Uutiset

Keskiviikkona tehdään yhdessä hyvää Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysottelussa

 

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Ottelu on perinteeksi muodostumassa oleva Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysottelu, johon lähiseudun yritykset ostavat lippupaketteja, ja jakavat niitä eteenpäin tahtomillaan tavoin. Ottelun tuotoista tehdään konkreettista hyvää kankaanpääläisille ja lähiseudun asukkaille. Tänä vuonna ottelun tuotoista kunnostetaan Myllymäen frisbee-rataa.

Ottelussa siis vastaan asettuu paikallisvastus Koskenkorvan Urheilijat, jonka kausi on ollut KaMan tapaan vaikea. Ilmajoella taidettiin jo laskeskella, että joukkue on turvassa putoamiskarsinnoilta, kun se päästi parhaimpia pelaajia menemään kesken kauden. Toisin kuitenkin kävi, ja Kankaanpäähän saapuu nyt joukkue, joka on saavuttanut 15 viimeisestä pelaamastaan ottelusta yhden voiton ja kaksi pistettä. Nuo tulivat juuri joukkueiden välisestä edellisestä kohtaamisesta.

Erityisen kivuliaan tappion KoU koki sunnuntaina Pattijoen Urheilijoiden vieraana, kun se hävisi loppukauden päävastustajalleen puhtaasti 2-0 (5-4, 5-2). Tällä voitolla raahelaiset nousivat KoUn ohi sarjataulukossa kahden pisteen turvin. Nyt KaMan karsintavastustajan paikalla on Seinäjoen JymyJussit, mutta se on KoUn kanssa tasapisteissä ja esiintynyt viime kierroksilla huomattavan paljon paremmin. Pisteittä jääminen KaMaa vastaan olisikin ilmajokisille katastrofi, ja merkitsisi todennäköisesti joukkueiden kohtaamista putoamiskarsinnassa.

KaMan karsintavastustajan paikalle tyrkyllä siis ovat KoU, PattU ja JymyJussit. Tuon taiston kannalta erityisen tärkeitä otteluita ovat KaMan ja KoUn kohtaamisen lisäksi JymyJussien ottelut PattUa sekä KaMaa vastaan. Koskenkorvalla on tämän jälkeen jäljellä enää vain sarjan kärkijoukkueitta, mikä tekee heidän osaltaan tämän kohtaamisen entistäkin merkitsevämmäksi. Samalla KaMallakin on omalla tapaansa mahdollisuus vaikuttaa syksyiseen putoamiskarsintavastustajaansa.

Laituri

Viime kauden Oranssi Sydän -ottelun tuotoilla hankittiin laituri Rivieeranakin tunnetulle Ruokojärvelle. Laituri onkin ollut kesän mittaan paikallisten kovassa käytössä – jopa siinä määrin, että lippu ei pysynyt menossa mukana, vaan sitä voi ihastella nykyään palasina järven pohjassa.

Koskenkorvan riveissä pelaa monta kankaanpääläisyleisönkin kannalta mielenkiintoista pelaajaa. Erityisen kuumassa vireessä viime aikoina on ollut KaMaa pitkään edustanut kotiuttajajokeri Ville-Veikko Olli. Tämän lisäksi unohtaa ei sovi toista ex-KaMaa kotiuttajalegenda Jere Dahlströmiä. KoUn sisäisen kotiutustilaston kolmen kärjen täydentää KaMa-kasvatti Petteri Kortelainen, joka on kuitenkin tällä kaudella ollut harvakseltaan kokoonpanossa. KaMan junioreista kokemusta löytyy myös Otto Kauppiselta ja Tony Latvalalta.

KaMan tilanne loppurunkosarjan osalta on sikäli selvä, että se saa jo rauhassa keskittyä syksyn putoamiskarsintaotteluihin. Vastustaja on vielä epäselvä, ja se antaa KaMalle etua tulevaan ottelusarjaan, kun vastaan hyvin todennäköisesti asettuu väsynyt ja pettynyt viimeiseen asti suoran säilymisen puolesta taistellut joukkue. Tärkein tavoite joukkueella on nyt saada sairastupa mahdollisimman tyhjäksi sekä mahdollisimman paljon yhteisiä kokemuksia ja harjoituksia alle karsinnoissa pelaavalle kokoonpanolle.

Mikä ihmeen Oranssi Sydän?

Oranssi Sydän -ottelu on hyväntekeväisyysottelu, jonka tuotoista tehdään konkreettista hyvää Kankaanpään ja lähiseudun asukkaille. Ensimmäinen Oranssi Sydän -ottelu järjestettiin viime vuonna, ja sen tuotoilla tehtiin kesällä ja edelleen kovassa käytössä ollut laituri Ruokojärvelle, tai kankaanpääläisten tuntien Rivieeralle. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne, jonka myötä KaMakin haluaa antaa jotain konkreettista takaisin paikalliselle yhteisölle sekä faneille ja tukijoilleen.

Myös lähiseudun yritykset osallistuvat tapahtumaan. Osallistuvat yritykset ostavat otteluun lippuja ja jakavat ne eteenpäin parhaaksi katsomillaan tavoilla esimerkiksi työntekijöilleen tai asiakkailleen. Kannattaakin seurata osallistuvien yritysten sosiaalisen median kanavia sekä markkinointia, mikäli mielit saada keskiviikon otteluun itsellesi täysin tai lähes ilmaisen lipun! Listan löydät tämän ennakon lopusta löytyvästä kuvasta. Vaihtoehtoisesti voit itsekin tietysti osallistua hyväntekeväisyyspottiin ostamalla lipun stadionilta tai Tiketistä.

Koronapandemia on viime vuosina aiheuttanut suuria ongelmia lähiseudun lasten ja nuorten harrastamiselle. Harrastukset ovat erittäin tärkeä osa lasten ja nuorten henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Tämän vuoksi KaMa haluaa yhdessä osallistuvien yritysten kanssa olla panoksellaan tukemassa ja mahdollistamassa harrastamisen jatkuvuutta Kankaanpäässä sekä varmistaa, että Kankaanpään seudun nuorilla on jatkossakin mahdollisimman hyvät harrastusmahdollisuudet. Tämän vuoden ottelun tuotoista kunnostetaankin Myllymäen frisbeegolf-rataa.

Saavu siis Kankaanpää Areenalle tekemään yhteistä hyvää seutukunnallemme! Samalla pääset nauttimaan pääsarjatason pesäpallosta sekä ennakko-odotusten mukaisesti erittäin jännittävästä ottelusta KaMan ja paikallisvastus Koskenkorvan Urheilijoiden välillä. Lippuja siis saat Tiketistä, stadionin portilta tai mahdollisesti jostain hyväntekeväisyystapahtumaan osallistuvasta yrityksestä, joiden listauksen löydät alla olevasta kuvasta. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon ja tukemaan paikallisten lasten ja nuorten harrastamista!

KaMa kiittää kaikkia hyväntekeväisyystapahtumaan osallistuvia tukijoita!

Sydänuutinen

 -MK