vihdoin käyntiin. Kokoonpanot taitavat vielä aluksi vaihdella paljon itse kullakin. Mekin pääsemme tärkeitä asioita vakiinnuttamaan vasta, kun kooste vakioituu. Mutta tässä on silti hyvä tunnelma ja usko hyvään kauteen. Alussa ei varmasti ole vielä valmista, mutta viime aikoina harjoituksissa on nähty meiltä hyvää tekemistä ja peliä lähdetään nyt kehittämään hiljalleen kauden aikana, jutteli "Kume" kauden lähtökohdista.

280230493 417999403664073 5090388124192442652 n

Paluun kasvattiseuraansa tehnyt Joonas Peltomäki (keskellä) kiersi kunniaa 1-2 -supervuorotappioon päättyneessä harjoitusottelussa mitalisuosikki Vimpelin Vetoa vastaan. Onnittelemassa uudet kasvot Sami-Jukka Korvola ja Juuso Vuorenmäki. Kuva: Martti Tikka

 – Ei meillä mikään huono tilanne ole, ja joka ottelussa on hyvät mahdollisuudet pisteisiin ja voittoon. Vaikka tässä alkukaudesta vielä on vähän vaivoja, niin meillä on vahva 14 pelaajan rinki käytössämme sekä nälkäisiä haastajia Ikaalisissa. Odotus on, että läpi kauden pystymme parantamaan peliämme, hän jatkoi.

Kauden avausottelun haaste on kovin mahdollinen, kun vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari ja tähtipelaajia vilisevä Manse PP. Joukkueessa pelaavat KaMa-kasvatit Topias Lilja ja Henri Puputti. Puputin lisäksi vuoden pesäpalloilijoita joukkueesta löytyy huippulukkari Juha Puhtimäen sekä tähtipelaaja Tuomas Jussilan muodossa. Lisäksi syksyn siirtomarkkinoilla joukkue vahvistui entisestään, kun valtakunnan kärkipelaajia oleva Perttu Ruuska liikahti Vimpelistä Tampereelle.

 – Huomenna pitää joka asiassa onnistua, jos mielitään voitosta tai pisteistä haaveilla. Kaikkein tärkein asia ketä tahansa vastaan on ensimmäisenä saada lukkari kuriin. Tämän jälkeen Manselle pitää pystyä lyömään kapuloita rattaisiin. Sisäpeli on saatava sekaisin ja sisäpelin normaali virtaus tavalla tai toisella rikki. Tämä vaatii ulkopelissä aktiivisuutta sekä normaalia rohkeampaa peliä ja hivenen riskinottoakin, jotta tuossa voidaan Mansen tasoista joukkuetta vastaan onnistua, näki Kulmala KaMan tärkeimmiksi aseiksi Superlauantain avausottelussa.

Tästä siis lyödään kausi käyntiin Satakunnan ja Mansen otatuksella! Kumpi voittaa? Tule ottamaan asiasta selvää Porin Erku-Areenalle kello 15 alkaen! Tapahtumaan myydään päivälippuja hintaan 25 / 20 €. Ennakkoliput myy Lippu.fi. KaMan tai Pesäkarhujen kausikortilla sisäänpääsy Superlauantaihin normaaliin tapaan. Miesten KaMa – Manse PP klo 15 ja naisten Pesäkarhut – Manse PP klo 18. Tervetuloa kannustamaan Satakunta voittoon!

 -MK


279890641 416099710520709 2823887582061489806 n