Uutiset

JoMa vahvempi kaimaseurojen kohtaamisessa

 

Kankaanpään Maila kohtasi kaimaseuransa Joensuusta kauniissa sunnuntaisessa kevätsäässä pelatussa ottelussa Kankaanpää Areenalla. Ville Väliaho kuritti kasvattiseuraansa, kun vieraiden ulkopeli "Vällärin" johtamana piti KaMan sisäpelin aseettomana läpi ottelun. Loppulukemat kirjattiin vieraille 0-2 (0-2, 1-5).

Nolla kolmostilannetta kertoo karusti sen, että hyvästä ulkopelistä huolimatta KaMalla ei juuri avausjaksolla mahdollisuuksia ollut. JoMa puolestaan iski kaksi, kun Juho Toivola onnistui kakkossaumasta avausvuorossa ja Patrik Wahlsten kakkospussista kolmannessa. Jälkimmäisessä haiskahti estäminen takaetenijän pomppiessa polttajan edessä lyönnin lipuessa linjaan. Tuomaristo ei kuitenkaan ollut kotijoukkueen ja -yleisön kanssa samaa mieltä, ja tilanne jäi lopulta merkityksettömäksi KaMan kentällemenon ja tilanteenrakentelun yskiessä pahasti avausjaksolla.

 – Sen verran monta kertaa täällä oltu, ettei tätä enää jännitä, mutta lisälatausta tulee, kun on paljon tuttuja katsomossa. Kiva tänne on aina tulla pelaamaan ja näyttämään, miten on taas kehittynyt. Hyvän pelin pelasin, kuten vastustajan kolmostilanteetkin kertovat. Vähän kuitenkin harmittaa tuo viimeinen, kun oli mahdollisuus nollapeliin. Hyvä muistutus siitä, ettei tässä niin hyviä olla, että keskitymättä voisi heittää palloa ilmaan, kommentoi vieraiden ykköspalkinnon ansaitusti napannut KaMa-kasvatti Ville Väliaho.

KaMa söi jaksotauolla kärmeskeittoa ja rakentelikin nopeaan tahtiin palottoman ajolähdön toisen jakson alkajaisiksi. Tilanne kuivahti kuitenkin koppilyönteihin ja JoMa iski heti tasoittavalla. Samuel Tirkkonen rikkoi kuparisen karkaamalla kotiin väliin päästetyllä koppilyönnillä. Konsta Kettunen puolestaan puhkaisi ykköstilanteessa kentän kunnarin arvoisesti kakkosjatkeelta ja toi tuplajuoksun Juho Toivolan komealla tappikumuralla.

 – Ehkä tietyllä tapaa ulkopeli antoi tänään mahdollisuuksia, joskin siinäkin juoksuja annettiin liian edullisesti. Sillä puolella olimme kuitenkin jollain tapaa pelissä mukana, mutta sisäpeli ei oikein pyöri tällä hetkellä. Kärsivällinen pitää olla, ja työ on sillä tavalla tällä joukkueella siinä vielä kesken, jutteli puolestaan KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala lehdistötilaisuudessa.

Toisessa vuorossa kapteeni Miikka Riikonen pääsi ensimmäistä kertaa ottelussa irti, mutta ajolähtö ei tuottanut tulosta. Tämän jälkeen ottelu eteni seesteisesti. Kolmannessa vuorossa Elmeri Lieto koulutti KaMan ulkokenttää livistämällä vaihtolyönnin jälkeisellä linjan häpläyksellä kotiin asti. Viimeisessä vuorossa KaMa avasi juoksutilinsä, kun Väliaholta lipsahti kaksi lautasväärää kauden avausottelun pelanneen lukkari Rasmus Paanasen lyöntivuorolla ykköskolmostilanteessa.

 – Kokemuksia ja oppia tästäkin pelistä tuli taas itse kullekin, että mitä siellä päässä liikkuu ja millaisia ratkaisuja sisällä haetaan. Muutama kolmostilanne rakennettiin, mutta ei niitäkään oikein saatu millään jatkumaan. Tilanteet kuivahtivat kasaan eikä päästy painostamaan kyllä yhtään, vaikka ulkopeli olisikin tänään vähän mahdollisuuksia parempaan tulokseen antanut. Siinä olikin tämän pelin anti, päätti "Kume".

KaMan kausi jatkuu perjantaina vieraissa legendaarisella Saarikentällä Vimpelin Vetoa vastaan. Seuraava kotipeli puolestaan on vuorossa ensi sunnuntaina, kun jännittävässä koitoksessa KaMan vireen saapuu mittaamaan kaukaa itärajalta Imatran Pallo-Veikot. Tervetuloa jälleen tuolloin kannustamaan KaMaa kohti voittoa! Ennakkoliput kello 17 alkavaan otteluun myy Tiketti.

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK