Uutiset

KaMa saa vieraita itärajalta isojen pisteiden otteluun

 

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Kiteen Palloa vastaan. Joukkueet asetettiin kauden alla ennakoissa samaan kerrokseen sarjataulukkoa, joten jaossa on molempien joukkueiden kannalta isoja ja tärkeitä pisteitä. Ennakkoasetelmien mukaan tasainen ja huippujännittävä ottelu alkaa Kankaanpää Areenalla kello 18.

KaMa löytyy seitsemän pelatun ottelun jälkeen yhdellä voitollaan sarjataulukon sijalta 13 pisteen päässä Seinäjoen JymyJusseista. KiPa-90 puolestaan on pelannut otteluita jo 9 kappaletta, eli keskiviikkoisen pelin jälkeen kiteeläiset ovat pelanneet jo kolmanneksen runkosarjasta. Voittoja Kitee on napannut kolme ja pisteitä yhteensä 10, mikä oikeuttaa sarjataulukossa viimeiseen pudotuspelipaikkaan eli kahdeksannelle sijalle.

Kitee on paraikaa länsirannikon kiertueella, kun tiistaina he mittelivät Koskenkorvalla. KiPa-90 ja KoU olivat tasapisteissä ennen otteluaan, jonka KoU lopulta voitti kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Tappio oli kiteeläisille jo kolmas peräkkäinen, ja vielä kirvelevämmäksi putken tekee se, että kaikki kolme ottelua se on käynyt oletettuja päävastustajiaan vastaan. Kiteeläisten kausi alkoi hienosti kahdella voitolla, mutta sen jälkeiset seitsemän ottelua ovat tuottaneet kuusi tappiota ja viisi pistettä.

Tykkionnistumisen toissa kaudella saanut Kitee sukelsi ja alisuoritti viime kaudella pahoin. Ovet kävivät pelinjohto- ja pelaajapuolella jopa kesken kauden. Täksi kaudeksi joukkue lisäsikin panoksiaan ja oli aktiivinen siirtomarkkinoilla. Siilinjärven raunioilta joukkueeseen saapuivat "iki-SiiPe" Samu Vainikainen sekä KiPan oma kasvatti Jiri Pippola. Haminasta saapui Otso Mäkelä ja Sotkamosta puolestaan joukkue kaappasi Matias Litmasen.

KiPalla siis riittää sisäpeli- ja lyöntivoimaa ja periaatteessa hankinnoillaan se myös tilkitsi ulkona viime kauden heikoimpia kohtiaan. Käytännössä paperilla kaikki pitäisi siis olla kunnossa pudotuspelisyksyä varten. Yllättäviä vaikeuksia on kuitenkin jälleen ilmestynyt horisonttiin. Pippola pelaa huippukautta 0+18 lyödyllään ja ykkösvaihdon erikoisjokeri Juuso Lattu on kerännyt hurjat 57 kärkilyöntiä. Tämän jälkeen on kuitenkin ollut hiljaisempaa.

Kokeneelta Sami Partaselta sekä läpimurron kynnyksellä olevilta Hannes Pekkiseltä ja Samu-Kalle Varoselta odotetaan varmasti enemmän. Näiden kolmen keskeisen sisäpelaajan onnistumisprosentit nimittäin pyörivät vain 30-40 välissä. Lukkari Jesse Eskelinen puolestaan pelaa mainiota kautta mailan varressa, mutta lautasen äärellä on ollut ailahtelevaa. Tähän myös KaMan kaaripelin tulisi keskiviikkona tarttua.

Kitee on myös hieman raskastekoinen joukkue, joten mikäli KaMa saa huippuetenijä Elmeri Purmosen pidettyä poissa kentältä, tulee KiPan sisäpelaamisesta haastavaa, sillä lyöntivaihtoehdot vaihtotilanteissa ovat tällöin rajalliset. Taitoa ja voimaa vieraiden sisäpelaamisessa riittää, mutta mikäli KaMa saa muutaman vahvimman etenijän pidettyä poissa pesiltä, helpottuu KaMan ulkopelaamisen vaade keskiviikkona huomattavasti.

285125392 434579915339355 8424176111762103305 n

KaMan kuluvan kauden parhaan kotiuttajan viittaa yhdessä kapteeni Miikka Riikosen kanssa lyödyin 0+5 kantava Sami Mikkolanaho siirtyi kuluvaksi kaudeksi Kankaanpäähän nimenomaan Kiteen Pallosta. Olisiko "Mikkiksen" maila keskiviikkona kuumana Kankaanpää Areenalla ex-seuraansa vastaan? Kuva: Juha Levonen

KaMan kuluvaa kautta on leimannut ailahtelevaisuus. Taso on heitellyt paljon pelien välillä ja paikoin myös pelien sisällä. Pääosin ulkopeli on kuitenkin ollut tolalla, joka olisi mahdollistanut useampienkin pisteiden ja voittojen saalistamisen. Ulkopeli on pitänyt erityisesti kotiotteluissa, mutta sisällä peräkkäiset onnistumiset ovat olleet kiven alla, ja jokeriosaston lyöjätykkien tilannemäärät ovat jääneet harmittavan vähäisiksi.

 – Työtä on. Jos nyt vähän loksuu asiat ulkopelissä paikoilleen, niin pitää kyllä loksua vielä paljon lisää. Ei tämä vielä riitä mihinkään. Niilläkin miehillä, jotka ovat ikänsä pelanneet niitä paikkoja joilla nyt pelaavat, on kyllä edelleen tarkennettavaa ja parannettavaa niin varmuudessa kuin myös tehokkuudessa, että uskalletaan pelata, mennä ja tehdä. Se taso vielä vähän heittelee pelien sisällä ja pelien välillä, kertoo pelinjohtaja Mika Kulmala KaMan kehitysprosessin tämänhetkisestä tilanteesta.

Myöskään peliohjelma ei ole ollut KaMalle kevyin mahdollinen. Seitsemän pelattua ottelua ovat sisältäneet pelit runkosarjan tämän hetken neljää parasta joukkuetta vastaan kuin myös kauden avauksen hallitsevaa Suomen mestaria Manse PP:tä vastaan. Jäljelle jäävistä kahdesta ottelusta KaMa nappasi kotonaan IPV:stä kauden tähän mennessä ainoan voittonsa. Koskenkorvaa vastaan vieraissa tuloksena oli puolestaan harmittava tappio. Kitee kuitenkin tarjoaa KaMalle jälleen täyden mahdollisuuden piste- ja voittosarakkeiden kasvattamiseksi.

 – Ulkopeli mahdollistaa kuitenkin jo nykyisellään jaksovoitoista pelaamisen. Tekemistä ja töitä piisaisi vielä, mutta enää ei oikein pääse harjoittelemaan paljoa, kun kolmen ottelun viikot painavat päälle. Se tässä luo nyt meille sellaisen pienen haasteen, mutta tilanne on toki sama kaikille, näkee "Kume" nykyhetken positiiviset puolet.

KaMa on yrittänyt viime kierroksilla sisäpelinsä aukaisua hieman lyöntijärjestystä muuttamalla, mutta voittavaa kombinaatiota ei vielä ole löytynyt. Mielenkiintoista onkin, millaisella ryhmityksellä KaMa keskiviikon otteluun lähtee. Vastustajan ulkokenttä ei ole niin kova kuin Kouvolaa vastaan ja tilaa vaihtolyönneille löytyy. Kiteen etukenttä on vahva, mutta koville vaihtoratkaisuille tilaa on enemmän. Nähtäväksi jää millaisen kombinaation Kulmala on koonnut KaMan laajasta 15 pelaajan ringistä keskiviikoksi.

 – Toivotaan, että saadaan Rouhiaisen Teemu tuosta pian sellaiseen kuntoon, että päästään käyttämään häntä täysipainoisesti. Muutama muukin vaivainen tuossa vielä on, ja me tarvitsisimme kyllä kaikki äijät peliin, jotta pystyisimme sisällä ja ulkona haastamaan niitä kovimpiakin joukkueita, kertoo "Kume" joukkueen tämän hetken tilanteesta.

Rouhiainen onkin tällä hetkellä prosenttien valossa KaMan tehokkain sisäpelaaja. Katseet kääntyvätkin Kitee-ottelussa vaihtolyöjiin päin, kun sisäisen kärkilyöntitilaston kärjessä olevilta vaihtajilta vaaditaan lisää tehoja. Alkukaudella Severi Piispanen ja Antti Kortteenperä ovat luoneet ykköskärjen rungon, mutta viime kierroksilla siellä vastuuta ovat saaneet myös Perttu Olli ja Teemu Utunen. Näiden neljän herran peräkkäiset onnistumiset ovat keskiviikkona kaiken keskiössä, jotta lyötyjen tilaston kärjessä olevilla Sami Mikkolanaholla, Miikka Riikosella ja Juuso Vuorenmäellä riittää ruokaa ja tilanteita tykittää KaMa kauden toiseen voittoon.

Kankaanpää Areenalla on keskiviikkona luvassa kaunista säätä sekä erittäin jännittävä ja tiukka vääntö tärkeistä pisteistä, kun KaMa ja KiPa mittelevät paremmuudestaan. Lähtökohdat otteluun ovat ennakkoon erittäin tasaiset ja KaMa janoaakin lisätäytettä pistepussiinsa. Ennakkoliput kello 18 alkavaan otteluun myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa makeaan voittoon!

 -MK


Kipa22