Uutiset

KaMa rakentaa uutta nousua omavaraisena kapteeni Utusen johdolla


Kankaanpään Maila julkisti perjantaina KaMarin VIP-tiloissa kauden 2023 Ykköspesis-joukkueensa pelaajarungon. KaMa nojaa pelaajistossaan vahvasti omaan junioripolkuunsa sekä omiin kasvatteihinsa. Talvikauteen lähdetään 14 sopimuspelaajan kanssa, mutta kauden alkuun mennessä lista voi kasvaa mahdollisesti vielä muutamalla nimellä.

Joukkueessa on yhdeksän KaMan junioripolun läpi käynyttä pelaajaa, joista kahdeksan on KaMan omia kasvatteja. Näiden yhdeksän pelaajan lisäksi kolme pelaajaa on edustanut KaMaa vanhemmissa juniori-ikäluokissa, joten peräti 12 pelaajalta löytyy kokemusta KaMan juniorijoukkueista. KaMa nojaakin uudessa tulemisessaan omaan vahvaan pelaajatuotantoonsa.

 – Joukkue on innokas ja nuori porukka, joka tulee kesällä pelaamaan voittavaa pesäpalloa. Tavoitteet tarkentuvat lähempänä kesää, mutta tarkoituksena on olla sarjan kärkikahinoissa, ja uskonkin, että kankaanpääläiset ja pohjoissatakuntalaiset katsojat löytävät takaisin katsomoon. Pelin tasossakaan ei ole niin radikaalia eroa Superpesikseen kuin voisi luulla, vaan sarjat ovat hyvinkin lähellä toisiaan, kuvaili KaMan ykköskäskijän roolin ottanut Atte Hakala joukkuettaan.

Yksivuotisiin sopimuksiin nimensä rustasivat viime kaudelta Superpesiksestä tutut pelaajat Sami Mikkolanaho, Eeli Uusitalo, Arttu Vilander ja Juuso Vuorenmäki. Kotiuttajajokeri Mikkolanaho, 32, edustaa tärkeää kokemusta nuoren joukkueen vanhimpana pelaajana. Samat sanat pätevät joukkueen toiseksi ja kolmanneksi vanhimpiin pelaajiin Vilanderiin, 26, ja Vuorenmäkeen, 24, jotka tulevat muodostamaan yhden Ykköspesiksen vahvimmista takakentistä.

 – Tänään vedettiin ensimmäisiä suuntaviivoja kauteen joukkueen kanssa, ja se kyllä vahvisti, että olen tällä hetkellä oikeassa paikassa. Viime kaudesta jäi kaikkien vaikeuksien jälkeen vähän paha maku suuhun, ja kokonaisuus jäi vaivaamaan. En nyt koe, että olisin jäänyt mitään velkaa seuralle, mutta siihen ja tekijöihin jäi vahva tunneside, jonka vuoksi halusin jatkaa KaMassa myös Ykköspesiksessä. Huippu-urheilua sekin on ja hyvillä mielin ryhdytään taas hommiin, kertoi Mikkolanaho mietteitään.

KaMa-kasvatti Eeli Uusitalolle Ykköspesis on nelikosta tutuin sarja hänen tahkottuaan sitä kolme kautta KaMan farmi- ja yhteistyöseuroissa.

 – Itselleni oli selvää, että KaMassa jatketaan, kun kasvattajaseurassa on hieno projekti alkamassa, jossa haluan olla mukana auttamassa seuraa takaisin Superpesikseen. Kolme kautta on jo Ykköstä tahkottu ja jokaisella kaudella olen pystynyt rooliani kasvattamaan. Ensi kaudella tavoitteenani on olla voittava ja laadukas etukenttäpelaaja Ykkösessä, kuvaili Uusitalo tavoitteitaan.

 – Vaikka joukkue muuttuu, niin aika pitkälle tässä kuitenkin aiemmilta kausilta tutut kaverit ja samat jutut säilyvät. Erityisen innolla odotan jatkoa "Mikkiksen" kanssa, jonka jutut ovat erityisen laadukkaita, hän jatkoi pilke silmäkulmassa.

1+1 vuotiset sopimukset KaMan kanssa solmivat Joona Anttila, Eetu Heiniluoma, Santeri Heinimäki, Rasmus Paananen ja Teemu Utunen. KaMa-kasvatti Heiniluoma palaa kotiin Tampereelta, jossa hän on ollut Manse PP:n junioriorganisaatiossa kaksi edellistä kautta, ja jatkaa siellä B-pojissa myös ensi kaudella. KaMan Ykköspesis-joukkueesta hän tavoittelee paikkaa polttolinjasta etenijänä ja vaihtajana. Rasmus Paananen saa puolestaan näytönpaikan joukkueen ykköslukkarina.

 – Työ- ja siviilielämä ovat Kankaanpäässä, joten täällä oli loogista jatkaa. Viime kauden kokemukset linjassa eivät olleet täysin outoja, kun siellä tuli Sotkamossakin pelattua, mutta kyllä silti koen, että lukkarin tontti on itselle se kaikkein omin. Se lienee myös loogisin ja todennäköisin tontti tulevallakin kaudella, kun olen pelaajaringin ainoa lukkari, nauratti Paananen julkistustilaisuuden yleisöä.

KaMan miehistö kulkee tulevaan kapteeni Utusen kipparoimana. 23-vuotias KaMa-kasvatti on nuoresta iästään huolimatta jo erittäin kokenut kehäkettu, kun kokemusta Superpesiksestäkin löytyy jo peräti yhdeksältä kaudelta. Viime kausi "Utulla" meni pilalle loukkaantumisen vuoksi, mutta toissa kauden 128 kärkilyöntiä pääsarjatasolla kertovat miehen liikkuvan Ykköspesiksessä tähtipelaaja-statuksella, kun huomioidaan vielä hänen kannuksensa myös ulkopelin saralla.

 – Viime kaudella omaa arkea raastoi, kun tekemistä piti oikein keksimällä keksiä itselle, koska päällä oli niin paljon liikuntarajoitteita ja -kieltoja. Joukkueellakaan ei mennyt hyvin, ja se vain pahensi asiaa. Nyt on kuitenkin luottava fiilis on tulevaan ja hyvällä itseluottamuksella mennään Ykköspesikseen. Upea fiilis tuli myös siitä, että Atte pyysi minua kapteeniksi, ja se onkin kunnia-asia, kertoili kapteeni Utunen tuntemuksistaan.

Kaksivuotiset sopimukset KaMa solmi Oskari Kleemolan, Joonas Peltomäen, Joe Vartiamäen ja Niko Vesangon kanssa. Kaikki ovat KaMan junioripolun tuotoksia, vaikka Kleemola virallisesti luetaankin UPV-kasvatiksi. Uudet sopimuspelaajat Kleemola ja Vesanko saivat ensikosketuksen Superpesikseen viime kaudella paikatessaan pahinta loukkaantumissumaa. Peltomäelle ja Vartiamäelle on puolestaan tarjolla ensi kauden joukkueesta suurta tonttia niin sisä- kuin ulkopelistäkin.

 – Tämä on uuden alku ja erittäin innoissani odotan kesää. Tämä on hieno mahdollisuus itselleni ja halusin ehdottomasti olla mukana projektissa nostamassa KaMaa takaisin Superpesikseen. Pelaajana haluan nousta johtavaan rooliin, ja uskon, että KaMa ja Ykköspesis olivat oikeita valintoja myös oman urani ja kehitykseni kannalta, jutteli Peltomäki julkistustilaisuudessa.

Pelaajaringin täydentää try out -sopimuksella KaMaan saapuva Arttu Sorvoja. Kovalyöntinen vasuri oli viime kaudella Veteli Pesiksen poikien Superpesiksen pronssijoukkueen toiseksi paras kotiuttaja tehoin 2+29 19 ottelussa. Ulkopelikokemusta kertyi puolestaan VePen miesten Suomensarja-joukkueen etukentältä, kun taas kivikovassa poikien Superpesis-joukkueessa rooli oli kotiuttajajokerina.

 – Mukava tulla Kankaanpäähän ja nyt talvella katsotaan riittävätkö rahkeet Ykköspesikseen. Ja jos riittävät, niin kiva päästä kesällä pelaamaan ja mittaamaan omaa tasoa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, jutteli tällä hetkellä joukkueen ainoa täysin ulkopuolelta tuleva pelaaja sekä Mikkolanahon lisäksi ainoa, jolta ei kokemusta KaMan juniorijoukkueista löydy.

KaMan pelinjohtajana ensi kaudella toimivat siis toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella Atte Hakala sekä 1+1 vuotisella sopimuksella Turo Lauttamus. Uutisen aiheesta löydät täältä. Niin kutsutulta toppatakkiosastolta löytyvät puolestaan fysiikan tukivalmentaja Markus Kuusijoensuu, joukkueenjohtaja Juuso Rajakallio, huoltopäällikkö Pasi Virtanen sekä mediapäällikkö Verneri Rajakallio.

Sopimusten myötä KaMa kiittää myös viime kaudella joukkuetta edustaneita pelaajia ja henkilöitä seuran eteen tekemästään työstä. Jo aiemmin kiiteltyjen pelaajien lisäksi listaan lisätään Manse PP:hen siirtynyt Severi Piispanen, Henri Itävalo, Jouni Mäki, Atte Piisi, Henri Pulkkinen, Miikka Riikonen sekä pitkäaikaiset fysiikkavalmentaja Jani Narmio ja joukkueenjohtaja Jarmo Sillanpää. KaMa toivottaa onnea ja menestystä tulevaan – ja kuka tietää – ehkä tiemme joskus vielä kohtaavat!

 – Joukkue on nuori, mutta kaikki ovat halunneet tähän projektiin mukaan. Nyt harjoitellaan kovaa ja tavoitteena on viedä KaMalainen harjoituskulttuuri napsu eteenpäin ja seuraavalle tasolle. Sarjataso vaihtuu, mutta itselläni on siitä paljon kokemusta Ikaalisten pelinjohtovuoteni sekä pitkän pelaajauran kautta. Rytmitys pelaamisessa on hieman erilainen kuin Superpesiksessä, mikä täytyy ottaa kesällä harjoittelussa huomioon. Nyt aloitetaan kuitenkin tekemään kovaa töitä, jotta kesällä pystymme voittamaan paljon otteluita, naulasi pelinjohtaja Hakala suuntamerkit tulevaan talveen ja tuleville kausille.

Videotallenteen julkistustilaisuudesta löydät Kankaanpään Seudun nettisivuilta tämän linkin takaa.

Koosteen KaMan edustusjoukkueen pelaajaringistä ja sopimustilanteesta löydät puolestaan kotisivuiltamme miesten joukkueen esittelysivulta.


 -MK