Uutiset

KaMa kaatui kotiutuslyöntikilpailussa – Sarjapaikkataistelu jatkuu sunnuntaina

 

Kankaanpään Mailan ja Koskenkorvan Urheilijoiden välinen Superpesiksen putoamiskarsinta käynnistyi perjantaina Ilmajoella. Myrskysää keskeytti ottelun heti avausvuoroparissa, mutta parinkymmenen minuutin odottelun jälkeen peli päästiin pelaamaan loppuun keskeytyksettä. Kotijoukkue nousi lopulta jännittävän ottelun voittoon kotiutuslyöntikilpailun jälkeen luvuin 2-1 (1-2, 2-1, 0-0, 3-1). Taistelu jatkuu sunnuntaina Kankaanpää Areenalla kello 16.

Avausjaksolla joukkueet rakentelivat itselleen kotiutustilanteita jokaiseen sisävuoroon. Juoksujen teon aloitti KaMa, kun Sami Mikkolanaho kotiutti ensimmäisen tasoittavalla Perttu Ollin. KoUn vastine tuli heti seuraavassa sisävuorossa, kun Ville-Veikko Ollin isku kolmosluukkuun tasoitti jakson. Näissä lukemissa edettiin aina viimeiseen sisävuoroon saakka, jossa Mikkolanaho varmisti KaMalle jaksovoiton tappikumuralla Teemu Rouhiaisen kiitäessä kotipesään.

 – Virheitä tuli Korvalla todella paljon varsinkin ulkona, vaikka ottelu tietyllä tapaa oli hanskassa koko ajan. Itävalo lautasella pelasi kyllä huippupelin ja onnistui sotkemaan kaverin tilanteentekoa jatkuvasti. Virheistä huolimatta ulkona pystyttiin pitämään Kossu aisoissa, ja Mikkolanaho onnistui sitten lyömään viimeisessä vuorossa tärkeän voittojuoksun, kertasi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala perjantaisen KoU-ottelun avausjaksoa.

Toinenkin jakso oli erittäin tasaista vääntöä. Tälläkin kertaa KaMa otti kuskin paikan, kun Mikkolanaho onnistui jälleen ja kotiutti toisen aloittavalla Joonas Peltomäen. Jakso eteni KaMan hallinnassa aina kolmannen tasoittavalle, jossa huippuottelun pelannut Jesse Rantamäki puhkaisi kentän kolmosrajasta kahden juoksun arvoisesti vieden isännät ensi kertaa ottelussa johtoon. Viimeisessä vuorossa KaMan kiri jäi piippuun, ja ottelu eteni supervuoropariin.

 – Toisella jaksolla pääsimme 1-0 johtoon, ja ei siinä ollut vihulaisella juoksu oikein lähelläkään. Jakso oli ihan hyvin hanskassa, mutta sitten tuli vähän halvahko läpilyönti ja kaksi juoksua siitä. Emme sitten onnistuneet sitä enää viimeisessä vuorossa tasoittamaan ja Kossu vei, kertasi "Kume" puolestaan toista jaksoa.

Utu

Kesäkuun puolivälistä alkaen sivussa ollut Teemu Utunen palasi kokoonpanoon tilkitsemään KaMan kakkospuolen totutulla varmuudella. Kuva: Juha Levonen

Supervuoron aloittavalla isännät rakensivat yhden palon ajolähdön, jonka KaMa kuitenkin torjui ja jätti KoUn jatkotilanteitta. Tasoittavalla myös KaMa onnistui rakentamaan yhden palon ajolähdön, mutta tällä kertaa KoU onnistui pysäyttämään KaMan kaikki juoksut lyöneen Mikkolanahon. Kotiutuslyöntikilpailussa isännät menivät menojaan onnistuen heti kolmella ensimmäisellä parillaan juoksujen teossa. KaMa ei tähän pystynyt vastaamaan, ja ainoaksi onnistujaksi jäi Miikka Riikonen.

 – Superissa jätettiin vihollinen nollille ja tehtiin itse yhden palon ajo. Mikkolanaholta tuli siihen paikkaan todella hyvä vapaa kumura, mutta Tuomas Tuohisaari onnistui sen kuitenkin jollain tavalla katkaisemaan ja teki siitä vielä palonkin. Kotarissa tuli sitten avauspinna vähän halvalla, ja sen jälkeen ottamaton lyönti kakkosjatkeelle ja vielä kolmanneltakin tosi niukka välilyönti. Emme itse pystyneet siihen enää vastaamaan ja peli ratkesi siinä, harmitteli "Kume" ottelun ratkaisun hetkiä.

Sarjasta odotettiin tasaista, ja jo heti ensimmäinen ottelu todisti sen, että otteluparissa tullaan näkemään juoksun jaksoja ja otteluita. Tällä kertaa marginaalit kääntyivät kuitenkin niukasti kotijoukkue Koskenkorvan eduksi. KaMan kannalta positiivista kuitenkin on, että se sai otteluun viimeisetkin sairastupalaisensa, kun pitkään sivussa ollut Teemu Utunen palasi kokoonpanoon vähän lyhyemmän poissaolon poteneen Riikosen ohella. Pelinjohtaja Mika Kulmalalla onkin käytettävissään harvinaisen laaja kokoonpano karsintaotteluissa.

 – Peli meni meiltä muuten ihan ok, mutta ulkona täytyy tehdä jatkossa virheitä vähemmän, vaikka oli siellä kyllä hyviäkin suorituksia. "Utu" toi ulkopeliin varmuutta ja pelasi hyvin, vaikka on ollut melkein koko kauden pois. Eikä hänen vielä tässäkään pitänyt pelata, mutta Vartiamäen Joen sairastuttua tuli sitten ruutuun. Ja oli kyllä hyvä, iloitsi Kulmala viimeisenkin palanneen pitkäaikaispotilaan otteiden puolesta.

Poissaolijoiden palaaminen rosteriin näkyi erinomaisella tavalla erityisesti ulkopelissä, jossa virheistä huolimatta nähtiin yksi kauden eheimmistä esityksistä. Erityisesti liekeissä oli myös läpi kauden vaivoista kärsinyt lukkari Henri Itävalo, joka palkittiinkin ansaitusti KaMan ottelun parhaana pelaajana. Yhteisiä kokemuksia tällä kokoonpanolla ei juuri tältä kaudelta ole, ja aika käy vähiin niiden hankkimiseksi. Positiivista kuitenkin oli, että ensiesitys oli näinkin hyvä, mikä takaa sen, että tuleviin otteluihin tarvitaan vain pieniä viilauksia.

 – Lukkaripeli oli meillä todella hyvää, ja toivotaan, että taso pysyy tuollaisena. Muutoin kokonaisuutena meiltä vaaditaan virheettömämpää ja tehokkaampaa pelaamista. Muutama ottamatta jäänyt tilanne kun käännetään paloksi, niin sitä kautta se tulee. Sisällä se helpottaa, että tiedämme, miten Kossu ulkona pelaa. Perjantaina Tuohisaari erityisesti oli loistava, ja onnistui muutaman meidän juoksulta haiskahtaneen tilanteen estämään ja kääntämään ihan vain henkilökohtaisella tekemisen tasollaan, jakoi Kulmala kunniaa joukkueiden ulkopelin onnistujille.

Kömmeli

Henri Itävalo pelasi Koskenkorvalla huippuottelun. Vastaavanlaisia otteita tarvitaan jatkossakin, mikäli KaMa mielii säilyttää sarjapaikkansa. Kuva: Juha Levonen

Hieman hankalampaa KaMalla oli sisäpelissä. Kolmostilanteet muutenkin tasaisessa ottelussa merkattiin 13-13. Määrä on kohtalainen, joskin paljon parempaankin joukkueella on mahdollisuuksia. Enemmän pohdintaa valmennukselle aiheuttavat varmasti kotiutukset, joissa 3/13 vuoroparipelissä sekä 1/5 kotiutuslyöntikilpailussa jättivät paljon parannettavaa. Haaste kovenee jatkossa siksikin, sillä KoUn ex-KaMalaiset Olli ja Jere Dahlström tuskin enää jatkossa jäävät yhteensä vain yhteen onnistuneeseen kotiutukseen.

 – Kolmostilanteet menivät tasan, mutta voittaaksemme tarvitsemme lisää tehokkuutta kotiuttamiseen. Tilanteen rakentelussakin toki on vielä parannettavaa, vaikka 13 tilannetta onkin ihan hyvä määrä ja oli riittävästi ottelun voittamiseksi. Sunnuntaina pitää löytää paikkoja kotiutuksille ja tarkkailla erityisesti Tuohisaaren tekemistä. Hän pelaa valtavaa tonttia, ja sieltä löytyy kyllä tiloja, kun tarkastelee hänen ennakoimistaan ja muiden pelaajien tekemistä siinä ympärillä, näkee "Kume".

Sunnuntaina Kankaanpää Areenalla nähdään varmasti jälleen huippujännittävä otatus, jossa panokset ovat entistäkin korkeammalla. KaMan tervehtynyt kokoonpano eheytti erityisesti ulkopeliä. Ainoastaan Jesse Rantamäki pystyi pitämään onnistumisprosentin korkealla, ja mikäli KaMa onnistuu hänet saamaan jatkossa paremmin kiinni, on Kossu ahtaalla. KaMan täytyy olla ulkona erityisesti nolla- ja vaihtotilannepelaamisessa tarkkana, jotta ilmajokiset joutuvat käyttämään jokereitaan jo vaihtotilanteissa.

 – Mitään yllättävää ei tullut vastaan perjantaina, mutta kun on riittävän hyvä ja onnistuu, niin kentällä on kyllä aina jossain tilaa. Sitä mietittiin jo ennen ensimmästäkin ottelua, että miten Rantamäen saisimme kiinni. Siinä tietysti auttaisi, jos saisimme virhemäärää alas ja onnistuisimme pysäyttämään jo ennen häntä tulevia lyöjiä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja kun jo nollassa ja ykköstilanteessa saisimme paloja alle, niin se helpottaisi meidän tekemistä. Tällä tavalla myös varmistettaisiin, että Kossu ei pääsisi käyttämään kaikkia heidän kolmesta kovasta lyöjäjokeristaan, mikä olisi meille tärkeää, komppaa "Kume".

Kotiyleisön tuki on entistäkin tärkeämpää, jotta paikka Superpesiksessä säilyy! Meneillään on huippujännittävä ottelusarja, josta ei draamaa tule puuttumaan. Saavu siis Kankaanpää Areenalle osoittamaan tukesi, sillä ilman Teitä ei ole Meitä. Ennakkoliput kello 16 alkavaan otteluun myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa huipputärkeään voittoon!

KoU-vierasottelun tilastot

 -MK


koukars