Uutiset

KaMa katkaisi pitkän kuivan kautensa Kempeleessä

 

Kankaanpään Mailan kausi jatkui perjantaina Kempeleen Kirin vieraana. KaMa katkaisi ottelussa peräti 15 ottelun mittaiseksi venyneen pisteettömän putkensa, kun KeKi vei ottelun supervuoroparin jälkeen lukemin 2-1 (4-1, 3-7, 3-0). Tuliaisiksi saatu piste oli myös ensimmäinen vieraskentiltä tällä kaudella. Aiempia kierroksia paremmat otteet ja piste varmasti maistuvat karsintoihin valmistautuvalle joukkueelle.

Lähes viikon mittainen tauko peleistä näkyi myös KaMan sairastuvalla, kun joukkue sai Kempeleen reissulle kokoonpanoon mukaan Severi Piispasen, Perttu Ollin, Joe Vartiamäen ja Jouni Mäen. Lisäksi Samu Kyhyräinen oli toipunut vaivoistaan ulkopelikuntoon. Useamman miehen mukaan saaminen palautti myös jo kokoonpanossa olleita tutummille pelipaikoilleen. Kaikki tämä näkyi myös välittömästi peliotteissa, ja KaMa pelasikin tasapainoisimman ottelunsa pitkään aikaan.

Avausvuoroparissa KeKin vei johtoon kauniilla tappikumuralla ex-KaMa Matti Korhonen. Seuraavaan vuoropariin KaMa terästäytyi, ja tuli tasoihin Jouni Mäen etutilanteen kolmosrajan puhkaisulla. Kolmannen vuoron aloittavalla KeKi karkasi taas, kun ajolähdöstä onnistui Antti Korhonen. Samassa vuorossa Korhosen veljeksistä nuoremman kotiutti vielä Markus Keski-Petäjä. KaMan sisäpeli oli loppujakson tukossa, ja loppulukemat 4-1:een jälleen kauniilla lyönnillä naulasi Sami Haapakoski.

 – Tappio harmittaa, mutta peli-ilmeeseen ja esitykseen täytyy olla tyytyväinen. Olimme täysin pelissä mukana, ja saimme vähän hurmosta päälle ja lyöntipeliä auki. Pienten virheiden vuoksi kuitenkin joudutaan kotimatkalle tappio niskassa. Meillä katseet on jo vähän siellä karsintapeleissä, niin niihin yritetään nyt hakea hyvää meininkiä ja onnistuneita suorituksia. Tässä olikin yksi sellainen, vaikka voittoa ei nyt saatukaan, totesi KaMan ykköspalkittu Arttu Vilander lehdistötilaisuudessa.

283714267 429424002521613 588911272274571903 n

Miesten paluu kokoonpanoon palautti myös Arttu Vilanderin linjasta takaisin tutulle paikalle koppariksi. Mies olikin elementissään ja huikeiden otteiden myötä palkittiin harvinaisesti vieraskentällä ottelun parhaana ulkopelaajana sekä KaMan ykköspalkinnolla. Kuva: Juha Levonen

Toiselle jaksolle ilmestyi aivan uudestisyntynyt KaMa. Antti Kortteenperä iski ykköstilanteessa viimeisellä lyönnillään pallon koppareiden välistä maisemiin. Perään rakentui vielä takatilanne, josta Jouni Mäki kotiutti tuplajuoksun tuoneen Kortteenperän yllätysotolla. Seuraavat kaksi sisävuoroa kuljettiin nollilla, vaikka molemmilla joukkueilla oli kotiutuspaikkansa. Toisen tasoittavalla Matti Korhosen painava kumura puri jälleen kaventaen tilanteen 1-3:een.

KaMa ei tätä jäänyt ihmettelemään, vaan heti seuraavassa sisävuorossa oli Juuso Vuorenmäen vuoro painaa pallo maisemiin koppareiden välistä takatilanteessa. Myös Vuorenmäki sai tuoda tuplajuoksun, kun Miikka Riikosen hurja pommi kakkosluukkuun ajolähdössä muutti lukemat jo 1-7:ään. Tämän jälkeen KaMa löi luukut kiinni ja salli isännille vain yhden juoksun jäljellä olevissa sisävuoroissa. Molemmat löi huippulyönneillä Antti Korhonen. Näin KaMalle kauden ensimmäinen vieraspiste luvuin 3-7.

Supervuoropariin KeKi sai hyvän alun, kun polttoheitto karkasi ohi kakkospesän, ja myöskin ex-KaMa Teemu Isoketo toi avauspinnan. KaMa yritti tilanteessa vanhaa kunnon pallo hukassa -juksausta, mutta vaikeasti pompannut polttoheitto ei jäänyt lukkarin räpylään. Lisää tuli Jani Lassilan puhkaistua kolmosluukun ykköstilanteessa, ja vielä täydellistä sisäpeliä esittäneen Antti Korhosen onnistuttua jälleen kotiutuksessa. Tasoittavalla KaMan sisäpeli ei auennut missään vaiheessa ja KeKi vei ottelun supervuoroparin 3-0 voitollaan.

 – Juhannuksen jälkeisiin ja viime aikaisiin otteisiin verrattuna oli meiltä hyvä peli siinä mielessä, että olimme pelissä mukana ja saimme hyvän sykkeen kentälle. Kahdeksan vuoroparia menikin ihan ok, mutta jos tässä meinataan sarjassa säilyä, niin supervuoroparissa pitäisi olla kaikkein kovin ja pystyä niitä kääntämään. Nyt pelattiin siinä vaiheessa päivän huonointa peliä, ja siihen ei oikein voi olla tyytyväinen, summasi puolestaan KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala ottelun annin.

KaMan otteet olivat kaikesta huolimatta lupauksia herättäviä, ja tilanne helpottuu entisestään, kun miehiä palailee sairastuvalta ja toipuu täyteen pelikuntoon. KaMan kausi jatkuu sunnuntaina kotiottelulla hallitsevaa Suomen mestaria Manse PP:tä vastaan. Keskiviikkona vastassa puolestaan on Koskenkorvan Urheilijat tutussa Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysottelussa. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoihin!

Tilastot

Lehdistötilaisuus

 -MK

IMG-20220805-WA0017

IMG-20220806-WA0000