Raportti KaMa - Laitila

Kankaanpään Maila - Laitilan Jyske 2-0 (6-1, 2-1)

Ottelun kulku:

Kankaanpään Mailan naisten Ykköspesisjoukkue päätti kotiotteluputkensa, jossa neljä peliä pelattiin kahdeksan päivän sisään. Jokaisesta ottelusta KaMa otti voiton ja keräsi yhteensä kymmenen istettä maksimi kahdestatoista pisteestä. Myös sarjakolmonen, Laitilan Jyske, joutui lähtemään kotimatkalleen eilen 2.7. ilman pisteitä.

Laitilan Pauliina Aalto voitti hutunkeiton ja valitsi sisävuoron. Joukkuueen kärki toimi hyvin ja naista saatiin siirrettyä eteenpäin. Painetta luotiin heti Ykköspesiksen tämän hetken lyöjäkuningattarella Minttu Mäkisellä Mailan ulkokentälle, mutta se piti, eikä juoksua syntynyt. Omalla sisävuorollaan Mailan ykköskärki jatkoi hienoja ja varmoja otteitaan niinkin nopeasti, että numerolla kolme pelaava Anu Kiviharju kotiutti siskonsa Anniinan, joka pelaa ykköskärkenä. Toinen juoksu syntyi heti perään kun Niina Jokinen sai hölkätä kotipesään vapaataipaleen turvin. Toisen aloittavalla Jyskeen sisäpeli rullasi paremmin. Kotiuttamista se pääsi yrittämään jopa neljästi mutta tuloksetta, sillä yhdestä syntyi haava ja kolmesta Kankaanpää poltti etenijän kotipesään. Kotijoukkueen tasoittavalla syntyi ainoastaan yksi juoksu ja se tuli jälleen vapaataipaleella.

Jyskeen tasoitusjuoksu syntyi kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun jokeriksi heti pelin alussa siirtynyt Minttu Mäkinen iski merkistä pallon väliin kakkoskoppari Kiviharjun eteen ja Maija Sainio sai kunnian avausjuoksun tuomiseen ilman kiirettä. Tämän jälkeen Laitilalta ei nähtykkään enää yhtään kotiutusyritystä Mailan ulkokentän pitäessä hienosti.

Kankaanpää tehtaili sen sijaan vielä juoksuja omalla sisävuorollaan. Juoksuja toivat kakkoskärjen Ella Kaasinen, Maija Mäkeläinen sekä Jenni Kemppainen ja niitä löivät Sanna Koivuniemi, Anniina Kiviharju ja Niina Jokinen. Näin eka jakso meni selkein 6-1 -lukemin kotijoukkueelle.

Jos ensimmäisellä jaksolla nähtiin 17 kotiutuslyöntiyritystä, oli toinen jakso paljon niukempi niiden osalta. Pelaajaa yritettiin kotiin seitsemän kertaa ja näistä kuusi oli Kankaanpään yrityksiä, joista kaksi tuotti tulosta. Sää myös kylmeni reilusti ja sade yltyi toisella jaksolla eikä enää tauonnut. Monesta seikasta johtuen jakso oli hyvin lyhyt molempien joukkueiden sisävuorojen osalta eikä jaksoa kovinkaan kauaa pelattu.

KaMattarien ulkopeli kesti hienosti koko jakson. Muutamia omia virheitä lukuunottamatta sekä vastustajan hyviä suorituksia Jyskeelle ei paljoakaan annettu tilaa rakennella omaa sisäpeliään. Numeroilla neljä ja viisi pelanneet Elisa Salonen ja Taiju Haanpää löivät kotijoukkueen jakson juoksut ja kun Laitila ei onnistunut omissa lyönneissään, meni tämä jakso lukemin 2-0 Kankaanpäälle kuten myös puhdas voitto!

Näin Kankaanpää nousi 30:een pisteeseen yhdellätoista voitolla, yhdellä tappiolla, 134 lyödyllä ja 46 päästetyllä juoksulla.