Uutiset

KaMa ei saanut palkintoa Jymyn ennätysputken katkaisemisesta

 

Kauden ennätysyleisö seurasi Kankaanpään Mailan ja Sotkamon Jymyn koitosta keskiviikkona Kankaanpää Areenalla. 705-päinen kotiyleisö pääsikin nauttimaan hienoista ja jännittävistä hetkistä. Hyvän alun ja taistelun jälkeen KaMa joutui kuitenkin nöyrtymään ja juhannustauolle siirryttiin Jymyn 0-1 (1-1, 1-6) voiton myötä. KaMan kausi jatkuu ensi viikon perjantaina, kun alkavat tärkeitä otteluita sisältävät härkäviikot.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, kun avausvuoroparissa kumpikaan joukkue ei saanut kakkostilannetta vaarallisempaa aikaiseksi. Toisessa vuoroparissa puolestaan molemmilla oli kolmostilanne, mutta Sotkamon Roope Korhosen ja KaMan Sami Mikkolanahon yritykset karkasivat taivaisiin. Kolmannessa vuorossa SoJy rakenteli ajolähdön yhdellä palolla Korhoselle, joka ei enää tällä kertaa erehtynyt, vaan sijoitti pallon taidokkaasti kakkoskopparin eteen. Jatkotilanteet KaMa kuitenkin puolusti upeasti. Viimeiseen vuoropariin edettiin KaMan tasoittavan jälkeen vieraiden 0-1 johdossa.

 – Tämä oli meiltä ihan ryhdikäs esitys muutaman huonomman pelin jälkeen. Ensimmäinen jakso olisi toki ollut mukava voittaa ja sitä kautta saada pinnoja. Kopissa ladattiin kyllä paljon toiselle jaksolle, mutta tultiin kuitenkin aika heikosti siihen sisään. Erityisesti meidän ensimmäinen sisävuoro jäi harmittamaan. Jos Sotkamoa vastaan päästää jaksolla vain yhden juoksun ja kamppailee voitosta, niin olen ihan tyytyväinen. Tämä oli meiltä hyvää taistelua, mutta tässä vaiheessa kautta pisteetkin kyllä maistuisivat, kommentoi KaMan ykköspalkinnon sekä ottelun parhaan ulkopelaajan palkinnon napannut Perttu Olli.

Jymy pääsi jälleen yrittämään kotiutusta, kun viimeisenä lyöjänä lyömään tulleella Korhosella oli kolmostilanne. Viimeisen lyönnin kakkospussarista Severi Piispanen teki kuitenkin varman palon. KaMa rakenteli tasoittavalla nopeasti palottoman ajolähdön. Jymy pysäytti Miikka Riikosen yritykset ja Mikkolanahon näpistä tuloksena oli niukka palo. Toisella lyönnillä merkki oli kuitenkin uudelleen päällä ja tarkkaakin tarkempi tappikumura tasoitti tilanteen 1-1:een sekä katkaisi Jymyn ulkopelin ennätykselliset 32 vuoroparia kestäneen nollaputken. Kotiyleisö äityi hurmokseen, mutta enempää juoksuja ei jaksolla enää nähty.

 – Aika perinteinen meidän ottelu Kankaanpäässä. Nämä ovat syystä tai toisesta joka vuosi olleet samanlaista tiukkaa vääntöä. Monesti olemme hävinneetkin tai ainakin pinnan menettäneet. Meidän kivijalka, eli ulkopeli, on kyllä päivästä toiseen raudan lujaa, vaikka siinä vähän ukotkin vähän vaihtuu. Noille tämän päivän avausjakson kaltaisille pallon merkistä väliin lyömisille ei kukaan voi mitään. Todella hyvän ulkopelin lisäksi sisällä välähtelee ajoittain. Tänään sitten välähti tuossa toisella jaksolla, kun Roopen lyönti avasi ja vapautti meidän pelin, analysoi vieraiden pelinjohtaja Jani Komulainen peliä ja kehaisi samalla Jymyn ennätysputken katkaissutta lyöntiä.

IMG 7174

Hurjat 32 vuoroparia se kesti. Sitten estradille asteli Sami Mikkolanaho, joka löi pallon merkistä etumiehen räpylää viistäen väliin ja katkaisi Sotkamon Jymyn ennätyksellisen nollaulkovuorojen putken. Kuva: Juha Levonen

Myös toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä. Avausvuorossa kotiutusta pääsi yrittämään vain Jymy, mutta KaMa torjui Korhosen ja Aleksanteri Huotarin yritykset. KaMalla oli sisällä hankalaa toisessakin vuoroparissa. SoJylla sen sijaan ketsuppipullo lävähti auki, kun Roope Korhonen iski pallon kopparin yli yhden palon ajolähdössä ja kiersi kunniaa pallon vieriessä uimahallin parkkipaikalle. Jatkotilanteista lukemia 0-6:een kaunistelivat vielä Ville Viita ja Niko Korhonen pallon poltellessa linjassa.

 – Sisällä ei päästy hirveästi kolmostilanteilla mässäilemään, mutta ulkona pelattiin hyvin yhden juoksun peliä. Toisella jaksolla ensimmäinen vuoro saatiin kohtuullisen hyvin katkaistua, mutta toisessa vuorossa löi ensin Kiiskinen kolmosrajasta pallon kalliolle ja sitten vielä Korhonen perään. Kahden läpilyönnin jälkeen onkin sitten vaikeaa. Huomasi, että vastustajan peli vapautui siitä ja tekivät vielä muutaman lisää, näki KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala ottelun ratkaisutilanteiksi.

 – Pallo alkoi liikkumaan, kun karvat lähtivät. Joskus minulle käy noin, että kupperi lähtee kantamaan, ja onneksi meni nyt tänään näin. Enemmän itseäni harmittaa tuo ensimmäisen jakson loppu, etten lyönyt peliä 0-2:een. Sillä jäi sitten yksi piste tänne. Toiset harmittelevat erilaisia asioita, minä tuollaisia. Vieraskiertueen juoksut tulivat kuitenkin joukkueen ja ottelujen kannalta hyviin paikkoihin, niin sillä tavalla on mukava jäädä nyt juhannustauolle, jutteli puolestaan vieraiden ykköspalkittu Roope Korhonen läpilyönnistään.

KaMan sisäpeli rentoutui kolmannessa vuorossa, ja joukkue rakentelikin palottoman ajolähdön. Miikka Riikonen rikkoi kuparisen komealla koukkunäpillä Perttu Ollin kiitäessä kotiin. Jatkotilanteista KaMa ei lisäjuoksuja enää saanut. Tasoittavalla Jymyn sisäpeli oli menettänyt parhaimman teränsä, mutta tulikuuma Roope Korhonen rakenteli yksin kolmostilanteen, jota Jymy ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään. Viimeisessä vuorossa KaMa rakenteli ajolähdön kahdella palolla, mutta lukemat taululla pysyivät muuttumattomina. Näin Sotkamo vei kaksi pistettä mukanaan 1-6 -jaksovoiton myötä.

 – Tämä oli ihan hyvä peli kahden aneemisemman ottelun jälkeen. Kotikentällä on ilme ollut hyvä, mutta se pitäisi saada siirrettyä vielä vieraisiin. Ihan erilaisella aggressiivisuudella olemme pelissä mukana. Pitkään mietimme, miten saamme peliin uskallusta ja tunnetta, ja niitä kyllä nähtiin tänään. Sikäli pitää olla tyytyväinen, kun tuosta voi jatkossa tullakin jotain, kun ollaan viimeisen päälle läsnä pelissä. Lisäksi Anttila ja Vartiamäki paikkasivat ulkona meidän poissaoloja hyvin, jakeli Kulmala kehuja suojateilleen unohtamatta hienon ulkopelidebyyttinsä Superpesiksessä tehnyttä sekä KaMan kakkospalkinnon napannutta Joe Vartiamäkeä.

KaMan kausi jatkuu ensi viikon perjantaina erittäin tärkeällä vierasottelulla Pattijoen Urheilijoita vastaan. Tästä alkavat todelliset härkäviikot, ja seuraava kotiottelu on luvassa jo sunnuntaina, kun Kankaanpää Areenalle vieraaksi saapuu Kempeleen Kiri. Tervetuloa jälleen tuolloin kannustamaan KaMa voittoon ja tärkeisiin pisteisiin! Ennakkoliput otteluun myy Tiketti. Sitä ennen pesäpallokentilläkin rauhoitutaan kuitenkin juhannuksen viettoon. KaMa toivottaa kaikille erinomaisen mukavaa juhannusta!

Tilastot

Lehdistötilaisuus

 -MK